За трета поредна година ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ са с награди от най-голямото международно интензивно състезание по програмиране NASA International Space Apps Challenge.

Приз „Галактически учител“ за ръководителя им д-р инж. Христо Терзиев и Приз „Галактическо училище“ за директора на гимназията Мануел Василев, публикува вестник „Екип 7“.

Независимият вестник за събитията и хората в Разградска област „Екип 7“ публикува в онлайн изданието си:

„За поредна година възпитаници на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ спечелиха призови места в престижния Национален конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”...“

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев са сред наградените в Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”.

Десетокласниците Калоян и Аляра впечатлиха журито с разработките си за Руско-турската война, публикува вестник „Екип 7“.

Д-р инж. Христо Терзиев е сред 10-те наградени с почетна грамота „INSIGNI CUM LAUDE“ за завършване на обучение в образователна и научна степен „ДОКТОР“ в Националния военен университет „Васил Левски“Информация от НВУ „Васил Левски“

Доктор инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ на Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”

Учениците от две разградски гимназии получиха наградите си от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, публикува e-Razgrad. Още =>>

 
Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел публикува в профила си във Фейсбук:
 
„Днес е светъл ден на признателността към загиналите, отдали живота си за свободата ни! Честита свобода! Това са първите думи, които са изричали останалите живи герои на този ден. Това е най-малкото, което можем да направим, да повторим тяхното: Честита свобода! Нашият знак на признание и благодарност!“.
С тези вдъхновяващи думи великата българска актриса Цветана Манева приветства българите в европейските институции на организираното от мен онлайн тържество за честване на националния празник на България. Благодаря й от сърце!
 
Благодаря за приветствието и на изключителната Стефка Костадинова, поставила феноменалния световен рекорд, който и до днес е недостижим за никой друг на планетата.
 
Гордеем се с постиженията и на невероятния второкласник Лъчезар Томов от Бургас - най-малкия златен медалист по математика в света. Благодаря на прекрасните деца от българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството ни в Брюксел и от българската секция в Европейското училище, които стоплиха сърцата ни с родолюбивите си стихове и песни. Благодаря на техните ръководители, учители и родители за това, че ги възпитават в най-святото чувство за любов към родината, за почит към традициите, за да продължават с таланта си да ни карат да вярваме в бъдещето.
 
Благодаря за участието на учителя д-р инж. Христо Терзиев, защото това е образованието, което искаме да видим, с много любов към историята ни, но с още по-голяма увереност за иновации в полза на нашите деца.
Пожелавам на всеки българин да носи България в сърцето си, да познава и да се гордее с направеното от нашите предшественици и да даде своя принос за по-доброто бъдеще на България и Европа.

Доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО МЯСТО на Националния конкурс „Мисия учител“ за негов интерактивен урок по история на България

Вестникът на Националното издателство за образование и наука "Аз-буки" отрази победителя в Националния конкурс „Мисия учител“. ПЪРВО МЯСТО е за доктор инж. Христо Терзиев за негов интерактивен урок по история на България. Още =>>

Конкурсът се организира от Националния клуб „Родолюбие“ със съдействието на МОН, СБУ, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, фондация „ТАНГРА ТанНакРа“, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей и Националния военноисторически музей, в. „Учителско дело“ и в. „Аз-буки“.

Мария Габриел връчи наградите на победителите в Националната класация за дигитални учителски блог решения, отрази Националното издателство за образование и наука "Аз-буки".

Уеб сайтът на доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО място в категорията „Модерна педагогика и дигитализация“

В категорията „Модерна педагогика и дигитализация“ е отличен доктор инж. Христо Терзиев – учител по информационни технологии, техническо чертане и уебдизайн в Профилираната природо-математическа гимназия „Академик Никола Обрешков“ в Разград.

