Локалният победител за България отбор „Protect“ на Диляра с ръководител инж. Христо Терзиев получи награди от международния хакатон на НАСА – „NASA Space Apps Challenge”. Медали, предметни награди и грамоти заслужиха двата отбора от ППМГ „Академик Никола Обрешков“

Най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код се проведе тази година във виртуален формат в Русе. Участниците бяха предизвикани да проектират творчески решения в избраните от Американската космическа агенция за тазгодишното издание на NASA International Space Apps Challenge. Състезанието на НАСА е насочено към талантливи програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да допринесат за живота на планетата Земя и Космоса.

В 48-часовият хакатон на НАСА ученици на инж. Христо Терзиев разработиха и представиха технологично решение на глобален проблем, свързан с живота на Земята и развитието на изследователските мисии на НАСА. Талантливите възпитаници бяха част от световната общност, която едновременно обедини сили и работи за разрешаването на някои от глобалните предизвикателства пред човечеството и дадоха своя огромен принос към развитието на технологиите, изучаването на Космоса и подобряването живота на Земята.

Отбор „Protect“ на Диляра се представи отлично с инициативата "Чиста и уютна среда" в категория Sustaining Our Planet for Future Generations и заслужи аплодисментите на авторитетното жури.

С победата си „Protect“ получава номинация за глобалните финали на състезанието, като по регламент първите два екипа се включат в глобалната надпревара на НАСА и ще се състезават с най-добрите проекти от всички държави.

Сред глобалните предизвикателства, по които екипите работиха на международния хакатон, участва и отбор „Cortec“ на Станко от 10 клас с ръководител инж. Христо Терзиев, който също се представи блестящо и получава награди от организаторите.

Целта на хакатона NASA Space Apps Challenge е да се стимулират иновативно мислещи хора да дадат нов поглед към данните на НАСА. И не само. Да се стимулира създаването на млади бизнес проекти, защото състезанието дава видимост на победителите и ги свързва с други, подобни на тях новатори.

Успех на екип Protect на Диляра с ръководител инж. Христо Терзиев в световното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge“ 

Диляра от 10 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ стана локален победител за България в международния хакатон „NASA Space Apps Challenge”, който се проведе на 3 и 4 октомври във виртуален формат в Русе.

През последните 48 часа ученици на инж. Христо Терзиев бяха част от световната общност, която едновременно обедини сили и работи за разрешаването на някои от глобалните предизвикателства пред човечеството и дадоха своя огромен принос към развитието на технологиите, изучаването на Космоса и подобряването живота на Земята.

Екип Protect на Диляра се представи отлично с инициативата "Чиста и уютна среда" в категория Sustaining Our Planet for Future Generations и заслужи аплодисментите на авторитетното жури в състав:  проф. Милко Маринов, проф. Ирена Вълова, д-р Йордан Калмуков, Вихрен Ганев и Николай Маринов.

С победата си Protect получава номинация за глобалните финали на състезанието, като по регламент първите два екипа се включат в глобалната надпревара на НАСА и ще се състезават с най-добрите проекти от всички държави.

Проф. д-р Диана Антонова – зам. ректор по научноизследователската дейност в Русенския университет приветства победителите от страна на академичното ръководство на висшето училище. Поздравления за учениците на инж. Христо Терзиев изрази и проф. Ирена Вълова: "Представиха се блестящо! Чудесни идеи и презентации и заслужена награда!".

В 48-часовият хакатон на НАСА участниците разработиха и представиха технологично решение на глобален проблем, свързан с живота на Земята и развитието на изследователските мисии на НАСА.

Сред глобалните предизвикателства, по които екипите работиха на международния хакатон, участваха общо два екипа с ръководител инж. Христо Терзиев. Екип Cortec на Станко от 10 клас също се представи блестящо и получава награди от организаторите.

NASA Space Apps Challenge е най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код, което дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.

Целта на хакатона е да се стимулират иновативно мислещи хора да дадат нов поглед към данните на НАСА. И не само. Да се стимулира създаването на млади бизнес проекти, защото състезанието дава видимост на победителите и ги свързва с други, подобни на тях новатори.

