Ученици на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с поредни отличия в престижен конкурс. Те получиха награди от Националния ученически конкурс „Богатствата на Земята и човешкият прогрес“, организиран от Минно-геоложкият университет „Св. Ив. Рилски“. Класираните на призовите места във възрастова група IX – XII клас получават възможност след завършване на средното си образование, да се запишат в избрана от тях специалност в МГУ „Св. Иван Рилски“.

Мотото на конкурса тази година бе „Най-ценният природен ресурс.... си ти!“.

Националната изява дава възможност на учениците да изявят своите познания за полезните изкопаеми и минералите, които се срещат по нашите земи, провокирайки подрастващите да преоткрият красотата и ценността на заобикалящите ни природни забележителности.

Младите математици твориха с желание и създадоха страхотни проекти.

Дилян от IX клас впечатли със своята творба и се поздрави с победата - спечели ПЪРВО място и Грамота в раздел „Компютърна презентация“ във Втора възрастова група.

В същия раздел е класирана и Ажда от IX клас, която заслужи ТРЕТО място.

Аксиния от VIII клас грабна ВТОРО място и Грамота в раздел „Компютърна презентация“ в Първа възрастова група.

Наред с Дилян, Аксиния и Ажда място сред финалистите намериха и още ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, които също се представиха отлично и бяха удостоени със сертификат: Виктория, Жаклин, Камелия, Цанко, Борислава, Виктор, Габриела, Даниел, Ивиана, Преслава, Синем, Христиана, Иван, Валери, Ипек, Нур, Дариян, Ивайло, Ивет, Илиян, Йордан, Калоян, Радослав, Селин, Теодор, Тодор, Хасан, Шенер.

Ръководител на талантливите ученици е доктор инж. Христо Терзиев, старши учител по ИТ.

Ръководството на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ поздравява всички участници в конкурса и им пожелава много нови емоции в света на природните чудеса!

Поздравления за нашите прекрасни ученици!

Гордеем се с вас и се надяваме това да се превърне в един успешен старт на все по-нови и големи успехи!

Продължавайте да творите!

Отново награди на ученици на д-р инж. Христо Терзиев в най-голямото състезание за разработване на иновативни технологични решения под егидата на NASA. Отбор SPACE FOR CHANGE е сред 6-те екипа отличени с локални награди. 

За поредна година в най-големият хакатон в света – NASA Space Apps Challenge участваха ученици на д-р инж. Христо Терзиев.

Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код за подобряване живота на планетата Земя и Kосмоса. Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават.

И тази година в Международното технологично състезание по егидата на Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство - National Aeronautics and Space Administration, NASA, се включиха едновременно отбори от над 200 града от всички континенти по целия свят.

В рамките на 48 часа те разработваха иновативни решения за решаването на глобални проблеми.

Участниците се различаваха по възраст, но ги обединяваше интереса им към авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, науки за Земята и космоса, и техните иновативни идеи за подобряване живота на Земята.

Отново ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ бяха сред креативните отбори на събитието с домакин Русенският университет.

Трите екипа - ANSUZ, CORTECH и SPACE IN OUR HANDS от ученици на д-р инж. Христо Терзиев предварително бяха избрали предизвикателство, в което да се включат и разработиха проект, който решава определен проблем в дадената област.

SPACE IN OUR HANDS на дванадесетокласничката Славена Стефанова се представи с приложението "ASTRONOMICAL MAP" в категория MAPPING SPACE TRASH IN REAL TIME.

 

CORTECH на единадесетокласника Станко Мечков демонстрира „CHEDY“ в категория GUI FOR MATERIALS SCIENCE.

 

ANSUZ на деветокласника Антон Лазаров подготви „PROJECT ANSUZ“ в категория SPACE FOR CHANGE.

 

Усилията и ентусиазма на екип SPACE IN OUR HANDS бяха наистина оценени. Специално определеното жури на Space Apps Challenge го обяви сред 6-те екипа отличени с локални награди.

Поздравления за СЛАВЕНА!

 

И трите екипа на д-р инж. Христо Терзиев получават награди от спонсорите на събитието - MentorMate, Musala Soft, Flat Rock, Русенски университет "Ангел Кънчев", Катедра "Компютърни системи и технологии" към Русенски университет, както и сертификат за участие.