Българският еврокомисар Мария Габриeл връчи наградата. Още =>>

Победителят в Националната класация за дигитални учителски блог решения д-р инж. Христо Терзиев по БНР София

Днес в предаването "Радиокафе" на БНР София ще се излъчи интервю с Победителят в Националната класация за дигитални учителски блог решения, организирана от EduTechFlag.eu – д-р инж. Христо Терзиев.

Водещи: Лили Големинова и Мария Бояджиева.

Българският еврокомисар Мария Габриел му връчи отличието за дигиталното му учителско блог решение, публикува вестник „Екип 7“.

Сред наградените четирима учители е д-р инж. Христо Терзиев

Учителят по информационни технологии д-р инж. Христо Терзиев получи грамота за първо място в раздела „Мисия учител“ в 28-ия Национален конкурс „Родолюбие“ – „Учредяване на Българската екзархия – венец на църковно-националните борби“, публикува вестник „Екип 7“.

Уважаваният специалист е доказателство за това, че днес преподаването е смесица между наука и изкуство, редица са заслужените призови места на неговите ученици.

Доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО МЯСТО на Националния конкурс „Мисия учител“ за негов интерактивен урок по история на България

Националното издателство за образование и наука "Аз-буки" отрази в уеб сайта си победителя в Националния конкурс „Мисия учител“. ПЪРВО МЯСТО е за доктор инж. Христо Терзиев за негов интерактивен урок по история на България. Още =>>

Конкурсът се организира от Националния клуб „Родолюбие“ със съдействието на МОН, СБУ, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, фондация „ТАНГРА ТанНакРа“, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей и Националния военноисторически музей, в. „Учителско дело“ и в. „Аз-буки“.

В Националната класация за дигитални учителски блог решения доктор инж. Христо Терзиев е победител в категория „Модерна педагогика и дигитализация“

Онлайн медията Publics.bg отрази победата на доктор инж. Христо Терзиев в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ в Националната класация за дигитални учителски блог решения. Още =>>

В Националната класация за дигитални учителски блог решения доктор инж. Христо Терзиев е победител в категория „Модерна педагогика и дигитализация“

24 Часа.bg отрази победата на доктор инж. Христо Терзиев в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ в Националната класация за дигитални учителски блог решения. Още =>>

Уеб сайтът на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Испания отрази  ПОБЕДАТА в НАЦИОНАЛНАТА надпревара в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ на доктор инж. Христо Терзиев 

В категорията „Модерна педагогика и дигитализация“ на ПЪРВО МЯСТО е уеб сайта на доктор инж. Христо Терзиев.

Escuela Bulgara Barcelona – Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“, е дейност на  Асоциация „Св. Георги“ за приятелство  и сътрудничество  Каталуния- България.

То е създадено, за да опазва  българския  дух и самосъзнание, да  обучава децата на наши сънародници  по български език  и литература, история  и цивилизации,  география  и икономика, български народни танци и музика по одобрени програми, адаптирани за български деца, живеещи в чужбина.

Училището работи с визия за бъдещо развитие и стремеж да разширява своята дейност. Още =>

Възпитаник на доктор инж. Христо Терзиев е сред отличените на Националния ученически конкурс под наслов „Учредяване на Българската екзархия – 1870 г., венец на църковно-националните борби“

Националното издателство за образование и наука "Аз-буки" публикува имената на носителите на Специални награди на Националния ученически конкурс под наслов „Учредяване на Българската екзархия – 1870 г., венец на църковно-националните борби“.

Сред отличените е възпитаникът на доктор инж. Христо Терзиев, младия талант от ППМГ – Юджел. Още =>>

Поредни отличия на ученици, работили под ръководството на на инж. Христо Терзиев, публикува в уеб сайта си „Екип 7“ =>

Националният конкурс за детско творчество „Природата – моето вдъхновение“ донесе куп призове на младите таланти на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“- две първи, две втори, една трета и четири поощрителни награди. Това превръща елитната гимназия в завоювала най-много отличия в надпреварата. 