В международния хакатон на НАСА Space Apps Challenge мерят сили ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“

Екипите Protect на Диляра и Cortec на Станко с ръководител инж. Христо Терзиев са част от най-големият хакатон за иновации в света за решения с отворен код NASA International Space Apps Challenge. Той се провежда във виртуален формат с участници от София, Пловдив и Русе.

Това е най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код, което дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.

NASA Space Apps Challenge използва събрания от космическите мисии и програми на НАСА огромен обем информация за света около нас - за държавата, в която живеем, за красивата природа около нас, за нашата Слънчева система и нейните "съседи". Всички тези данни са с отворен код, а решенията, които създава екипите също трябва да бъдат #opensoure.

Целта на хакатона е да се стимулират иновативно мислещи хора да дадат нов поглед към данните на НАСА. И не само. Да се стимулира създаването на млади бизнес проекти, защото състезанието дава видимост на победителите и ги свързва с други, подобни на тях новатори.

Най-голямата мотивация за амбициозните ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ е възможността да имат принос в решаването на значими проблеми засягащи живота на планетата Земя и Космоса.

Състезателите имат за задача в рамките на 48 часа да разработят и представят проект на концептуално ниво, на ниво прототип, или завършено решение.

Събитието завършва днес.

Моменти от NASA Space Apps ChallengeПърви стартира Станко с Cortec според реда на представяне на проектите. Неговият девиз е „Всички наши мечти могат да се сбъднат - ако имаме куража, за да ги последваме“.

Диляра е четвърта с Protect. Нейното мото е „Тези, които съхраняват природата, живеят в хармония със себе си!“.

НЕКА ИМ ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ!!!

Това е поредно участие на инж. Христо Терзиев на международния хакатон на НАСА Space Apps Challenge.

Станислава Младенова Христова от ППМГ  заслужи награда, грамота и парична премия в конкурса "Моето различно, щуро лято"

Ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с ръководител инж. Христо Терзиев взеха участие в конкурса "Моето различно, щуро лято". Конкурсните творби отразиха летните преживявания на авторите от пътешествия, излети, забавления и спорт, приятелства, както и бяха послания за доброта и добротворство, прояви на човечност, милосърдие, съпричастност, и толерантност.

В конкурса освен ученици от Разград, се включиха и автори от София, Варна, Шумен и родопското село Устина.

Журито разгледа творбите, които разкриват интересните моменти и преживявания от лятната ваканция на децата, техните случки и гледки, при които те са затаили дъх от възхищение и отличи най-добрите автори.

С ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА е отличена Станислава Младенова Христова, ученичка от 11 клас на ППМГ Разград.

Тя получава Грамота и парична премия.

БРАВО!

Конкурсът "Моето различно, щуро лято" е организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви.

Отново във фокуса на победителите в поредния Национален  конкурс са ученици на инж. Христо Терзиев

Учениците Мария Кръстева, Диляра Мустафа и Станислава Христова от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ бяха отличени в поредния Национален детски екологичен конкурс „Зелената планета 2020” с присъдените им ПООЩРИТЕЛНИ награди за техните добре структурирани и пълноценни проекти.

Това са ЗАСЛУЖЕНИ НАГРАДИ, учениците работиха изключително много и разгърнаха в голяма степен своя потенциал.

Националният ученически конкурс „Зелена планета“ е организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно с Представителството на Россътрудничество в България и Националния дворец на децата.

Конкурсът е българския етап на Международния детски екологичен форум „Зелена планета“, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета” в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението” и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за постигнатите резултати на талантливите ученици и пожелания за покоряване на още върхове както в образованието така и в личният живот!

Призови места за ученици на инж. Христо Терзиев в тазгодишното издание на Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“

Много деца от почти всички области на България взеха участие и тази година в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка", обединени от интереса си към Острова на свободата.

