Националният конкурс „Богатствата на Земята и човешкия прогрес“ донесе отличия на възпитаници на старши учител по ИТ д-р инж. Христо Терзиев

Ученици на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с поредни отличия в престижен конкурс. Те получиха награди от Националния ученически конкурс „Богатствата на Земята и човешкият прогрес“, организиран от Минно-геоложкият университет „Св. Ив. Рилски“. В годината, в която университета чества своя 70-годишен юбилей, това е едно от 70-те събития в календара, ангажирало любознателни млади хора с любов към богатствата на България.

Националната изява, която има вече над 10-годишна традиция, дава възможност на учениците да изявят своите познания за полезните изкопаеми и минералите, които се срещат по нашите земи, провокирайки подрастващите да преоткрият красотата и ценността на заобикалящите ни природни забележителности. Класираните на призовите места във възрастова група IX – XII клас получават възможност след завършване на средното си образование, да се запишат в избрана от тях специалност в МГУ „Св. Иван Рилски“.

И тъй като образованието, науката, изкуствата и технологиите винаги са били постаментите на всяко излизане от криза и успех, благополучие, за да превърнат техните принципи и възможности в реални стъпки и постижения, младите математици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ не се страхуват да вървят напред и за поредна година твориха с желание като отново създадоха страхотни проекти. Ръководител на талантливите ученици е доктор инж. Христо Терзиев, старши учител по ИТ.

Комисията за оценяване и класиране на постъпилите материали за Националния ученически конкурс разгледа постъпилите материали по раздели и възрастови групи и обяви единодушно класирането.

И добрите новини вече са при нас. Имаме ПЪРВО, ВТОРО и ТРЕТО място в надпреварата с ученици от цяла България!

Изключително сме щастливи всички в училище, че наши ученици „откраднаха“ и трите места във втора възрастова група. А виновниците за щастието в ППМГ „Академик Никола Обрешков“ са:

Мерве от IX клас, която впечатли със своята творба и се поздрави с победата - спечели ПЪРВО място, Грамота и предметни награди в раздел „Постер“ във Втора възрастова група.

Кристин също от IX клас грабна ВТОРО място, Грамота и предметни награди в раздел „Постер“ във Втора възрастова група.

Камелия от IX клас заслужи ТРЕТО място, Грамота и предметни награди в раздел „Постер“ във Втора възрастова група.

Директорът на училището – г-н Мануел Василев, връчи наградите и пожела на учениците да продължават със същия устрем напред, да се доказват. Присъждането на наградите показва, че темите на проектите са значими, а учениците на д-р инж. Христо Терзиев са достойни участници.

Грамота и предметни награди получи и ръководителя на талантливите ученици — д-р инж. Христо Терзиев.

Ръководството на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ поздравява всички участници в конкурса и им пожелава много нови емоции в света на природните чудеса!

Продължавайте да творите!

МГУ “Св. Иван Рилски” е единственото висше училище в България, което осигурява висококачествено образование в областта на проучването, добива и преработката на минерални и енергийни суровини.

Музеите на Минно-геоложкия университет са общо четири. Линк към виртуалните разходки =>>

Брошура, представяща специалностите в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" =>>

Приз „Галактически учител“ за ръководителя им д-р инж. Христо Терзиев

и Приз „Галактическо училище“ за директора на гимназията Мануел Василев 

За трета поредна година ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ са с награди от най-голямото международно интензивно състезание по програмиране NASA International Space Apps Challenge. Хакатонът се провежда едновременно в 300 различни града по света и събира хиляди участници. Те имат възможност да работят с реални данни на НАСА и да намерят иновативни решения на най-належащите проблеми на планетата и космоса. Освен данни директно от НАСА, участниците в хакатона използват данни от центрове за космически изследвания в Австралия, Канада, Бразилия, Европа, Япония, Аржентина, Мексико, Индия, Бахрейн, Парагвай и Южна Африка.

Два отбора от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ бяха отличени в NASA International Space Apps Challenge за представените си проекти пред международната космическа общност.

Директорът на гимназията Мануел Василев връчи наградите и поздрави младите таланти за достойното представяне в престижния хакатон.

Георги Георгиев и Рафаел Релла от 8 клас - отбор „TECTONIC“, са локални победители и получиха специалната награда „BEST STORYTELLING“. Те участваха в предизвикателството –„ON THE WAY TO THE SUN“ с проекта си „Сондата Паркър“.

Отбор „MOONWALKERS“ на Стефан Пенев от 8 клас е награден в „MAKE A MOONQUAKE MAP!“ с приложението си за предвиждане на лунни земетресения „MOONWALKERS“.

Техният ръководител, старши учителят по Информатика и Информационни технологии д-р инж. Христо Терзиев, получи отличието „GALACTIC TEACHER“.

С приза „GALACTIC SCHOOL“ е удостоен директорът на Математическата гимназия Мануел Василев.

Ученик на д-р инж. Христо Терзиев с ВТОРО място на Международния конкурс „Заедно в XXI век“

Наградите за отлично представяне връчи директора г-н Мануел Василев 

За осемнадесета поредна година Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители и Организационен комитет проведоха Международен ученически конкурс „Заедно в XXI век“. Проявата е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Престижната надпревара отправи послание за мир, грижа един за друг и всички заедно за нашата планета. Векове наред човечеството мечтае за вечен мир на Земята. Мир, който да дава на хората спокойствие, свобода в общуването, хармония в отношенията и разбирателство. Мир - без омраза, егоизъм и алчност.

За поредна година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ се включват в конкурса и се радват на завиден успех.

Аплодисменти за Шенер от 10г клас, който се класира на ВТОРО място в раздел „Медийни презентации“, заради неговата креативност, оригинална идея и ангажираност към темата на конкурса.

Отличията връчи директорът на Математическата гимназия г-н Мануел Василев.

Знанията се доказват само с действия и получените - купа, медал, грамота и предметна награда - книга в конкурентната международна надпревара са поредното доказателство за талантливия десетокласник. Заслужена победа и отлично представяне!

Призът от този международен форум за пореден път представя ППМГ като творческо място за изява с използване на иновативни методи в обучението, създаващи условия за по-висока конкурентност и реализация на учениците във висши учебни заведения в страната и в чужбина.

Младото поколение са тези, които ще променят света, и ако те получат шанс и образование, помагащо им да изградят здрави семейства, светът на мир и хармония ще може да стане реалност.

Сред наградените педагози от Международната изява е научният ръководител на Шенер – д-р инж. Христо Терзиев, старши учител по Информатика и Информационни технологии, удостоен с диплом, грамота и книги.

Ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ отново с локални награди от NASA International Space Apps Challenge

Най-големият хакатон в света NASA International Space Apps Challenge - 2022 се проведе в на​ 1. и 2. октомври 2022 год. Екипи от цял свят, в рамките на 48 часа, по едно и също време, се състезаваха да решават глобални проблеми, които засягат живота на Земята и Космоса. Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да представят своите идеи и проекти.

Два отбора от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с ръководител д-р инж. Христо Терзиев участваха за пореден път в престижния хакатон с домакин РУ „Ангел Кънчев“ – Русе. Учениците си избраха предизвикателство, в което да се включат и разработиха проект, който решава определен проблем в дадената област.

Отбор „TECTONIC“ - Георги Георгиев и Рафаел Релла от 8 клас участваха в предизвикателството –„ON THE WAY TO THE SUN“. Те се представиха с проект „Сондата Паркър“.