В направление „Мултимедийни презентации“ с първи награди са отличени творбите на Славена Стефанова от 10 клас и Мартина Пеева от 9 клас. Втори награди заслужиха деветокласничката Станислава Георгиева и Шенгюл Халил от 10 клас. Третата награда завоюва ученичката в осми клас Мелек Севгинова. 

Четирите поощрения грабнаха Антоанета Георгиева от 9 кл., нейните връстнички Пресияна Досева и Стефания Каракашева и десетокласничката Ебру Илханова. 

Организаторите на Националния конкурс похвалиха изявените ученици за използваните в презентациите си разнообразни визуални ефекти, както и затова че представят атрактивно личното си отношение към природата или предлагат еко-проекти, които да развият в бъдеще. 

Националната изява на възпитаници на Математическата носи на учебното заведение специална грамота. 

Както писахме по-рано осмокласникът Никита Стефанов се класира на първо място в Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, преборвайки конкуренцията от стотици ученици. Наградите на учениците обаче далеч не приключват дотук. Трето поредно състезание по информационни технологии донесе на учениците второ и трето място. Кристиян, Али и Станко заслужиха призови места. Класирането на участниците обяви ръководството на Факултета по математика и информатика на ШУ „Епископ Константин Преславски“ по предложение на Комисията за организиране и провеждане на Ученическото състезание за купата на Декана на Факултета по Информационни технологии. 

Уеб сайтът на Кристиян Иванов и Али Алиев от 8 клас е класиран на второ място, а третата позиция е за уеб сайта на Станко Мечков от 9 клас. Двамата са активни участници в кръжока по „Динамичен уебдизайн“ с ръководител инж. Христо Терзиев, като Станко традиционно печели награди в състезания по програмиране в интернет. 

В онлайн конкурсът на тема „Спомен за бъдещето – послание до моето Аз“ пък 13 възпитаници на инж. Терзиев получават ваучер за безплатно посещение на музейни обекти в Сливен. Конкурсът е организиран от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен съвместно с Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен. 

„Нека със същата упоритост и ентусиазъм да превземат още такива върхове“, пожелава на своите възпитаници преподавателят им по информационни технологии инж. Христо Терзиев, подготвил всички отличени.

Алея на първенците

За пореден път ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, работили под ръководството на инж. Христо Терзиев печелят национални награди, публикува вестник „Екип 7“.

„Нека със същата упоритост и същия ентусиазъм да превземат още такива високи върхове“, пожелава на своите възпитаници преподавателят им по информационни технологии инж. Христо Терзиев, подготвил всички отличени.

Осмокласникът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Никита Стефанов завоюва първото място на Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, публикува в уеб сайта си „Екип 7“. Още ==>>

Ръководител на Никита е преподавателя му инж. Христо Терзиев.

Осмокласникът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Никита Стефанов завоюва първото място на Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, публикува вестник „Екип 7“.

Забавен, интуитивен, пъстър, различен, в крак с времето си – така кратко може да се опише вестникът „Фоторепортер“, който любопитните към света ученици в Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Н. Обрешков“ създават от вече една година.

Тийнейджърите, които всеки ден търсят различен поглед към тривиалното ежедневие, са от 5, 8, 9, 10, 11 и 12 клас и са част от клубовете „Фотография и журналистика“ и „Динамичен уебдизайн“ в гимназията.

Те работят по проект на МОН „Извънкласни дейности“ с ръководители Даниела Куманова, преподавател по руски език, и учителят по информационни технологии инж. Христо Терзиев - публикува областният вестник „Екип 7“.

Има наградени сред 11-те ученици от ППМГ в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“!
БРАВО за положените усилия!

ЕДИНАДЕСЕТ ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград се включиха в Първия КОНКУРС за мултимедийна презентация по повод 1 ноември – Ден на народните будители, организиран от евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО- Разград.