Събитието е под патронажа на Посолството на Куба в България и е включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Творбите са оценени и отличени от овторитетно жури от български поети, писатели, испанисти, художници, сред които проф. Стоян Домусчиев и доц. д-р Цветан Стоянов - художници и преподаватели в НХА, поетите Атанас Звездинов, Лъчезар Еленков и Боян Бойчев - членове на СБП, испанистите Тамара Такова университетски преподавател и председател на Асоциацията за приятелство "България - Куба" и Радост Мазганова учител, Светла Струмина - редактор във вестник "Учителско дело", Милена Владкова - ръководител на школа в Националния дворец на децата.

В раздел „Медийни презентации“ ученици от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" представиха училището ни блестящо на престижната Национална изява.

Проектът на Найлян Хавенгели от 8 клас завоюва ТРЕТА НАГРАДА.

ТРЕТА НАГРАДА заслужи и проектът на Иван Бенчев от 10 клас.

Поздравления! Гордеем се с вас! И нови успехи! 

Протоколът от класирането

Организатори на конкурса са Асоциацията за приятелство "България-Куба", Фондация "Устойчиво развитие за България", СБУ, СБП, СБЖ, Националният дворец на децата, БАС, със съдействието на МОН и на посолството на Куба в България. Ръководител на организационния комитет и инициатор на конкурса е почетният председател на Асоциацията "България-Куба" Станка Шопова.

Организаторите изразяват надежда при отпадане на ограниченията, свързани с епидемичната обстановка, заедно с победителите в конкурса да бъде отбелязана годишнината на българо-кубинските отношения. Те благодарят не само на участниците, но и на учителите и родителите, помогнали за участието им в конкурса.

Сред Отличените педагози – научни ръководители на наградените ученици е инж. Христо Терзиев.

Трима ученици на инж. Христо Терзиев с награди от Международен конкурс

И тази година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за пореден път спечелиха награди от Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“, който бе организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на:

Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България - Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва, под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

В Раздел „Медийни презентации“ в Международният конкурс наградени ученици с ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ са:

- Онур Шеит - 8 клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гр. Разград

- Никола Вълчев - 9 клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гр. Разград

- Християна Наковска - 10 клас ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гр. Разград

Изключително се ГОРДЕЕМ С ПОСТИЖЕНИЯТА ИМ!

Желаем им и нови успехи занапред!

Организаторите на международната надпревара благодарят на учениците, техните учители и родители, които въпреки епидемичната обстановка помогнаха на децата за подготовката и дистанционното им участие.

 

Сред отличените педагози – научни ръководители на наградените участници в конкурса е инж. Христо Терзиев

За поредна година с конкурс за „Най-добър УЕБ САЙТ“ приключи обучението по „Динамичен УЕБДИЗАЙН“ с ръководител инж. Христо Терзиев в ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – гр. Разград.

Интернет се развива постоянно и ние трябва да сме в крак с него. Именно затова и тази година отново ученици се включиха в обучението по Web-дизайн. Те получиха знания и информация за основните концепции при разработването на уеб сайтове с помощта на HTML5 и CSS3.

Младите уеб дизайнери вложиха наученото и го съчетаха със своите творчески възможности и умения като изработиха оригинални сайтове, отличаващи се с креативни идеи и индивидуалност в детайлите.

Най-добрите иновативни уеб решения са наградени.

 

КЛАСИРАНЕ КОНКУРС „НАЙ-ДОБЪР УЕБ САЙТ“

 

ПЪРВО място - Алкин Нергин Вежди 9б клас

ВТОРО място - Кристиян Даниелов Иванов 8в клас

ТРЕТО място – Станко Динев Мечков 9а клас

 

ПОЖЕЛАВАМЕ ИМ ОЩЕ ЗНАЧИМИ УСПЕХИ И ЗАНАПРЕД!

Награждаването е предвидено в началото на учебната година

Поредно високо постижение за възпитаниците на инж. Христо Терзиев, състезаващи се основно с професионални гимназии на национално ниво

Учениците от ППМГ отново най-добрите в областта в тяхната възрастова група. Те защитиха достойно традицията на ППМГ за традиционно поредно представяне на Национален кръг на Олимпиада по Техническо чертане.