Отбор „MOONWALKERS“ на Стефан Пенев от 8 клас се включи в „MAKE A MOONQUAKE MAP!“ с приложението си за предвиждане на лунни земетресения „MOONWALKERS“.

И двата отбора се представиха достойно с прекрасни проекти, но отбор „TECTONIC“ имаше повод за ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Георги и Рафаел са локални победители и получиха специалната награда „BEST STORYTELLING“ на журито, в състав доц. д-р Ирена Вълова (Катедра "Компютърни системи и технологии" към Русенски университет), г-н Стефан Шопов (MentorMate), г-н Стефан Неделчев (Endava) и г-ца Цветелина Стефанова (University of Ruse Student Branch of IEEE).

БРАВО!

ЧУДЕСЕН ПРОЕКТ И ПРЕКРАСНО ПРЕДСТАВЯНЕ!

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев са сред наградените в Национален конкурс. Те получиха наградите си на тържествената церемония по откриването на новата учебна година от директора на гимназията г-н Мануел Василев

За поредна година възпитаници на ППМГ „Акад.Н.Обрешков“ спечелиха призови места в престижния Национален конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”, организиран от Национално движение „Русофили”. Конкурсът се провежда за шестнадесета поредна година и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката, като този път поводът беше 145 – години от обявяването на Руско-турската война.

Традиционно учениците от Математическата гимназия вземат активно участие в националната надпревара. Тази година 21 ученици се представиха с интересни и добре подготвени разработки, което допренесе те да обогатяват своите знания и у тях да се формира способност да изразяват собствено мнение, да имат позиция по важни въпроси на обществения и духовен живот.

Благодарностите и поводите за гордост са съвсем основателни – сред оценените най-високо от националното жури български ученици двама са младите математици от ППМГ, заели първо и трето място. Директорът г-н Мануел Василев връчи наградите на тържествената церемония по откриването на новата учебна 2022/2023 година.

В раздел „Медийни презентации“ с Първа награда е удостоен Калоян Ганев от X „г“ клас за своя впечатляващ проект, проследяващ значими събития и герои от Руско-турската война. Ученикът е награден с диплом и предметна награда - дрон.

С Трета награда е отличена Аляра Юсеин също от X „г“ клас, чиято творба е за връчването на Самарското знаме в Плоещ на Българското опълчение. Ученичката получи диплом и предметна награда - смарт гривна.

Наградените десетокласници, обучаващи се в специалността „Приложно програмиране“ към професия „Приложен програмист“ в професионално направление „Компютърни науки“, показаха умело съчетаване на знания и компетентности по няколко учебни предмета.

Грамоти получиха и останалите възпитаници на ППМГ, които не влязоха в националната класация, но впечатлиха със своите отлични проекти.

С Диплом в конкурса е отличен и техният ръководител – д‑р инж. Христо Терзиев, старши учител по Информатика и Информационни технологии.

Снимки от награждаването: Никита Стоименов от 11в клас

Ученици на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с поредни отличия в престижен конкурс. Те получиха награди от Националния ученически конкурс „Богатствата на Земята и човешкият прогрес“, организиран от Минно-геоложкият университет „Св. Ив. Рилски“. Класираните на призовите места във възрастова група IX – XII клас получават възможност след завършване на средното си образование, да се запишат в избрана от тях специалност в МГУ „Св. Иван Рилски“.

Мотото на конкурса тази година бе „Най-ценният природен ресурс.... си ти!“.

Националната изява дава възможност на учениците да изявят своите познания за полезните изкопаеми и минералите, които се срещат по нашите земи, провокирайки подрастващите да преоткрият красотата и ценността на заобикалящите ни природни забележителности.

Младите математици твориха с желание и създадоха страхотни проекти.

Дилян от IX клас впечатли със своята творба и се поздрави с победата - спечели ПЪРВО място и Грамота в раздел „Компютърна презентация“ във Втора възрастова група.

В същия раздел е класирана и Ажда от IX клас, която заслужи ТРЕТО място.

Аксиния от VIII клас грабна ВТОРО място и Грамота в раздел „Компютърна презентация“ в Първа възрастова група.

Наред с Дилян, Аксиния и Ажда място сред финалистите намериха и още ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, които също се представиха отлично и бяха удостоени със сертификат: Виктория, Жаклин, Камелия, Цанко, Борислава, Виктор, Габриела, Даниел, Ивиана, Преслава, Синем, Христиана, Иван, Валери, Ипек, Нур, Дариян, Ивайло, Ивет, Илиян, Йордан, Калоян, Радослав, Селин, Теодор, Тодор, Хасан, Шенер.

Ръководител на талантливите ученици е доктор инж. Христо Терзиев, старши учител по ИТ.

Ръководството на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ поздравява всички участници в конкурса и им пожелава много нови емоции в света на природните чудеса!

Поздравления за нашите прекрасни ученици!

Гордеем се с вас и се надяваме това да се превърне в един успешен старт на все по-нови и големи успехи!

Продължавайте да творите!

Отново награди на ученици на д-р инж. Христо Терзиев в най-голямото състезание за разработване на иновативни технологични решения под егидата на NASA. Отбор SPACE FOR CHANGE е сред 6-те екипа отличени с локални награди. 

За поредна година в най-големият хакатон в света – NASA Space Apps Challenge участваха ученици на д-р инж. Христо Терзиев.

Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код за подобряване живота на планетата Земя и Kосмоса. Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават.

И тази година в Международното технологично състезание по егидата на Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство - National Aeronautics and Space Administration, NASA, се включиха едновременно отбори от над 200 града от всички континенти по целия свят.

В рамките на 48 часа те разработваха иновативни решения за решаването на глобални проблеми.

Участниците се различаваха по възраст, но ги обединяваше интереса им към авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, науки за Земята и космоса, и техните иновативни идеи за подобряване живота на Земята.

Отново ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ бяха сред креативните отбори на събитието с домакин Русенският университет.

Трите екипа - ANSUZ, CORTECH и SPACE IN OUR HANDS от ученици на д-р инж. Христо Терзиев предварително бяха избрали предизвикателство, в което да се включат и разработиха проект, който решава определен проблем в дадената област.

SPACE IN OUR HANDS на дванадесетокласничката Славена Стефанова се представи с приложението "ASTRONOMICAL MAP" в категория MAPPING SPACE TRASH IN REAL TIME.

 

CORTECH на единадесетокласника Станко Мечков демонстрира „CHEDY“ в категория GUI FOR MATERIALS SCIENCE.

 

ANSUZ на деветокласника Антон Лазаров подготви „PROJECT ANSUZ“ в категория SPACE FOR CHANGE.

 

Усилията и ентусиазма на екип SPACE IN OUR HANDS бяха наистина оценени. Специално определеното жури на Space Apps Challenge го обяви сред 6-те екипа отличени с локални награди.

Поздравления за СЛАВЕНА!

 

И трите екипа на д-р инж. Христо Терзиев получават награди от спонсорите на събитието - MentorMate, Musala Soft, Flat Rock, Русенски университет "Ангел Кънчев", Катедра "Компютърни системи и технологии" към Русенски университет, както и сертификат за участие.

NASA също изказа своите поздравления:

„Честито! 

