м.I.2018г – Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ проведоха открит урок по "Уеб дизайн" с ръководител инж. Христо Терзиев.

Гости на изявата бяха директорът на гимназията Мануел Василев, заместник-директорът Светлана Занкова, Мариана Николова – преподавател по информатика и ученици от 9 клас.

Часът започна с презентация на Валентин от 8б клас, който разясни какво е необходимо за да съществува един уебсайт в мрежата - да има свой домейн и хостинг.

Борислав от 8а клас обясни как се структурира HTML5 документ и какви елементи се ползват за изграждането на уеб страниците.

Лили от 8а клас запозна с начините на форматиране на текст в HTML5 и демонстрира ефектен надпис на „ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Освен текст в един уеб сайт са необходими и изображения. Кристияна от 8а клас разгледа вмъкването на изображения в уеб страница и демонстрира изработването на меню на сайт, в което вместо бутони се използват графични изображения.

Таблиците са важен инструмент при създаването на една уеб страница. Денис от 8а клас показа как се създават и форматират HTML таблици. Демонстрацията на Денис бе как може да се изработи галерия със снимки.

След това присъстващите гости имаха възможност да се запознаят с уеб сайтовете, които разработват младите уеб дизайнери в кръжока „Динамичен уеб дизайн“.

Директорът на ППМГ Мануел Василев изрази своето задоволство от подготовката и чудесното представяне на учениците, благодари за огромния им труд заедно с техния учител, за отговорното им отношение, като им пожела много творчески успехи, хъс, нови цели и начинания!

Представителната изява е по проект "Твоят час" по оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.