NASA също изказа своите поздравления:

„Честито! 

От името на НАСА и нашите девет партньори в космическата агенция бихме искали да отделим минута да благодарим на всички, които участваха този уикенд и допринесоха за творческите и иновативни проекти, които бяха подадени!

Беше вълшебно преживяване да видим хиляди хора от цял ​​свят да се съберат, за да си сътрудничат и да решават проблеми по толкова важни теми и в толкова важен момент.

Моля, знайте, че вашите усилия и ентусиазъм са наистина оценени. Благодарим ви, че работите заедно с нас по тези важни предизвикателства.“

На всеки от участниците NASA's International Space Apps Challenge Global Organizing Team представи официалния сертификат “Galactic Problem-Solver” NASA International Space Apps Challenge certificate

"Толкова сме развълнувани да Ви присъдим признание за участие в най-големия световен годишен хакатон на Земята!

В чест на вашето участие в Space Apps 2021 ние ви представяме официалния сертификат на NASA International Space Apps Challenge за решаване на галактически проблеми.

Благодаря ви за вашата упорита работа, сътрудничество и креативност.

Надяваме се да се видим на Международното предизвикателство за космически приложения на НАСА за 2022 г. на 1-2 октомври 2022 г.!"

 

Сертификат на д-р инж. Христо Терзиев от NASA Space Apps Challenge

Сертификат на Славена Стефанова

Сертификат на Станко Мечков

Сертификат на Антон Лазаров

Поздравления за всички участници, които се включиха в интернационалния хакатон на NASA Space Apps Challenge 2021!

Възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев е сред наградените в Национален конкурс

Днес ученичката Лъчезара Лютачки от ППМГ „Акад. Н.Обрешков“  Разград получи награда от Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ посветен на 190 години  от рождението на ген. Николай Столетов – „Генералът на българите“.

Националният конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ е организиран от Национално движение „Русофили“. Съорганизатори на конкурса са Международния обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Ученици от цялата страна разработиха реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали /очерци, пътеписи, интервюта/, разкази, стихове, рисунки.

Сред наградените е възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев.

Ученичката от 8 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград Лъчезара Лютачки спечели ТРЕТО място и Награда Wireless Bluetooth колонка за своята творба.

Целта на Националната надпревара е чрез проучвания на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо - руските отношения.

Учениците обогатяват своята обща култура и у тях се формира способност да изразяват собствено мнение, да имат позиция по важни въпроси на обществения и духовен живот на страната.

БРАВО на Лъчезара!!!

С пожелания за много нови успехи и награди!!!

Признание за талантлива възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев

Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков връчи наградите

22 талантливи разградски деца от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” бяха отличени на XV Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ за своите интересни и добре подготвени разработки.

ТРЕТО МЯСТО спечели Лъчезара Лютачки от 8 клас.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Наградите на изявени деца от Разград връчи Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Участието на възпитаниците на доктор инж. Христо Терзиев на Националната изява е за пореден път, а самото представяне през всичките години е повече от успешно.

Радващо е, че сред най – добрите работи винаги са попадали и разработки на наши деца.

Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” е организиран от Национално движение „Русофили“, Международен обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Целта на конкурса е чрез проучвания на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо - руските отношения.

Снимки: e-Razgrad

В СЕДЕМ Национални конкурса взеха участие 182 възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев

През изминалата учебна година дейно участие взеха 182 възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев в СЕДЕМ НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСА.

Националните съревнования са от НАЦИОНАЛНИЯ КАЛЕНДАР ЗА ИЗЯВИ ПО ИНТЕРЕСИ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ за учебната 2020/2021 година на МОН.

Талантливият възпитаник на д-р инж. Христо Терзиев - Никита от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 

На Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ д-р инж. Христо Терзиев бе научен ръководител на талантливия негов възпитаник – Никита Стефанов от ППМГ „Академик Никола Обрешков“.

Събитието се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и събра над 100 ученици и студенти от цялата страна. Те имаха възможност да представят своите доклади и презентации по теми, свързани предимно с българския език, литературата, историята и народното творчество. 4 основни и 21 средни училища, както и 5 университета участваха в инициативата.