От името на НАСА и нашите девет партньори в космическата агенция бихме искали да отделим минута да благодарим на всички, които участваха този уикенд и допринесоха за творческите и иновативни проекти, които бяха подадени!

Беше вълшебно преживяване да видим хиляди хора от цял ​​свят да се съберат, за да си сътрудничат и да решават проблеми по толкова важни теми и в толкова важен момент.

Моля, знайте, че вашите усилия и ентусиазъм са наистина оценени. Благодарим ви, че работите заедно с нас по тези важни предизвикателства.“

На всеки от участниците NASA's International Space Apps Challenge Global Organizing Team представи официалния сертификат “Galactic Problem-Solver” NASA International Space Apps Challenge certificate

"Толкова сме развълнувани да Ви присъдим признание за участие в най-големия световен годишен хакатон на Земята!

В чест на вашето участие в Space Apps 2021 ние ви представяме официалния сертификат на NASA International Space Apps Challenge за решаване на галактически проблеми.

Благодаря ви за вашата упорита работа, сътрудничество и креативност.

Надяваме се да се видим на Международното предизвикателство за космически приложения на НАСА за 2022 г. на 1-2 октомври 2022 г.!"

 

Сертификат на д-р инж. Христо Терзиев от NASA Space Apps Challenge

Сертификат на Славена Стефанова

Сертификат на Станко Мечков

Сертификат на Антон Лазаров

Поздравления за всички участници, които се включиха в интернационалния хакатон на NASA Space Apps Challenge 2021!

Възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев е сред наградените в Национален конкурс

Днес ученичката Лъчезара Лютачки от ППМГ „Акад. Н.Обрешков“  Разград получи награда от Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ посветен на 190 години  от рождението на ген. Николай Столетов – „Генералът на българите“.

Националният конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ е организиран от Национално движение „Русофили“. Съорганизатори на конкурса са Международния обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Ученици от цялата страна разработиха реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали /очерци, пътеписи, интервюта/, разкази, стихове, рисунки.

Сред наградените е възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев.

Ученичката от 8 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград Лъчезара Лютачки спечели ТРЕТО място и Награда Wireless Bluetooth колонка за своята творба.

Целта на Националната надпревара е чрез проучвания на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо - руските отношения.

Учениците обогатяват своята обща култура и у тях се формира способност да изразяват собствено мнение, да имат позиция по важни въпроси на обществения и духовен живот на страната.

БРАВО на Лъчезара!!!

С пожелания за много нови успехи и награди!!!

Признание за талантлива възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев

Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков връчи наградите

22 талантливи разградски деца от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” бяха отличени на XV Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ за своите интересни и добре подготвени разработки.

ТРЕТО МЯСТО спечели Лъчезара Лютачки от 8 клас.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Наградите на изявени деца от Разград връчи Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Участието на възпитаниците на доктор инж. Христо Терзиев на Националната изява е за пореден път, а самото представяне през всичките години е повече от успешно.

Радващо е, че сред най – добрите работи винаги са попадали и разработки на наши деца.

Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” е организиран от Национално движение „Русофили“, Международен обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Целта на конкурса е чрез проучвания на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо - руските отношения.

Снимки: e-Razgrad

В СЕДЕМ Национални конкурса взеха участие 182 възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев

През изминалата учебна година дейно участие взеха 182 възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев в СЕДЕМ НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСА.

Националните съревнования са от НАЦИОНАЛНИЯ КАЛЕНДАР ЗА ИЗЯВИ ПО ИНТЕРЕСИ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ за учебната 2020/2021 година на МОН.

Талантливият възпитаник на д-р инж. Христо Терзиев - Никита от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 

На Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ д-р инж. Христо Терзиев бе научен ръководител на талантливия негов възпитаник – Никита Стефанов от ППМГ „Академик Никола Обрешков“.

Събитието се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и събра над 100 ученици и студенти от цялата страна. Те имаха възможност да представят своите доклади и презентации по теми, свързани предимно с българския език, литературата, историята и народното творчество. 4 основни и 21 средни училища, както и 5 университета участваха в инициативата.

Поздравления към участниците бяха отправени от множество институции, като сред тях бяха Министерството на образованието и науката, както и Община Русе.

Заместник областният управител на област Русе д-р Стефка Караколева пожела успех на форума: „Продължавайте да търсите отговори на въпросите, които вълнуват обществото!“, допълни още тя.  „Искам да благодаря на Вас и екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, че през всички тези години съумявате да крепите и поддържате високо нивото на културата и духа на русенци. Емблематичната сграда на библиотеката винаги е била дом на интересни събития и е предоставяла чудесна материална и литературна база на нашите деца.  

Всички участници в форума имаха възможност отблизо да се докоснат до историята на сградата, както и да разгледат личната библиотека на Михаил Арнаудов.

 Форумът се реализира с подкрепата на Регионалното управление на образованието.

Възпитаник на д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА от Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз"

С официална церемония в Пловдив приключи Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз", а участниците бяха наградени.

В конкурса взеха участие 288 ученици от 69 училища от 21 области на България. За втори път конкурсът се провежда и с международно участие - ученици от 5 училища в Молдова, от българското неделно училище в Скопие, Северна Македония и от гимназията "Г.С. Раковски" в Болград, Украйна.
Надпреварата между младите родолюбци по темата "По пътя на българската свобода" премина в два етапа.

Първият бе посветен на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски, а вторият - на 145-годишнината от гибелта на Ботев и 148-годишнината от гибелта на Левски.

ГРАМОТА получи Владимир Неделчев от 9 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за участие с лично творчество в категория „Мултимедийна презентация“ в тържествата, посветени на 200 години от рождението на Георги Раковски, 148 години от гибелта на Васил Левски и 145 години от гибелта на Христо Ботев.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Проектът се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България.

Организатори на конкурса са „Ротари клуб Пловдив Пълдин, Ротари клуб Пловдив Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

Възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА от Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз"

С официална церемония в Пловдив приключи Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз", а участниците бяха наградени.

В конкурса взеха участие 288 ученици от 69 училища от 21 области на България. За втори път конкурсът се провежда и с международно участие - ученици от 5 училища в Молдова, от българското неделно училище в Скопие, Северна Македония и от гимназията "Г.С. Раковски" в Болград, Украйна.
Надпреварата между младите родолюбци по темата "По пътя на българската свобода" премина в два етапа.

Първият бе посветен на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски, а вторият - на 145-годишнината от гибелта на Ботев и 148-годишнината от гибелта на Левски.

ГРАМОТА получи Йоана Вълова от 8 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за участие с лично творчество в категория „Мултимедийна презентация“ в тържествата, посветени на 200 години от рождението на Георги Раковски, 148 години от гибелта на Васил Левски и 145 години от гибелта на Христо Ботев.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Проектът се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България.

Организатори на конкурса са „Ротари клуб Пловдив Пълдин, Ротари клуб Пловдив Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев участват на Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“

Здравето на животните оказва влияние върху здравето на хората. Много от болестите са общи. Значителна част от заболявания по хората се предават от животните. Затова лекувайки животните ветеринарният лекар предпазва и хората.

Изразявайки своето отношение по темата ученици на д-р инж. Христо Терзиев отново участват на Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“.

Националната изява е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Конкурсът е организиран от МОН, Националния дворец на децата и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ гр.Стара Загора.

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев участваха на Националния Конкурс по Превенция на наркоманиите

В ежегодния Конкурс по Превенция на наркоманиите участие взеха възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев.