 

Традиция е участието на ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ в Националните олимпиади по Техническо чертане. И това е поредното блестящо представяне на младите математици и ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ при изключително голяма конкуренция с минимална разлика между участниците.

Отново учениците от нашето училище доказаха отлични възможности и талант.

Осмокласникът от Математическата гимназия Кирил Кирилов Радев постигна резултат ОТЛИЧЕН - 5,75 и е само на 5 точки разлика от първия в класирането. Кирил е на петнадесето място в България.

Сред най-добрите в страната също е и Кристиян Даниелов Иванов от осми клас, който се представи на много високо ниво и получи ОТЛИЧЕН – 5,50. Тази учебна година Кристиян е с няколко отличия вече => ВТОРО и ТРЕТО място в състезание по Информационни технологии за ученици на инж. Христо Терзиев. До дни очакваме резултати от още едно негово участие с отлично представяне.

ОТЛИЧНИТЕ резултати на двамата възпитаниците на инж. Христо Терзиев са ЕДИНСТВЕНИТЕ в Разградска област в тяхната възрастова група.

Достойно се представи и Алмина Айдънова Басриева във втора възрастова група.

ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКО ПОСТИЖЕНИЕ за ученици, състезаващи се в условията на силна конкуренция основно с участници от професионални гимназии от цялата страна. За пореден път учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” представиха своето училище, града, областта и показаха сериозно отношение, възпитание и отговорност.

Oбщo ПЕТИМА ученици на ППМГ достигнаха ФИНАЛА на ХХХVI Национална олимпиада по Техническо чертане, която се проведе на 28 юни. Това стана възможно след постигнати ОТЛИЧНИ оценки, сериозната им подготовка, добрият екип и силната им мотивация за успех.

В първа възрастова група участваха:

 1. Кристиян Даниелов Иванов – 8 клас
 2. Кирил Кирилов Радев – 8 клас
 3. Росица Даянова Цонева – 8 клас

Във втора група:

 1. Алмина Айдънова Басриева – 9 клас
 2. Севдийе Салиева Ислямова – 9 клас

В продължение на 4 астрономически часа първа група изпълняваха, според регламента следната задача:

 1. По дадени изглед отпред и изглед отгоре на плътно тяло да се начертае изглед отляво в мащаб 1:1 съгласно правилата за европейско проектиране и да се нанесат необходимите размери.

Втора група пък в продължение на 5 астрономически часа трябваше да направят две задачи:

 1. По зададено аксонометрично изображение на детайл и измервателни инструменти (линия с милиметрова скала) да се изпълни скица, включваща проекции, размери и грапавост. Размерите се измерват от изображението, което представлява стандартна правоъгълна изометрия (коефициентите на изменение по трите оси са 1).
 2. По даден чертеж на общия вид да се изработи чертеж на детайл, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавост.

Задачите се определят от националната комисия. Националната олимпиадата е от календара на Mиниcтepcтвo нa oбpaзoвaниeтo и нayĸaтa, организирана със съдействието на Технически университет - София.

Учениците се обучават по НП „Ученически олимпиади и състезания”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” с ръководител инж. Христо Терзиев.

ПОЗДРАВЯВАМЕ КИРИЛ и КРИСТИЯН за ОТЛИЧНИТЕ им резултати и им желаем успех в бъдеще!

БРАВО на АЛМИНА, СЕВДИЙЕ и РОСИЦА, които достойно представиха както себе си, така и ППМГ - Разград. Бъдете здрави и все по-успешни!

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!     

Учебната година приключи, но резултатите от НАЦИОНАЛНИ изяви продължават да ни ЗАСИПВАТ.

Днес бяха обявени победителите в Националния ученически конкурс „Вазова България“.

И това е поредният щастлив ден за учениците от ППМГ „Академик Никола Обрешков“.

Гордост и щастие е за мен да гледаш успехите на учениците, които си подготвил, защото отново имаме поводи за радост с постигнатите призови места на Национална изява. Аз вярвах в тях.

Да са ни честити наградите:

ПРОТОКОЛ

от заседание на жури за определяне на наградите

на VI Национален ученически конкурс "Вазовата България",

град Сопот, 2020година, съгласно Заповед № 52 / 29.06.2020 г.