Поздравления към участниците бяха отправени от множество институции, като сред тях бяха Министерството на образованието и науката, както и Община Русе.

Заместник областният управител на област Русе д-р Стефка Караколева пожела успех на форума: „Продължавайте да търсите отговори на въпросите, които вълнуват обществото!“, допълни още тя.  „Искам да благодаря на Вас и екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, че през всички тези години съумявате да крепите и поддържате високо нивото на културата и духа на русенци. Емблематичната сграда на библиотеката винаги е била дом на интересни събития и е предоставяла чудесна материална и литературна база на нашите деца.  

Всички участници в форума имаха възможност отблизо да се докоснат до историята на сградата, както и да разгледат личната библиотека на Михаил Арнаудов.

 Форумът се реализира с подкрепата на Регионалното управление на образованието.

Възпитаник на д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА от Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз"

С официална церемония в Пловдив приключи Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз", а участниците бяха наградени.

В конкурса взеха участие 288 ученици от 69 училища от 21 области на България. За втори път конкурсът се провежда и с международно участие - ученици от 5 училища в Молдова, от българското неделно училище в Скопие, Северна Македония и от гимназията "Г.С. Раковски" в Болград, Украйна.
Надпреварата между младите родолюбци по темата "По пътя на българската свобода" премина в два етапа.

Първият бе посветен на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски, а вторият - на 145-годишнината от гибелта на Ботев и 148-годишнината от гибелта на Левски.

ГРАМОТА получи Владимир Неделчев от 9 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за участие с лично творчество в категория „Мултимедийна презентация“ в тържествата, посветени на 200 години от рождението на Георги Раковски, 148 години от гибелта на Васил Левски и 145 години от гибелта на Христо Ботев.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Проектът се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България.

Организатори на конкурса са „Ротари клуб Пловдив Пълдин, Ротари клуб Пловдив Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

Възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА от Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз"

С официална церемония в Пловдив приключи Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз", а участниците бяха наградени.

В конкурса взеха участие 288 ученици от 69 училища от 21 области на България. За втори път конкурсът се провежда и с международно участие - ученици от 5 училища в Молдова, от българското неделно училище в Скопие, Северна Македония и от гимназията "Г.С. Раковски" в Болград, Украйна.
Надпреварата между младите родолюбци по темата "По пътя на българската свобода" премина в два етапа.

Първият бе посветен на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски, а вторият - на 145-годишнината от гибелта на Ботев и 148-годишнината от гибелта на Левски.

ГРАМОТА получи Йоана Вълова от 8 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за участие с лично творчество в категория „Мултимедийна презентация“ в тържествата, посветени на 200 години от рождението на Георги Раковски, 148 години от гибелта на Васил Левски и 145 години от гибелта на Христо Ботев.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Проектът се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България.

Организатори на конкурса са „Ротари клуб Пловдив Пълдин, Ротари клуб Пловдив Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев участват на Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“

Здравето на животните оказва влияние върху здравето на хората. Много от болестите са общи. Значителна част от заболявания по хората се предават от животните. Затова лекувайки животните ветеринарният лекар предпазва и хората.

Изразявайки своето отношение по темата ученици на д-р инж. Христо Терзиев отново участват на Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“.

Националната изява е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Конкурсът е организиран от МОН, Националния дворец на децата и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ гр.Стара Загора.

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев участваха на Националния Конкурс по Превенция на наркоманиите

В ежегодния Конкурс по Превенция на наркоманиите участие взеха възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев.

Учениците имаха право да избират дали да творят в посока независимият от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за освобождението на нашия край и България като цяло.

За УЧАСТИЕ и ОРИГИНАЛНО представяне младите математици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ заслужиха ГРАМОТА от организаторите.

Поздравления!

Конкурсът е организиран от Община Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества.

 

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава Станко Динев Мечков за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт, разработен със средствата на езиците HTML и CSS е класиран на ТРЕТО МЯСТО.

Станко получа и медал от организаторите!

ЧУДЕСНА НОВИНА!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!!!

Станко от години посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

 

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава АЛИ ЛЕВЕНТОВ АЛИЕВ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт, разработен със средствата на езиците HTML и CSS е класиран на ВТОРО МЯСТО.

ЧУДЕСНА НОВИНА!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!!!