Учениците имаха право да избират дали да творят в посока независимият от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за освобождението на нашия край и България като цяло.

За УЧАСТИЕ и ОРИГИНАЛНО представяне младите математици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ заслужиха ГРАМОТА от организаторите.

Поздравления!

Конкурсът е организиран от Община Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества.

 

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава Станко Динев Мечков за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт, разработен със средствата на езиците HTML и CSS е класиран на ТРЕТО МЯСТО.

Станко получа и медал от организаторите!

ЧУДЕСНА НОВИНА!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!!!

Станко от години посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

 

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава АЛИ ЛЕВЕНТОВ АЛИЕВ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт, разработен със средствата на езиците HTML и CSS е класиран на ВТОРО МЯСТО.

ЧУДЕСНА НОВИНА!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!!!

АЛИ от години посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава КРИСТИЯН ДАНИЕЛОВ ИВАНОВ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт, разработен със средствата на езиците HTML и CSS е класиран на ВТОРО МЯСТО.

ЧУДЕСНА НОВИНА!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!!!

КРИСТИЯН от години посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев участват в Национален конкурс за космоса

Ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ подготвиха творби за участие Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”.

Научен ръководител на разработките им е д-р инж. Христо Терзиев.

Националната изява е включена в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности през настоящата учебна година и е под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов. Конкурсът се провежда в пет тематични направления. 

Конкурсът е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство за мирни цели, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания, за разширяване на възможностите за технологичен космически трансфер.

Основните задачи са:

- Да популяризира успехите на световната наука и техника в изследването и усвояването на Космоса;

 - Да запознае децата и младите хора с постиженията на българската наука и техника за космически изследвания и наблюдения и тяхното приложение в практиката;

- Да съдейства за развитието на фантазията, творческата активност и интерес към изучаването на естествените и технически науки и да развива интелектуалните способности на учениците;

 - Да задълбочава обществено-полезната насоченост на дейността на младите математици, физици, астрономи, химици и биолози и да формира у тях умения за самостоятелна творческа работа;

- Да съдейства за създаване на условия за многостранното развитие на младите хора чрез интегриране на знания, умения и способности в областта на науката и техниката.

Състезанието е организирано от Фондация “Еврика” с цел подпомагане на проекти в областта на науката и техниката. 

СЕРТИФИКАТ за МНОГО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ в Конкурс на тема „Моите дигитални умения за обучение в електронна среда“ за Славена от ППМГ „Академик Никола Обрешков“

Ръководител на наградената ученичка е д-р инж. Христо Терзиев

Русенски университет "Ангел Кънчев" Филиал - Силистра отличи със СЕРТИФИКАТ за МНОГО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ в Конкурс на тема „Моите дигитални умения за обучение в електронна среда“ Славена от ППМГ „Академик Никола Обрешков“.

БРАВО за прекрасната творба на талантливата ни ученичка!

И С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!

Възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев участват на Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз"

Ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ са сред участниците от 69 училища от 21 области на България на Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз".

Младите родолюбци са подготвяни от техния учител – д-р инж. Христо Терзиев.

Конкурсът се провежда и с международно участие – участват ученици от училища в Молдова, от българското неделно училище в Скопие, Северна Македония и от гимназията "Г.С. Раковски" в Болград, Украйна.

Националната надпревара се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България.

Организатори на конкурса са „Ротари клуб Пловдив Пълдин, Ротари клуб Пловдив Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава Станко Динев Мечков за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

БЕЙТИ отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава АЛКИН НЕРГИН ВЕЖДИ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

АЛКИН отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава МАРТИНА ПЛАМЕНОВА ПЕЕВА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

МАРТИНА отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава СТАНКО ДИНЕВ МЕЧКОВ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

СТАНКО отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава СЕВДИЙЕ САЛИЕВА ИСЛЯМОВА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

СЕВДИЙЕ отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава ДИЛЯРА СЕВГИН МУСТАФА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ДИЛЯРА отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава ЕРИКА ТИМУР ХАДЖИЕВА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ЕРИКА отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Отново участие в престижен конкурс на възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев

В Конкурса „Моите дигитални умения за обучение в електронна среда“ на Русенски университет "Ангел Кънчев" се включват възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев.

Този традиционен конкурс е ежегодно провеждано събитие, в което могат да участват ученици и студенти.

Поредно участие на ученици на д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс: „България в картини и слово“

За да представят местните културни и исторически забележителности, ученици на д-р инж. Христо Терзиев от ППМГ „Акдемик Никола Обрешков“, участват със свои творби в Националния конкурс: „България в картини и слово“.

Конкурсът се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК Търговище. Тазгодишните участници са групирани в 3 раздела – литературно творчество, рисунка и идеен проект (презентация, видеоклип), и са оценявани от 3-членно жури с председател. Целта е да се предостави възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни,  исторически  и природни забележителности и събития в България и да провокира творческия им потенциал.

Отново ПЪРВО място заслужи талантливата възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев - Славена от 11 клас

За пореден път ПЪРВОТО МЯСТО грабна Славена Десиславова Стефанова от 11 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград. Удоволствие е да я гледаш в челото на класацията и да сияеш от признанието на нейния безспорен талант.

Творческата надпревара „Как да сърфираме безопасно в интернет – тъмната и светлата му страна“ бе обявена от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград по случай 9 февруари – Международния ден за безопасен интернет.

Целта на конкурса бе да се привлече вниманието към необходимостта да се осигури на децата и младите хора по-безопасна онлайн среда, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставени от Световната мрежа без големи рискове.

Творбите бяха оценени от жури в състав: Адриан Димитров – Директор на Дирекция „Административно, информационно и техническо обслужване“ в Община Разград, Тодор Тодоров – Директор ХГ „Проф.Илия Петров“,    Десимира Недкова – Прокурор в Районна прокуратура гр.Разград, Станислава Петрова – Председател ОбСНВ гр.Разград, Надежда Обрешкова и Тезджан Бошнакова – Инспектори ДПС към РУ на МВР гр.Разград, Радка Минчева – Главен експерт в Отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“, Илиана Георгиева – Пресцентър и връзки с обществеността в ОД на МВР гр.Разград и Миленка Александрова – Секретар ОбСНВ гр.Разград.

В област на изява комикс класирането е следното:

 

3-та възрастова група  9-12 кл.

I място - Славена Десиславова Стефанова -  ППМГ „Академик Никола Обрешков“ гр.Разград.

 

Славена получава Грамота и парична премия за оригиналната си творческа изява.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ДА СА Ѝ ЧЕСТИТИ НАГРАДИТЕ!!!

За трета поредна година ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ са с награди от най-голямото международно интензивно състезание по програмиране NASA International Space Apps Challenge. Приз...

Независимият вестник за събитията и хората в Разградска област „Екип 7“ публикува в онлайн изданието си: „За поредна година възпитаници на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ спечелиха призови места в...

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев са сред наградените в Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”. Десетокласниците Калоян и Аляра впечатлиха журито с разработките си за Руско-турската...

Д-р инж. Христо Терзиев е сред 10-те наградени с почетна грамота „INSIGNI CUM LAUDE“ за завършване на обучение в образователна и научна степен „ДОКТОР“ в Националния военен университет „Васил...