 на Директора на къща музей „Иван Вазов” – гр. Сопот

 

Днес, 2 юли 2020 година

Комисия в състав:

Председател:

Борислава Петрова, директор на Къща музей „Иван Вазов” – Сопот

и членове:

 1. Надежда Георгиева, уредник в Къща музей „Иван Вазов”
 2. Валентина Кънчева, екскурзовод в Къща музей „Иван Вазов”
 3. Иванка Виришапкова, началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“
 4. Васко Попов, главен специалист „Спорт, туризъм и младежки дейности“
 5. Пенка Терзиева, директор на Център за работа с деца – гр. Сопот

се събра и след като оцени всички получени творби в отделните категории, съобразявайки се с критериите на конкурса, реши да присъди следните награди: 

КАТЕГОРИЯ ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА

ПЪРВО МЯСТО

Славена Стефанова, 10 клас, ППМГ „Академик Никола Обрешков“, гр. Разград

ВТОРО МЯСТО

Силвияна Димитрова, 10 клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гр. Разград

  

Тази учебна година донесе поредица от първи награди, както и много други отличия в различни Национални конкурси на Славена. Завоюваните първи места са достойни постижения за усърдния ѝ труд.

За Силвияна това е първия ѝ завоюван приз тази година на Национално ниво и е заслужен.

БРАВО!!!  Гордеем се с вас!

„Вазовата България" е уникален по рода си Национален ученически конкурс, организиран от Къща музей "Иван Вазов" и Община Сопот, съпътстващ честването на годишнините от рождението на Патриарха на бълrарската литература Иван Вазов.

Къща музей "Иван Вазов" е паметник на културата от национално значение. В нея е роден най-големия български поет и писател Иван Вазов, наричан Патриарх на българската литература. Родният му дом е опожарен през 1877 година. Възстановен и официално открит от цар Борис III 1935 година.

Основната мисия на музея е издирване, изучаване, опазване и популязиране творчеството на Иван Вазов. Музеят работи в полза на обществото – за неговото духовно и културно обогатяване, за децата на България – нашето бъдеще.

Въпреки трудностите, свързани с извънредната ситуация и обучението онлайн на всички ученици, конкурсът Вазовата България" се проведе за шеста поредна година и през настоящата 2020 - юбилейна за Иван Вазов и музея в Сопот.

Конкурсът е насочен към всички български ученици  в/и извън територията на България, като им дава възможност да разгърнат творческото си въображение.

 

Много награди за талантливите ученици от ППМГ от поредния Национален конкурс „Богатствата на Земята и човешкият прогрес“!

Стефания, Фулин, Ирена, Дилек и Християна са на челните места! 

 

Преди броени минути излязоха резултатите от Националния конкурс Богатствата на Земята и човешкият прогрес“. И тук призовите места са наши.

Още награди продължават да засипват талантливите ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ като един чудесен завършек на учебната година.  

Петима ученици на инж. Христо Терзиев се представиха великолепно и са класирани на призови места във всички възрастови групи в раздел „Компютърна презентация“ на конкурса. Това са:

В  I възрастова група (5–8 клас):

ПЪРВО място и грамота – Стефания Александрова Павлова, 8в клас;

ВТОРО място и грамота – Фулин Ахмедова Мухаремова, 8в клас.

 

Във  II възрастова група (912 клас):

ПЪРВО място и грамота – Ирена Светлинова Станчева, 9а клас;

ВТОРО място и грамота – Дилек Сезгин Сали, 10в клас;

ТРЕТО място и грамота – Християна Стефанова Наковска, 10в клас.

Браво!!!

 

Националният ученически конкурс „Богатствата на Земята и човешкият прогрес“ дава възможност на учениците да изявят своите познания за твърдите и течните полезни изкопаеми и минералните асоциации, които се срещат по нашите земи и да покажат загриженост по рационалното им извличане и използване.

Организатор на Националното събитие е Минно-геоложкият университет „Св. Ив. Рилски“.