АЛИ от години посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава КРИСТИЯН ДАНИЕЛОВ ИВАНОВ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт, разработен със средствата на езиците HTML и CSS е класиран на ВТОРО МЯСТО.

ЧУДЕСНА НОВИНА!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!!!

КРИСТИЯН от години посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев участват в Национален конкурс за космоса

Ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ подготвиха творби за участие Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”.

Научен ръководител на разработките им е д-р инж. Христо Терзиев.

Националната изява е включена в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности през настоящата учебна година и е под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов. Конкурсът се провежда в пет тематични направления. 

Конкурсът е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство за мирни цели, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания, за разширяване на възможностите за технологичен космически трансфер.

Основните задачи са:

- Да популяризира успехите на световната наука и техника в изследването и усвояването на Космоса;

 - Да запознае децата и младите хора с постиженията на българската наука и техника за космически изследвания и наблюдения и тяхното приложение в практиката;

- Да съдейства за развитието на фантазията, творческата активност и интерес към изучаването на естествените и технически науки и да развива интелектуалните способности на учениците;

 - Да задълбочава обществено-полезната насоченост на дейността на младите математици, физици, астрономи, химици и биолози и да формира у тях умения за самостоятелна творческа работа;

- Да съдейства за създаване на условия за многостранното развитие на младите хора чрез интегриране на знания, умения и способности в областта на науката и техниката.

Състезанието е организирано от Фондация “Еврика” с цел подпомагане на проекти в областта на науката и техниката. 

СЕРТИФИКАТ за МНОГО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ в Конкурс на тема „Моите дигитални умения за обучение в електронна среда“ за Славена от ППМГ „Академик Никола Обрешков“

Ръководител на наградената ученичка е д-р инж. Христо Терзиев

Русенски университет "Ангел Кънчев" Филиал - Силистра отличи със СЕРТИФИКАТ за МНОГО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ в Конкурс на тема „Моите дигитални умения за обучение в електронна среда“ Славена от ППМГ „Академик Никола Обрешков“.

БРАВО за прекрасната творба на талантливата ни ученичка!

И С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО НОВИ УСПЕХИ!

Възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев участват на Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз"

Ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ са сред участниците от 69 училища от 21 области на България на Националния конкурс за индивидуално творчество "Народните будители и аз".

Младите родолюбци са подготвяни от техния учител – д-р инж. Христо Терзиев.

Конкурсът се провежда и с международно участие – участват ученици от училища в Молдова, от българското неделно училище в Скопие, Северна Македония и от гимназията "Г.С. Раковски" в Болград, Украйна.

Националната надпревара се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и има за цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на България.

Организатори на конкурса са „Ротари клуб Пловдив Пълдин, Ротари клуб Пловдив Филипопол и Зонта клуб Пловдив.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава Станко Динев Мечков за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

БЕЙТИ отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава АЛКИН НЕРГИН ВЕЖДИ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

АЛКИН отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава МАРТИНА ПЛАМЕНОВА ПЕЕВА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

МАРТИНА отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е негов ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава СТАНКО ДИНЕВ МЕЧКОВ за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Неговият уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

СТАНКО отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрал, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава СЕВДИЙЕ САЛИЕВА ИСЛЯМОВА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

СЕВДИЙЕ отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава ДИЛЯРА СЕВГИН МУСТАФА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ДИЛЯРА отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Доктор инж. Христо Терзиев е нейн ръководител на ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава ЕРИКА ТИМУР ХАДЖИЕВА за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Нейният уеб сайт е разработен със средствата на езиците HTML и CSS.

БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ЕРИКА отдавна посещава училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което е избрала, безспорно е довело до високия резултат.

Отново участие в престижен конкурс на възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев

В Конкурса „Моите дигитални умения за обучение в електронна среда“ на Русенски университет "Ангел Кънчев" се включват възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев.

Този традиционен конкурс е ежегодно провеждано събитие, в което могат да участват ученици и студенти.

Поредно участие на ученици на д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс: „България в картини и слово“

За да представят местните културни и исторически забележителности, ученици на д-р инж. Христо Терзиев от ППМГ „Акдемик Никола Обрешков“, участват със свои творби в Националния конкурс: „България в картини и слово“.