За завършване на обучение в образователна и научна степен „ДОКТОР“ почетна грамота „INSIGNI CUM LAUDE“ получи д-р инж. Христо Терзиев 143 години от създаването си чества Националният военен...

Доктор инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ на Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” Учениците от две разградски гимназии получиха наградите си от...

Поредно отличие в началото на учебна година за доктор инж. Христо Терзиев от Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ 22 талантливи разградски деца от ППМГ „Акад. Никола...

Национално движение Русофили, Синдикатът на българските учители и Международен обществен фонд „Российский фонд мира“ награждават с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ доктор инж. Христо Терзиев Доктор инж....

Д-р инж. Христо Терзиев на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ На Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ д-р инж. Христо Терзиев бе...

Д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА за ОРИГИНАЛНО представяне на Националния Конкурс по Превенция на наркоманиите В ежегодния Конкурс по Превенция на наркоманиите участие взеха възпитаници на д-р...

Поредно отличие като ръководител на д-р инж. Христо Терзиев Д-р инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА в творческата надпревара „Как да сърфираме безопасно в интернет – тъмната и светлата му...

  Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел публикува в профила си във Фейсбук:   „Днес е светъл ден на признателността към загиналите, отдали живота си за...

Д-р инж. Христо Терзиев имаше честта да приветства българите в европейските институции, заедно с великата българска актриса Цветана Манева и изключителната Стефка Костадинова  Онлайн тържество на...

Доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО МЯСТО на Националния конкурс „Мисия учител“ за негов интерактивен урок по история на България Вестникът на Националното издателство за образование и наука...

Мария Габриел връчи наградите на победителите в Националната класация за дигитални учителски блог решения, отрази Националното издателство за образование и наука "Аз-буки". Уеб сайтът на доктор...

Д-р инж. Христо Терзиев е удостоен с Грамота и предметни награди на Националния изследователски конкурс „Паметта за Левски в моя роден край“ Отново има повод за гордост. Възпитаници на д-р инж....

Победителят в Националната класация за дигитални учителски блог решения д-р инж. Христо Терзиев по БНР София Днес в предаването "Радиокафе" на БНР София ще се излъчи интервю с Победителят в...

Българският еврокомисар Мария Габриел му връчи отличието за дигиталното му учителско блог решение, публикува вестник „Екип 7“.

Сред наградените четирима учители е д-р инж. Христо Терзиев Учителят по информационни технологии д-р инж. Христо Терзиев получи грамота за първо място в раздела „Мисия учител“ в 28-ия Национален...

Доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО МЯСТО на Националния конкурс „Мисия учител“ за негов интерактивен урок по история на България Националното издателство за образование и наука "Аз-буки"...

Д-р инж. Христо Терзиев е ПЪРВИЯТ ПОБЕДИТЕЛ в ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНАТА надпревара с уеб сайта си, съчетаващ платформа за Обучение в Електронна Среда Българският еврокомисар Мария Габриeл връчи...

Д-р инж. Христо Терзиев – победител в националната класация за дигитални учителски блог решения, публикува e-Razgrad. Учителят д-р инж. Христо Терзиев от Разград е отличен с награда в конкурс за...

"Преподавател от Разград е отличен с награда в конкурс за дигитални учителски блок решения. Д-р инж. Христо Терзиев е победител в националната надпревара с уеб сайта си, съчетаващ платформа за...

В Националната класация за дигитални учителски блог решения доктор инж. Христо Терзиев е победител в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ Онлайн медията Publics.bg отрази победата на...

В Националната класация за дигитални учителски блог решения доктор инж. Христо Терзиев е победител в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ 24 Часа.bg отрази победата на доктор инж....

Уеб сайтът на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Испания отрази  ПОБЕДАТА в НАЦИОНАЛНАТА надпревара в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ на доктор инж. Христо...

ГРАМОТА на д-р инж. Христо Терзиев в конкурса „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград“ Ученици на д-р инж. Христо Терзиев от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград са ОТЛИЧЕНИ в конкурса...

Двама ученици на д-р инж. Христо Терзиев са призьори в Национален конкурс Д-р инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за отлично представяне на учениците от ППМГ „Академик Никола Обрешков“,...

ПЪРВО място на НАЦИОНАЛЕН конкурс в раздела „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ заслужи д-р инж. Христо Терзиев НАЦИОНАЛЕН конкурс носи на д-р инж. Христо Терзиев ПЪРВО място в раздела „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ за интерактивен...

Д-р инж. Христо Терзиев е с ГРАМОТА за участие и отлично представяне в Конкурса "Моето семейство" Ролята на семейството в днешното общество показаха ученици на д-р инж. Христо Терзиев с участието...

Възпитаник на доктор инж. Христо Терзиев е сред отличените на Националния ученически конкурс под наслов „Учредяване на Българската екзархия – 1870 г., венец на църковно-националните...

Доктор инж. Христо Терзиев е ръководител на ученици, участващи в Конкурса „Моята Коледа!” Във връзка с наближаването на най-светлият християнски празник – Коледа – символ на ново начало и надежда...

Доктор инж. Христо Терзиев е победител в НАЦИОНАЛНАТА класация "Дигитални учителски блог решения" Digital-Teach Blogs BG Обявиха класирането в НАЦИОНАЛНАТА класация "Дигитални учителски блог...

Инж. Христо Терзиев защити успешно дисертация за ОНС "ДОКТОР" в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“ Днес е тържествен ден за инж. Христо Терзиев, след УСПЕШНА ЗАЩИТА...

Инж. Христо Терзиев защити успешно дисертация за ОНС "ДОКТОР" в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“. Още => Изцяло ПОЛОЖИТЕЛНИ ОЦЕНКИ на дисертационния труд на инж....

Поздравления и ГРАМОТА за д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мила Родино” Като ръководител на ученици е награден д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мила Родино”. Негови...

Национален център за информация и документация (НАЦИД): РЕГИСТЪР ЗА АКАДЕМИЧНИ ДЛЪЖНОСТИ И ДИСЕРТАЦИИ Информация за д-р инж. Христо Терзиев.

Безспорен ФАВОРИТ в Първата НАЦИОНАЛНА класация за най-добър дигитален учителски блог е доктор инж. Христо Терзиев Приключи НАЦИОНАЛНАТА класация за професионално разработени дигитални учителски...

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция / International Scientific Conference “Defense Technology” 2020 Участие на инж. Христо Терзиев в Международна научна конференция /...

  СПРАВКА-ДЕКЛАРАЦИЯ от доктор инж. Христо Трифонов Терзиев за изпълнение на минимални национални изисквания за ОНС „доктор“ в област на висше образование „Технически науки“, професионално...

Данни за вписване на учен в Регистъра за научната дейност в Република България  Име, презиме, фамилия Христо Трифонов Терзиев   Hristo Trifonov...

Защита на дисертационен труд за придобиване на ОНС „доктор”,  разработен от инженер Христо Трифонов Терзиев   Тема: „Изследване на възможностите за определяне на количеството скрита информация в...

Обявена е процедура за образователна и научна степен "доктор" на инженер Христо Терзиев в Националния военен университет "Васил Левски" - Велико Търново.

Инж. Христо Терзиев - Положен изпит по курс „Математически и методически основи на научните изследвания", проведен в НВУ „Васил Левски“ с оценка: ОТЛИЧЕН 6.00

  Доктор инж. Христо Терзиев е отличен с ПЪРВО място на Национален конкурс в раздел „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ През месец октомври завърши класирането по заключителния етап на XXVIII Национален ученически...