За пореден шести път ученици от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" на Национален кръг на Олимпиадата по Техническо чертане 

Петима ученици от ППМГ под ръководството на инж. Христо Терзиев се представиха за ХХХVI Национална олимпиада по Техническо чертане, която се проведе на 28 юни.

Възпитаниците на инж. Христо Терзиев защитиха достойно традицията на ППМГ за традиционно поредно представяне на Национален кръг на Олимпиада по Техническо чертане.

Това стана възможно след постигнати ОТЛИЧНИ оценки, сериозната им подготовка, добрият екип и силната им мотивация за успех.

В първа възрастова група участваха:

 1. Кристиян Даниелов Иванов – 8 клас
 2. Кирил Кирилов Радев – 8 клас
 3. Росица Даянова Цонева – 8 клас

Във втора група:

 1. Алмина Айдънова Басриева – 9 клас
 2. Севдийе Салиева Ислямова – 9 клас

В продължение на 4 астрономически часа първа група изпълняваха, според регламента следната задача:

 1. По дадени изглед отпред и изглед отгоре на плътно тяло да се начертае изглед отляво в мащаб 1:1 съгласно правилата за европейско проектиране и да се нанесат необходимите размери.

Втора група пък в продължение на 5 астрономически часа трябваше да направят две задачи:

 1. По зададено аксонометрично изображение на детайл и измервателни инструменти (линия с милиметрова скала) да се изпълни скица, включваща проекции, размери и грапавост. Размерите се измерват от изображението, което представлява стандартна правоъгълна изометрия (коефициентите на изменение по трите оси са 1).
 2. По даден чертеж на общия вид да се изработи чертеж на детайл, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавост.

Задачите се определят от националната комисия. Националният кръг се организира със съдействието на Технически университет - София.

Участието в Националния кръг на олимпиадата на учениците от ППМГ е успех и продължение на желанието на тези млади хора да се занимават и усъвършенстват в областта на техническите науки!

Гордеем се с вас!

ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ с първенци в Национален конкурс

Национални победители са: Юджел, Славена и Преслава!

Първенците в Националния конкурс „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България" бяха отличени в Шумен.

Жури в състав проф. д.н. Наталия Павлова и доц. Красимир Харизанов от Факултет по математика и информатика в ШУ „Епископ Константин Преславски", студент Севинч Хашимова (специалност Педагогика на обучението по математика и информатика в ШУ „Епископ Константин Преславски") разгледаха постъпилите за участие в конкурса презентации и определиха следните награди:

 

РАЗДЕЛ ПРЕЗЕНТАЦИЯ:

1 ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 9-11 ГОДИНИ

1 МЯСТО- Любомир Велков - 4 клас, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов" Шумен

2 МЯСТО-Велислав Даниелов Александров - 5 клас, IV ОУ „Иван Вазов" Монтана

3 МЯСТО - Михаил Живков Жеков - 5 клас, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов" Шумен

ПООЩРЕНИЕ - Никол Ненова - 4 клас, 11 СУ „Проф. Никола Маринов" Търговище

 

2 ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 12-14 ГОДИНИ:

1 МЯСТО - Юджел-Джан Юджел Хюсеин - 8 клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков"- Разград

2 МЯСТО - Виктория Емилова - 7 клас, ЦПЛР-ЦРД-Разград

3 МЯСТО - Йоанна Стефанова Николова - 7 клас, 1 ОУ „Христо Ботев" Търговище

ПООЩРЕНИЕ - Мария, Георги и Димитър Тончеви Еневи - 8 клас, ГПЧЕ „Ромеи Ролан" Стара Загора

 

3 ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 15-19 ГОДИНИ:

1 МЯСТО - Каролина Ангелова- 16 г., ЦПЛР-ОДК Балчик

2 МЯСТО - Славена Десиславова Стефанова - 1О клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков" - Разград

3 МЯСТО - Преслава Чавдарова Петкова - 1О клас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков" - Разград

ПООЩРЕНИЕ - Йоана Димитрова Иванова - 1О клас, ПГСАГ „Ангел Попов" гр. Велико Търново

 

Достойно представяне на Юджел и Преслава на Национална изява и втора поредна награда на Славена на Национален конкурс само за тази година.