Учениците, които с интерес и любов към будителите взеха участие в конкурса и вложиха много усилия и творчество са:

 1. Диляра Севгин Мустафа, 9б. клас
 2. Мерлин Бюрхан Хамди, 8г. глас
 3. Берк Сейхат Бехчет, 9а. клас
 4. Ляра Левентова Реджебова, 8г. клас
 5. Онур Бюлент Шеит, 8в. клас
 6. Станко Динев Мечков, 9а. клас
 7. Теодосия Светославова Тодорова, 9в. клас
 8. Юджел-Джан Юджел Хюсеин, 8в. клас
 9. Никола Димитров Вълчев, 9б. клас
 10. Владимир Диянов Неделчев, 8г. клас 
 11. Николета Ивайлова Тодорова, 9а клас

Целите на конкурса са:

 1. Да насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняване на българското съзнание и свободолюбие, българския дух и сила.
 2. Да се изложат важни факти и събития за будителите от родния край, които са значими за съхраняване на българската идентичност и мястото ни в европейското културно наследство.
 3. Да предизвика интерес у младите хора да откриват будителите на родния си край и да представят тяхното дело.
 4. Да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на националната идентичност.

Четирима учениците на инж. Христо Терзиев са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс

Снимки, видео и част от тяхното научно описание на класиралите се успешно участници в конкурса "Красива природа, красива наука" Лято 2019г. публикува Научно-образователен център STEAM.

Общо четирима са учениците на инж. Христо Терзиев, които са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс.

Те заслужиха едно ПЪРВО място и три ТРЕТИ места!

ПЪРВО място е за Радина Косева Косева, „Брегът на Черно море“ в направление „Красиви камъчета и миди“.

ТРЕТО място за Айлин Менсурова Хамдиева, „Морска красота“ в направление „ Красиви камъчета и миди“.

ТРЕТО място за Славена Десиславова Стефанова, „The last day of summer (Последният ден от лятото)“ в направление „Красиви облаци, мълнии и оптични атмосферни явления“.

ТРЕТО място за Мария Петрова Кръстева, „Дяволска прегръдка“ в направление „Красиви представители  на животинския свят“.

Поздравления от организатора НОЦ STEAM за успешно представяне на ученици на Националния конкурс “Красива природа, красива наука”

Поздравления от Силвина Симеонова от Научно-образователния център за наука, технологии, инженерство, математика и изкуства „STEAM“ за успешното представяне на ученици на Националния конкурс “Красива природа, красива наука”.

Общо четирима са учениците на инж. Христо Терзиев, които са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс.

Те заслужиха едно ПЪРВО място и три ТРЕТИ места!

ПЪРВО място е за Радина Косева Косева, „Брегът на Черно море“ в направление „Красиви камъчета и миди“.

ТРЕТО място за Айлин Менсурова Хамдиева, „Морска красота“ в направление „ Красиви камъчета и миди“.

ТРЕТО място за Славена Десиславова Стефанова, „The last day of summer  (Последния ден от лятото)“ в направление „Красиви облаци, мълнии и оптични атмосферни явления“.

ТРЕТО място за Мария Петрова Кръстева, „Дяволска прегръдка“ в направление „Красиви представители  на животинския свят“.

Общо четирима са учениците на инж. Христо Терзиев, които са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс.

Те заслужиха едно ПЪРВО място и три ТРЕТИ места!

ПЪРВО място е за Радина Косева Косева, „Брегът на Черно море“ в направление „Красиви камъчета и миди“.

ТРЕТО място за Айлин Менсурова Хамдиева, „Морска красота“ в направление „ Красиви камъчета и миди“.

ТРЕТО място за Славена Десиславова Стефанова, „The last day of summer  (Последния ден от лятото)“ в направление „Красиви облаци, мълнии и оптични атмосферни явления“.

ТРЕТО място за Мария Петрова Кръстева, „Дяволска прегръдка“ в направление „Красиви представители  на животинския свят“.