Конкурсът се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК Търговище. Тазгодишните участници са групирани в 3 раздела – литературно творчество, рисунка и идеен проект (презентация, видеоклип), и са оценявани от 3-членно жури с председател. Целта е да се предостави възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни,  исторически  и природни забележителности и събития в България и да провокира творческия им потенциал.

Отново ПЪРВО място заслужи талантливата възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев - Славена от 11 клас

За пореден път ПЪРВОТО МЯСТО грабна Славена Десиславова Стефанова от 11 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград. Удоволствие е да я гледаш в челото на класацията и да сияеш от признанието на нейния безспорен талант.

Творческата надпревара „Как да сърфираме безопасно в интернет – тъмната и светлата му страна“ бе обявена от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград по случай 9 февруари – Международния ден за безопасен интернет.

Целта на конкурса бе да се привлече вниманието към необходимостта да се осигури на децата и младите хора по-безопасна онлайн среда, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставени от Световната мрежа без големи рискове.

Творбите бяха оценени от жури в състав: Адриан Димитров – Директор на Дирекция „Административно, информационно и техническо обслужване“ в Община Разград, Тодор Тодоров – Директор ХГ „Проф.Илия Петров“,    Десимира Недкова – Прокурор в Районна прокуратура гр.Разград, Станислава Петрова – Председател ОбСНВ гр.Разград, Надежда Обрешкова и Тезджан Бошнакова – Инспектори ДПС към РУ на МВР гр.Разград, Радка Минчева – Главен експерт в Отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“, Илиана Георгиева – Пресцентър и връзки с обществеността в ОД на МВР гр.Разград и Миленка Александрова – Секретар ОбСНВ гр.Разград.

В област на изява комикс класирането е следното:

 

3-та възрастова група  9-12 кл.

I място - Славена Десиславова Стефанова -  ППМГ „Академик Никола Обрешков“ гр.Разград.

 

Славена получава Грамота и парична премия за оригиналната си творческа изява.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ДА СА Ѝ ЧЕСТИТИ НАГРАДИТЕ!!!

Националният конкурс „Народните будители и Аз“ е поле за изява на възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев

Започна подготовката на ученици на д-р инж. Христо Терзиев от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за тазгодишния конкурс “Будителите и аз” в организация на Ротари клубовете Пловдив и Зонта клуб Пловдив, под патронажа на Президента на България Румен Радев.

Националният проект на Ротари и Зонта, освен традиционното участие на цели паралелки, могат да се състезават и отделни ученици в конкурс за Индивидуално участие. Учениците, които вземат участие индивидуално, могат да бъдат както от състезаващите се паралелки в Груповото участие на проекта, така и от паралелки, неучастващи в него.

При индивидуалното участие се задават различни теми за творческа дейност, свързани с живота и делото на народните будители. Имат право на участие всички ученици от 5 до 11 клас, разпределени в две възрастови групи: 5 -7 клас и 8-11 клас.

Целта е да се насърчава вътрешната потребност за творческа и индивидуална изява на учениците чрез възкресяване на спомена за постиженията на националните ни герои и бележити исторически събития. Със средствата на художественото слово и изобразителното изкуство, участниците в конкурса трябва да изразят своята представа и отношение към тези велики личности и събития.

Конкурсът протича в няколко етапа, като класираните за всеки следващ етап са уведомявани от организаторите за изискванията към тях.

Организатори на Националната изява са Ротари клубовете – „Пловдив – Пълдин“,„Пловдив – Филипопол“, „Пловдив“, „Пловдив-Интернешънъл”„Пазарджик – Бесапара“,„Пазарджик“,” Зонта клуб“ Пловдив, Община Пловдив, Министерство на образованието и науката, Общински комитет „Васил Левски“- гр.Пловдив, Общонародна фондация „Христо Ботьов“, ПУ – “Паисий Хилендарски”, Регионален исторически музей-Пловдив, Съюз на българските учители,Регионалните управления на образованието, Регионална Народна библиотека „Иван Вазов”-Пловдив, Гражданско движение в полза на образованието „Хр.Г.Данов”-Пловдив, Асоциация на учителите-пенсионери „Найден Геров”-Пловдив, Общински читалищен съюз Пловдив., Комитет „Родолюбие”.