БРАВО!!! 

 

Конкурсът дава възможност на учениците със средствата на изкуството чрез личното си творчество, да изразят отношението си към историческата памет на своя народ.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Шумен и Център за подкрепа за личностно развитие - Обединен  детски комплекс – Шумен.

 

Във връзка с извънредната епидемична обстановка в България организаторите на Националния конкурс „Спомен за бъдещето – послание до моето Аз“ обявиха, че е възможен вариант учениците, самостоятелно в удобно за тях време да посетят музейните обекти в гр. Сливен, което е част от наградата им за отлично представяне в категория „Презентация“.

Националният конкурс донесе отличия на 13 ученици на инж. Христо Терзиев. Това са:

8в КЛАС

 1. Дилек Мехмед Реджеб
 2. Мелек Севгинова Исмаилова
 3. Онур Бюлент Шеит
 4. Никита Стоименов Стефанов
 5. Юджел-Джан Ю. Хюсеин

9б КЛАС

 1. Севдийе Салиева Ислямова     

 9г КЛАС

 1. Зорница Драгомирова Христова
 2. Пресияна Мирославова Досева          

10в КЛАС

 1. Мерилин Гюнер Халил

10г КЛАС

 1. Арзу Ахмед Мехмед
 2. Славена Десислава Стефанова
 3. Станислава Младенова Христова
 4. Шенгюл Реджеб Халил

Национален конкурс донесе отличия на още 13 ученици на инж. Христо Терзиев

Възпитаници на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с нови отличия от поредния Национален конкурс

Националният конкурс „Спомен за бъдещето – послание до моето Аз“ донесе успехи на 13 ученици на инж. Христо Терзиев за отлично представяне в категория „Презентация“.

Те получават грамоти и ваучер за безплатно посещение на музейни обекти в гр. Сливен.

Темата на конкурса бе насочена към усещането на всяко дете за бъдещето. Идеята е децата да помечтаят и да сътворят послание към самите себе си, независимо от условията на извънредна ситуация в България.

През последните няколко месеца ние като общество, включително и нашите деца, бяхме обект на постоянен информационен поток, свързан с вируса.

Цялото ни ежедневие изведнъж се преобърна. И именно в тази необичайна ситуация предизвикахме децата да споделят "спомена си за бъдещето".

Органазитори на Националния онлайн конкурс са Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен.

Възпитаници на ППМГ грабнаха всички награди в Национален конкурс и донесоха на природо-математическата гимазия специално отличие. 

Челните места и отличното представяне в Националния конкурс за детско творчество „Природата - моето вдъхновение“ - Две ПЪРВИ, Две ВТОРИ, Една ТРЕТА и Четири ПООЩРИТЕЛНИ награди на ученици на инж. Христо Терзиев носят СПЕЦИАЛНА ГРАМОТА за училището от организаторите на Националния конкурс.

С ПЪРВИ НАГРАДИ са отличени творбите на:

 • СЛАВЕНА СТЕФАНОВА, 10 клас
 • и МАРТИНА ПЕЕВА, 9 клас

ВТОРИТЕ НАГРАДИ са за:

 • СТАНИСЛАВА ГЕОРГИЕВА, 9 клас
 • и ШЕНГЮЛ ХАЛИЛ, 10 клас

ТРЕТА НАГРАДА е за:

 • МЕЛЕК СЕВГИНОВА от 8 клас

ЧЕТИРИ ПООЩРЕНИЯ са за:

 • Антоанета Георгиева, 9 клас
 • Ебру Илханова, 10 клас
 • Пресияна Досева, 9 клас
 • Стефания Каракашева, 9 клас

Още => ППМГ обра наградите в Национален конкурс – Две ПЪРВИ, Две ВТОРИ, Една ТРЕТА и Четири ПООЩРИТЕЛНИ награди

За пореден път ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, работили под ръководството на инж. Христо Терзиев печелят национални награди.