Доктор инж. Христо Терзиев отличен в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин...

В ежегодна национална класация за дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG д-р инж. Христо Терзиев участва със самостоятелно разработения си учителски блог...

This Certificate is awarded to Hristo Terziev for Presenting a Scientific Paper Titled: „Determining the amount of hidden information in JPEG images“. Инж. Христо Терзиев на Международна научна...

Локален победител за България е екип Protect с ръководител инж. Христо Терзиев в световното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge“ На международния хакатон на НАСА „Space Apps...

Инж. Христо Терзиев е с награда от Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“ В раздел „Медийни презентации“ двама ученици на инж. Христо Терзиев се представиха блестящо и завоюваха...

С първа и втора награда в категория „Презентация“ в Националния конкурс „ВАЗОВА БЪЛГАРИЯ“ са възпитаници на инж. Христо Терзиев Подготвените от инж. Христо Терзиев ученици Славена Стефанова и...

Стартира ежегодна национална класация за професионални разработени дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG в България. Д-р инж. Христо Терзиев участва със самостоятелно...

Инж. Христо Терзиев е ръководител на наградени ученици на Националната изява „Зелена планета“ Учениците Мария Кръстева, Диляра Мустафа и Станислава Христова от ППМГ „Академик Никола Обрешков“...

Инж. Христо Терзиев е с награда от Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“ И тази година много деца от почти всички области на България взеха участие в Националния ученически...

Инж. Христо Терзиев е сред отличените педагози – научни ръководители на Международният конкурс "Заедно в XXI век" За поредна година инж. Христо Терзиев е с награда от престижния Международен...

За поредна година инж. Христо Терзиев е с награда от престижния Международен конкурс „Заедно в XXI век“ И тази година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за пореден път спечелиха награди...

ГРАМОТА за инж. Христо Терзиев като ръководител на ученици заели призови места на Националния конкурс "Вазовата България" Подготвените от инж. Христо Терзиев ученици Славена Стефанова и Силвияна...

Петима ученици под ръководството на инж. Христо Терзиев и тази година се представиха на Националната олимпиада по Техническо чертане Традиция е участието на ученици на инж. Христо Терзиев в...

Поредни отличия на ученици, работили под ръководството на на инж. Христо Терзиев, публикува в уеб сайта си „Екип 7“ => Националният конкурс за детско творчество „Природата – моето...

Грамота за подготовка на отличени участници в Националния конкурс „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България" на инж. Христо Терзиев ПЪРВО, ВТОРО И...

Алея на първенците За пореден път ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, работили под ръководството на инж. Христо Терзиев печелят национални награди, публикува вестник „Екип 7“. „Нека със...

Осмокласникът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Никита Стефанов завоюва първото място на Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, публикува в уеб сайта си „Екип 7“....

Грамота за подготовка на отличени участници в конкурса на инж. Христо Терзиев Възпитаник на инж. Христо Терзиев убедително спечели ПЪРВО място в Националния конкурс с международно участие...

Осмокласникът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Никита Стефанов завоюва първото място на Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, публикува вестник „Екип 7“.

Грамота за ръководител на ученици от клуб "Динамичен уебдизайн" на инж. Христо Терзиев НАГРАДА ЗА АКТИВНО И УСПЕШНО УЧАСТИЕ в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ получи...

Клуб "Динамичен уебдизайн" с ръководител инж. Христо Терзиев получи Специална награда на Регионално управление на образованието град Разград Регионално управление на образованието град Разград...

Забавен, интуитивен, пъстър, различен, в крак с времето си – така кратко може да се опише вестникът „Фоторепортер“, който любопитните към света ученици в Профилираната природоматематическа...

Талантливи и умни са учениците на ППМГ – една ПЪРВА и три ТРЕТИ награди Грамота на Христо Терзиев, учител в ППМГ „Академик Никола Обрешков“, гр Разград За успешната му работа по привличане на...

Има наградени сред 11-те ученици от ППМГ в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“!БРАВО за положените усилия! ЕДИНАДЕСЕТ ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ –...

Четирима учениците на инж. Христо Терзиев са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс Снимки, видео и част от тяхното научно описание на класиралите се успешно участници в...

Поздравления от организатора НОЦ STEAM за успешно представяне на ученици на Националния конкурс “Красива природа, красива наука” Поздравления от Силвина Симеонова от Научно-образователния център...

Общо четирима са учениците на инж. Христо Терзиев, които са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс. Те заслужиха едно ПЪРВО място и три ТРЕТИ места! ПЪРВО място е за Радина...

Учител будител вдъхновен от историята на България с магнетизма да буди Духа и той да свети в очите на подрастващите. За да се съхранят изконните национални и общочовешки добродетели, а „България...

Национален конкурс носи грамота на инж. Христо Терзиев за най-масово участие В Националния ученически конкурс  „Времена и Будители“ с интересни проекти се включиха ученици на инж. Христо Терзиев...

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция „Техника, технологии, образование“ – ICTTE 2019 / International Conference on Technics, Technologies and Education ICTTE 2019 Участие на...

Вероника от ППМГ е номинирана в ТОП 10 в модул ,,Мултимедийна презентация" на конкурса Националният музей на образованието публикува информация за номинираните ТОП 10 ученици в НАЦИОНАЛНИЯ...

Ученичка на инж. Христо Терзиев в ТОП 10 на НАЦИОНАЛНИЯ конкурс  ,,Времена и будители”  Националният музей на образованието публикува Протокол на номинираните участници във Втория Национален...

Това е Вероника Пламенова Пасева XI кл. с презентация на тема ,,Иван Вазов (1850-1921 г.)" В обявения от Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово ...

Вестник „Екип 7“: Възпитаници на Математическата гимназия - с множество награди от национални конкурси. С 20 отличия в 3 конкурса учениците прославиха училището си. През летните месеци...

Уеб сайтът на вестник „Екип 7“ публикува материал за двадесет ученици на инж. Христо Терзиев с множество награди от национални конкурси Двадесет ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ с изявен талант...

  Журито в Сопот излезе с решение за наградите на Петия национален ученически конкурс „Вазовата България“, публикува Информационната интернет медия в Розовата долина KARLOVO.TV....

НАЦИОНАЛНИЯТ ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ със съдействието на МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА и ПОД ПАТРОНАЖА НА ПОСОЛСТВОТО НА...

Официалният уеб сайт на Къща музей „Иван Вазов” публикува класирането в  Националния конкурс „Вазовата България“. Още=>> След проведено заседание, журито в Сопот излезе с решение за...

Завърши XIII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, който се провежда от Национално движение „Русофили“. Журито обяви наградите за победителите, сред които са ученици от...

На тържествена церемония в Руския културно-информационен център в град София ученичката от 8б клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Севдийе бе удостоена с Трето място и званието „Лауреат“...

Резултатите от националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ бяха обявени в Руския културно-информационен център в столицата. В жанр „Мултимедийни проекти“ във възрастова група 5-8 клас трето...

Грамота Изпълнителният комитет на Синдиката на българските учители награждава Христо Терзиев за отлично представяне на неговите ученици

За поредна година инж. Христо Терзиев е награден на Националния конкурс Инж. Христо Терзиев е награден от Национално движение „Русофили“, Съюз на българските писатели, Съюз на българските...