ВТОРО МЯСТО на конкурса „Паметта за Левски в моя роден край“ заслужи Хелин от 10 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ 

В един съвсем нов, оригинален, изследователски конкурс се включиха ученици на д-р инж. Христо Терзиев. Инициативата „Паметта за Левски в моя роден край“ беше част от изявите, посветени на патронния празник на СУ „Васил Левски“ – Троян.

Целта на конкурса беше да провокира учениците да потърсят спомена за Левски в своя роден край. Конкурсът предизвика интереса на учители и ученици от цялата страна.

Вече са обявени победителите.

ВТОРО МЯСТО е за Хелин Сабри от 10 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград

Нейният проект показа едно сериозно отношение към поставената задача. Тя извърши интересно проучване за връзките на Левски с нейния град Разград, което подобаващо бе оценено от компетентното жури.

БРАВО!

ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ, ХЕЛИН!

Повод за гордост за ППМГ!

В дните, посветени на Апостола на свободата, когато цяла България се прекланя пред Васил Левски, сме изключително щастливи, че творбата на наша ученичка е удостоена с ВТОРО МЯСТО на Националния конкурс „Паметта за Левски в моя роден край“.

Това е един съвсем нов, изследователски конкурс, целящ да провокира учениците да потърсят спомена за Левски в своя роден край.

Оправдано възпитаниците на д-р инж. Христо Терзиев за пореден път по категоричен начин доказват своите възможности и вземат призови места.

Горди сме, че Хелин Сабри от 10 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ извърши интересно проучване за връзките на Левски с нейния град Разград, което подобаващо бе оценено от компетентното жури.

Вече са оповестени резултатите от конкурса. Щастливи сме, че и тук имаме награда:

Хелин е измежду класираните. Тя е на ВТОРО МЯСТО!

ДА Ѝ Е ЧЕСТИТА НАГРАДАТА!!!

ПРОТОКОЛ

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПАМЕТТА ЗА ЛЕВСКИ В МОЯ РОДЕН КРАЙ“

Категория „Мултимедийна презентация“

 

ВТОРО МЯСТО

Хелин Сабри – 10 клас, ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград

 

Възпитаници на доктор инж. Христо Терзиев участват в Конкурса за мултимедийна презентация „ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ!“

Ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ се включват в Конкурса за мултимедийна презентация „ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ!“.

Регламентът изисква аргументираност и достоверност по темата, използване на различни източници на информация, езикова и стилистична култура.

Емблематичното събитие е организирано от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ по повод 19 февруари - отбелязване паметта и делото на Апостола Васил Левски.

ТРИ ЛАУРЕАТСКИ звания от МЕЖДУНАРОДНИЯ конкурс "Зелена планета" общо спечелиха възпитанички на д-р инж. Христо Терзиев

Станислава Христова от 11 клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ бе отличена в НАЦИОНАЛНИЯ детски екологичен конкурс „Зелената планета 2020” за нейния добре структуриран и пълноценен проект.

Тя участва и в МЕЖДУНАРОДНИЯ етап на конкурса.

Изключително високо е оценена нейната творба от уважаемото жури и Мария получава Диплом за победител в Международния детски екологичен форум „Зелената планета“ в раздел „Природата – безценен дар, един за всички“ – конкурс за социално-значими проектни и научно-изследователски работи за резултатите от социално-полезна екологична дейност на ученици.

 

ДИПЛОМ

награждается

ЛАУРЕАТ

конкурса "Природа - бесценный дар, один на всех"

(социально-значимые проектные и научно-исследовательские работы о результатах социально-полезной экологической деятелносности детских колектив)

XVIII Международного детского экологического форума „Зелёная планета 2020“, приуроченного к проведению Года памяти и славы в Росии

Станислава Христова,

Республики Болгария

 

Научен ръководител на талантливата ученичка е д-р инж. Христо Терзиев.

Международния детски екологичен форум „Зелената планета“ се провежда по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета“ в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението“. Националният етап се организира от  Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно с Представителството на Россътрудничество в България и Националния дворец на децата.

ЧЕСТИТО на Станислава!

ПОЗДРАВЯВАМЕ я с големия успех, като ѝ пожелаваме здраве и нови творчески постижения!