Призови места за ученици на инж. Христо Терзиев в тазгодишното издание на Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“

Много деца от почти всички области на България взеха участие и тази година в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка", обединени от интереса си към Острова на свободата.

Събитието е под патронажа на Посолството на Куба в България и е включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Творбите са оценени и отличени от овторитетно жури от български поети, писатели, испанисти, художници, сред които проф. Стоян Домусчиев и доц. д-р Цветан Стоянов - художници и преподаватели в НХА, поетите Атанас Звездинов, Лъчезар Еленков и Боян Бойчев - членове на СБП, испанистите Тамара Такова университетски преподавател и председател на Асоциацията за приятелство "България - Куба" и Радост Мазганова учител, Светла Струмина - редактор във вестник "Учителско дело", Милена Владкова - ръководител на школа в Националния дворец на децата.

В раздел „Медийни презентации“ ученици от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" представиха училището ни блестящо на престижната Национална изява.

Проектът на Найлян Хавенгели от 8 клас завоюва ТРЕТА НАГРАДА.

ТРЕТА НАГРАДА заслужи и проектът на Иван Бенчев от 10 клас.

Поздравления! Гордеем се с вас! И нови успехи! 

Протоколът от класирането

Организатори на конкурса са Асоциацията за приятелство "България-Куба", Фондация "Устойчиво развитие за България", СБУ, СБП, СБЖ, Националният дворец на децата, БАС, със съдействието на МОН и на посолството на Куба в България. Ръководител на организационния комитет и инициатор на конкурса е почетният председател на Асоциацията "България-Куба" Станка Шопова.

Организаторите изразяват надежда при отпадане на ограниченията, свързани с епидемичната обстановка, заедно с победителите в конкурса да бъде отбелязана годишнината на българо-кубинските отношения. Те благодарят не само на участниците, но и на учителите и родителите, помогнали за участието им в конкурса.

Сред Отличените педагози – научни ръководители на наградените ученици е инж. Христо Терзиев.