За поредна година учител и ученичка от ППМГ „Акад.Н.Обрешков“ – са сред финалистите на Националния конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” Грамота и предметни награди получи инж. Христо Терзиев като...

Инж. Христо Терзиев е награден за научен ръководител в Международния конкурс „Заедно в XXI век“, включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците Под ръководството...

Национално Движение Русофили публикува протокола с наградените учители по азбучен ред от ХІІІ Национален ученически конкурс. Още=>> Инж. Христо Терзиев за поредна година сред наградените...

За поредна година инж. Христо Терзиев е с отличие за постигнати високи резултати в Национална олимпиада Ежегодно в навечерието на 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската...

В трета възрастова група с втора награда е Станко Мечков, осмокласник в ППМГ”Акад. Никола Обрешков”. Той е подготвен от преподавателя Христо Терзиев, публикува DarikNews.bg....

Един от призьорите в Национален конкурс учи в Математическата гимназия В Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, организиран от...

Ученик на инж. Христо Терзиев е на ВТОРО място на Национален конкурс В Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, организиран от...

За поредна година инж. Христо Терзиев е с отличие за постигнати високи резултати в Национална олимпиада Трета вече година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ - Разград с ръководител инж....

Диляра спечели Конкурса на Мария Габриел на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще" и заминава за Брюксел, където ще представи творбата си на тържественото честване на Националния ни...

Диляра е сред победителките в Конкурса на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел с подкрепата на...

Диляра заминава за Брюксел, за да покаже своя компютърна рисунка след победа в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския...

24chasa.bg отрази победата на Диляра, ученичка на инж. Христо Терзиев в ученическият конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския...

Диляра заминава за Брюксел, за да покаже своя компютърна рисунка след победа в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския...

Представителството на Европейската комисия в България отрази победата на Диляра - ученичка на инж. Христо Терзиев в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало,...

12-те победители в конкурса на еврокомисаря Мария Габриел за компютърна рисунка ще представят творбите си в Брюксел. Ученическият конкурс бе на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще"....

Регионалният орган на Министерството на околната среда и водите – Регионална инспекция по околната среда и водите –Русе (РИОСВ) публикува в уеб сайта си финалното класиране на конкурса за...

Осмокласничка от ППМГ "Акад. Н. Обрешков" спечели конкурс за компютърна рисунка, обявен от еврокомисар Мария Габриел и ще участва в изложба през февруари в Европейската комисия В края на миналата...

С голяма гордост от таланта на българските деца обявявам резултатите от конкурса за компютърна рисунка "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", който организирах за учениците от цялата...

Видео с работите на наградените участници в конкурса "Красива природа, красива наука" Лято 2018 г. излъчи организаторът Научно- образователен център STEAM на тържественото награждаване на...

Водещо заглавие на „Екип 7” на първа страница от вестника: Инж. Христо Терзиев се включи в най-големия хакатон в света под егидата на NASA с проект за съхранение историята на човечеството и...

Инж. Христо Терзиев от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ откликна на поканата на МОН и бе одобрен да участва с предизвикателство от категория „Вселена на красотота и чудесата“ – подкатегория „Златният...

Сертификат на инж. Христо Терзиев от “International Space Apps Challenge“ – най-големия хакатон в света за решения с отворен код организиран под егидата на NASA International, който дава...

International Space Apps Challenge In special appreciation for efforts to address challenges on Earth and in Space. Инж. Христо Терзиев се включи в най-големият хакатон в света International...

Курсът по програмиране води инж. Христо Терзиев – магистър по информатика и информационни технологии, публикува уебсайта на вестник „Екип 7“.  Инж. Христо Терзиев, запозна учениците с дизайна и...

Радио Разград отрази дейностите в които взе участие инж. Христо Терзиев по време на Европейската седмица на програмирането в Разград по повод инициативата „Запознайте се и програмирайте“:...

Уеб сайтът ludogorienews.bg отрази участието на инж. Христо Терзиев в Европейската седмица на програмирането и дейностите, в които се включи по повод инициативата „Запознайте се и програмирайте“:...

Инж. Христо Терзиев бе обучаващ преподавател в курса по Програмиране със Scratch в рамките на инициативата Европейска седмица на програмирането EU Code Week в Разград.

Лектор в обучението по програмиране на Scrath за деца като част от инициативата Европейска седмица на програмирането EU Code Week бе инж. Христо Терзиев, публикува вестник „Екип 7“.

Разград за първи път се включи в инициативата Европейска седмица на програмирането EU Code Week. Лектор бе инж. Христо Терзиев – магистър Информатика и информационни технологии, публикува...

Христо Терзиев бе лектор в интерактивен семинар на тема „Интернет на нещата“ (Internet of Thinks – IoT) в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ по време на Европейската седмица...

Лектор на обучението ще бъде инж. Христо Терзиев, магистър „Информатика и информационни технологии“, отбеляза DarikNews.bg.  Още=> Две събития са по повод Европейска седмица на...

Уеб сайтът "Форум 24" публикува информация за включването на инж. Христо Терзиев в Европейската седмица на програмиране като лектор и обучаващ. Още=>

Уеб сайтът ludogorienews.bg публикува информация, че инж. Христо Терзиев ще бъде лектор на обучението в Европейската седмица на програмирането по повод инициативата „Запознайте се и...

Няма по-голям стимул от това да получиш похвала за усилията си от престижно списание като Българска Наука. Статията ми е сред 10-те най-добри.

Научна статия на инж. Христо Терзиев е сред 10-те най-добри. Публикувана е в списание „Българска наука“, Издателство Сдружение “Форум Наука”, бр.111/2018 г., м. юли, стр. 95-101, ISSN 1314 – 1031.

                                  Над 40 деца в продължение на месец учиха есперанто, твориха в работилници по приложно и изобразително изкуство, участваха в образователни и спорни игри в рамките...

40 деца за един месец се потопиха в „В страната на чудесата“, публикува статия вестник „Екип7“. Над 40 деца в продължение на месец учиха есперанто, твориха в работилници по приложно и...

Христо Терзиев преподава по Информационни технологии в първата Детска лятна школа „В страната на чудесата“ , организирана от Народно читалище „Делиорман 2014г“ гр.Разград – публикува...

Публикация от DarikNews: В най-новата инициатива за свободното време на децата на Разград Детската лятна школа „В страната на чудесата“ преподава Христо Терзиев по Информационни технологии....

„Следващият час, разделяйки нашите слънчица на две групи, г-н Христо Терзиев пое и научи децата на забавни, но твърде значими приложения в компютърните технологии“ – е публикация от официалната...

„А г-н Христо Терзиев показа интересни приложения в компютърните технологии с математически и логически задачи, където децата се справиха без грешки.“ – е публикация от официалната страница на...

Вестник „Екип7“ отрази награждаването на Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 години от края от Руско-турската освободителна война. Инж. Христо Терзиев е...

Връчиха грамота и предметна награда на инж. Христо Терзиев на XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 години от края от Руско-турската освободителна...

Четирима ученици и трима учители от Разград с награди от „Не се гаси туй, що не гасне” е заглавие от  DarikNews.bg. Четирима ученици и трима учители от Разград спечелиха награди от 12-тото...

На 17 юни 2018 година от 12:00 часа в Руския културно-информационен център в София се проведе награждаването на победителите в Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”,...