Вероника от ППМГ е номинирана в ТОП 10 в модул ,,Мултимедийна презентация" на конкурса

Националният музей на образованието публикува информация за номинираните ТОП 10 ученици в НАЦИОНАЛНИЯ ученически конкурс  ,,Времена и будители”.

Сред отличените е Вероника Пламенова Пасева XI кл. с презентация на тема ,,Иван Вазов (1850-1921 г.)".

Вероника е насочена към Националната надпревара от нейния преподавател по Информационни технологии инж. Христо Терзиев.

Номинираните мултимедийни презентации ще бъдат показани в кинопанорама в Националния музей на образованието.

Окончателното класиране ще бъде обявено на 31 октомври, четвъртък, 2019 г.

Наградите в Националния ученически конкурс  ,,Времена и будители”  ще бъдат връчени тържествено от 14.00 часа в Актова зала, Национална Априловска гимназия – Габрово.

Още информация от сайта на Националния музей на образованието ==>>

Ученичка на инж. Христо Терзиев в ТОП 10 на НАЦИОНАЛНИЯ конкурс  ,,Времена и будители” 

Националният музей на образованието публикува Протокол на номинираните участници във Втория Национален ученически конкурс ,,Времена и будители”.

Сред отличените е Вероника Пламенова Пасева XI кл. с презентация на тема ,,Иван Вазов (1850-1921 г.)".

Вероника е насочена към Националната надпревара от нейния преподавател по Информационни технологии инж. Христо Терзиев.

 

Номинираните мултимедийни презентации ще бъдат показани в кинопанорама в Националния музей на образованието.

Окончателното класиране ще бъде обявено на 31 октомври, четвъртък, 2019 г.

Още информация от сайта на Националния музей на образованието ==>>

Това е Вероника Пламенова Пасева XI кл. с презентация на тема ,,Иван Вазов (1850-1921 г.)"

В обявения от Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово  Втори Национален ученически конкурс  ,,Времена и будители”  2019 г., участваха над 200 ученици от цялата страна с 54 постера и 90 мултимедийни презентации.

Номинираните постери ще бъдат показани в Арт коридора на Националния музей на образованието, а номинираните мултимедийни презентации – в кинопанорама.

Наградите в двата модула ще бъдат връчени тържествено на 31 октомври, четвъртък, 2019 г. от 14.00 часа в Актова зала, Национална Априловска гимназия – Габрово.

Пълен списък с отличените постери и презентации може да видите на сайта на Национален музей на образованието -  https://www.nmogabrovo.com в раздел новини.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че в Модул ,,Мултимедийна презентация", комисията КЛАСИРА СРЕД ПЪРВИТЕ ДЕСЕТ ученик от ППМГ ,,Академик Никола Обрешков" гр. Разград.

Това е Вероника Пламенова Пасева XI кл. с презентация на тема ,,Иван Вазов (1850-1921 г.)".

Надяваме се да присъствате на награждаването.

Поздрави от екипа на Национален музей на образованието.

Вестник „Екип 7“: Възпитаници на Математическата гимназия - с множество награди от национални конкурси. С 20 отличия в 3 конкурса учениците прославиха училището си.

През летните месеци възпитаниците с научен ръководител инж. Христо Терзиев оползотворяват свободното си време като се включват в състезанията, насочени от своя преподавател по информационни технологии, от които се завръщат с призови места.

Цялата статия от вестник „Екип 7“ =>>

Уеб сайтът на вестник „Екип 7“ публикува материал за двадесет ученици на инж. Христо Терзиев с множество награди от национални конкурси

Двадесет ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ с изявен талант в областта на информационните технологии донесоха голяма гордост и радост за своето училище след участия си в различни национални конкурси.

През летните месеци възпитаниците с научен ръководител инж. Христо Терзиев оползотворяват свободното си време като се включват в състезанията, насочени от своя преподавател по информационни технологии, от които се завръщат с призови места.

Цялата статия от уеб сайта на вестник „Екип 7“ =>>