За научен ръководител, подпомогнал подготовката на ученици инж. Христо Терзиев спечели награда и грамота от XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140...

Грамота на Христо Терзиев, учител в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград, за постигнати високи резултати при подготовката и участието на ученици в Национален кръг на олимпидата по Техническо...

Проведе се финала на новото предизвикателство в чест на STEM Discovery Week  – “Математиката в света около мен” като част от “Седмицата на откривателството 2018” на Института по математика и...

Благодарим за търпението към нас и всички знания, които ни дадохте през изминалите години. Учениците от 12а клас

И тази година под ръководството на инж. Христо Терзиев ученик участва на Националната олимпиада по Техническо чертане Ученик на инж. Христо Терзиев бе сред най-добрите ученици от цяла България,...

Вестник „Екип7“ отрази участието на трима ученици с ръководител инж. Христо Терзиев, представящи Разградска област на две национални олимпиади. Инж. Христо Терзиев е ръководител на Павел Дамянов...

За пета поредна година ученик от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград достига до финала на Националната олимпиада по техническо чертане. Тази година това е Павел Ангелов Дамянов от 8 а клас,...

Инж. Христо Терзиев е ръководител на трима ученици представящи Разградска област на две национални олимпиади – публикува официалния сайт на Математическата гимназия. Инж. Христо Терзиев е...

На Христо Трифонов Терзиев като ръководител на Николай Николаев от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Разград, който завоюва престижното трето място на националната олимпиада по Техническо чертане.

Удостоен съм с грамота за уеб разработване на вестник „Студентски РИТЪМ” от директора на Филиал Разград на Русенския университет ”Ангел Кънчев” – доц. д-р Милувка Станчева.

Аз съм един от 4-мата създатели на Електронния вестник „Студентски РИТЪМ ”, който е ПЪРВИЯ СТУДЕНТСКИ ВЕСТНИК в историята на Филиал Разград на Русенския университет ”Ангел Кънчев” На...

За представяне на РЕДКИ ТЕКСТИЛНИ ТЕХНИКИ И ДОМАШНИ ЗАНЯТИЯ на Международния панаир на традиционни занаяти в Етнографски музей „Етър“ бях награден с грамота за принос в съхраняването и...

Със заслужени грамоти в конкурса „Най-добър уебсайт” завърши кръжока по уебдизайн в Природо-математическата гимназия „Акад. Н. Обрешков” гр. Разград – публикува Единния информационен портал...

Отличиха с грамоти най-добрите уебдизайнери в Математическата, е заглавие от вестник „Екип7“. Ръководител им е инж. Христо Терзиев, наградите връчи директорът Мануел Василев.

Отличиха с грамоти най-добрите уебдизайнери в Математическата, е заглавие от уеб сайта на вестник „Екип7“. С конкурс за „Най-добър уебсайт“ приключи кръжокът по динамичен уебдизайн от проект...

Пред ученици и преподаватели от Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков”, участниците в кръжока „Динамичен уеб дизайн” с ръководител инж. Христо Терзиев представиха резултати от...

Гледища Днес информира: В Природоматематическата гимназия се проведе открит урок по "Уеб дизайн" Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград проведоха открит урок по "Уеб дизайн" с...

Уеб сайтът на вестник „Екип 7“ публикува: Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ с ръководител инж. Христо Терзиев. представиха открит урок по „Уеб дизайн“. Младите хора посещават кръжока...

Урок по „Уеб дизайн“ представиха ученици от Математическата е заглавие от вестник „Екип7“. Техен ръководител им е инж. Христо Терзиев.

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция „Техника, технологии, образование“ –ICTTE 2017 / International Conference on Technics, Technologies and Education ICTTE 2017 Участие на инж....

Инж Христо Терзиев чрез системен и целенасочен труд и професионална компетентност насърчи и разви таланта на Николай Николаев да се ограмотява технически. В оспорвана състезание с най-добрите...

Николай Миленов Николаев, ученик от 8 б клас на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ - Разград, паралелка „Информатика, математика и английски език" е заел престижното трето място в класирането на най-добрите...

Осмокласник от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“- Разград се класира на трето място на Националната олимпиада по техническо чертане – публикува DarikNews.bg. Още> Николай Миленов е ученик в 8“б“...

Ученик на инж. Христо Терзиев с успех на национално ниво. Осмокласник от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“- Разград се класира на трето място на Националната олимпиада по техническо чертане –...

Николай Миленов подготвен от преподавателя в ППМГ "Акад. Н. Обрешков" инж. Христо Терзиев, се класира на трето място в 33-та Национална олимпиада по техническо чертане – съобщава БТА....

Осмокласник от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“- Разград се класира на трето място на Националната олимпиада по техническо чертане – публикува информационния портал Bulbox Media. Николай от 8 б клас е...

Възпитаник на инж. Христо Терзиев е сред 12-те ученици, които ще представят Разград на Националната олимпиада по Техническо чертане. Това е Николай Миленов Николаев от 8 б клас, паралелка...

12 ученици от ППМГ ще участват в националния кръг на олимпиади и състезания – е заглавие от вестник „Екип7“. Възпитаник на инж. Христо Терзиев ще представя Разград на Националната олимпиада по...

12 ученици от Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Н. Обрешков” представят Разград в националния кръг на олимпиади и състезания – публикува DarikNews.bg Възпитаник на инж. Христо...

Официалният сайт на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ публикува информация за обучението по Динамичен уебдизайн с ръководител инж. Христо Терзиев. Още>

Разградчани се представиха достойно на Международния панаир на традиционните занаяти в ЕМО Етър, е заглавие на вестник „Гледища“. Христо Терзиев участва на щанда за редки текстилни техника, а...

Инж. Христо Терзиев се включи в акцента на Международния панаир на традиционни занаяти в ЕМО Етър – представянето на редки текстилни техники и домашни занаяти, публикува „Форум 24“. Инж. Христо...

Христо Терзиев представи редки текстилни техники за изработването на капански китки. За демонстрацията занаятчията получи грамота за принос в съхраняването и продължаването на традициите в...

DarikNews.bg отрази участието на инж. Христо Терзиев на акцента на Международния панаир на традиционните занаяти в ЕМО Етър - Представяне на редки текстилни техники – традиционни кукли,...

Уеб сайтът http://new.gabrovo.bg публикува: В рамките на ХІV Международен панаир на традиционните занаяти очаквайте представяне и базар на редки текстилни техники.  Акцент тази година са...

Сертификат на инж. Христо Терзиев за участие в обучителен семинар за работа с Eлектронна образователна платформа и интерактивни ресурси в е-учебниците от 1. до 7. клас.

В Търговище се състоя Националният кръг на олимпиадата по Информационни технологии. ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград бе представена от Ася и Симона от VIII„а“ клас. Те се състезаваха с...

Уикипедия: Математическата гимназия е първото профилирано училище в Разград, основано на 1 септември 1972 г. Профилите са четири – математически, софтуерни и хардуерни науки, природни науки и...

Инж. Христо Терзиев на МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ "АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА" Участвах в Международна конференция АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА'2011 - International Conference "Automatics and...

В доклад на тема „Разработване на сайт на Филиал Разград – структура и перспективи“ „Авторите изказват най-сърдечна благодарност на инж. Христо Трифонов Терзиев за високата професионална работа...

За отлични постижения в учебната работа. От директор: Веселина Байчева