Куп награди младите таланти на ППМГ заслужиха от Националния конкурс за детско творчество „Природата - моето вдъхновение“ - Две ПЪРВИ, Две ВТОРИ, Една ТРЕТА и Четири ПООЩРИТЕЛНИ награди.

С ПЪРВИ НАГРАДИ са отличени творбите на СЛАВЕНА СТЕФАНОВА от 10 клас и МАРТИНА ПЕЕВА от 9 клас.

ВТОРИТЕ НАГРАДИ са за – СТАНИСЛАВА ГЕОРГИЕВА от 9 клас и ШЕНГЮЛ ХАЛИЛ от 10 клас.

ТРЕТА НАГРАДА е за МЕЛЕК СЕВГИНОВА от 8 клас.

ЧЕТИРИ ПООЩРЕНИЯ са за:

 • Антоанета Георгиева, 9 клас
 • Ебру Илханова, 10 клас
 • Пресияна Досева, 9 клас
 • Стефания Каракашева, 9 клас

 

Престижното ПЪРВО МЯСТО в Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“ си извоюва възпитаникът на ППМГ Никита от 8 клас,  като пребори конкуренция от стотици ученици и впечатли журито със завладяващия си проект.

Трето поредно състезание донесе ВТОРО и ТРЕТО място в надпревара по Информационни технологии за ученици.

Кристиян, Али и Станко с призови места в Ученическото състезание за купата на Декана на ФМИ по Информационни технологии.

Уеб сайтът на Кристиян Иванов и Али Алиев от 8 клас е класиран на ВТОРО място.

ТРЕТО място е за уеб сайта на Станко Мечков от 9 клас.

 

В онлайн конкурсът на тема „Спомен за бъдещето – послание до моето Аз“ 13 възпитаници на инж. Христо Терзиев получават специални грамоти за отлично представяне и ваучер за безплатно посещение на музейни обекти в гр. Сливен.

Конкурсът е организиран от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен съвместно с Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен.

 

БРАВО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТАРАНИЕТО И ТАЛАНТА ИМ!

Нека със същата упоритост и същия ентусиазъм да превземат още такива високи върхове!

Всички ученици са подготвяни от преподавателя им по Информационни технологии инж. Христо Терзиев

Пореден приз за ППМГ, ученици с отличия на НАЦИОНАЛНО ниво

Клуб „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител инж. Христо Терзиев спечели Специална награда на Регионално управление на образованието град Разград в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в направление „Публицистични материали за вестник“.

Националната изява се организира от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Община Разград, РУО – Разград и Националния дворец на децата.

В тазгодишното осмо издание на конкурса участваха 179 млади репортери от 54 учебни заведения в 33 населени места с 309 публицистични
творби: журналистически есета, интервюта, очерци, коментари, репортажи, спортни коментари, аналогови и електронни вестници, радиопредавания.

За втора година учениците от клуб „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ под ръководството на инж. Христо Терзиев разработват онлайн училищен вестник и заедно с клуб „Фотография и журналистика“ с ръководител Даниела Куманова правят реален и възможен вестник – „ФОТОКОМЕНТАТОР“ – онлайн вестник в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“.

Усърдието им е възнаградено от завоюваното отличие на престижния Национален конкурс.

Награда за активно и успешно участие получи и техния ръководител инж. Христо Терзиев.

В клуб „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ на инж. Христо Терзиев са включени ученици, които усвояват процеса, по който се създава успешен и работещ дизайн за един уебсайт. Те пишат код сами и работят с кодов редактор. Заниманията помогат на учениците да разгърнат своя креативен потенциал, като всеки се занимава и с индивидуален проект. Наскоро талантливите ученици заслужиха призови места и в друга емблематична изява =>> ВТОРО и ТРЕТО място в състезание по Информационни технологии за ученици на инж. Христо Терзиев

Вече четвърта година в ППМГ функционира клуб „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“, като обучението са преминали 47 бъдещи уеб дизайнери.

Десетокласничката от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ Мерилин Халил получи сертификат от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов” – Стара Загора за участие в Националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството” в категория „Презентация”.

Конкурсът дава възможност за самостоятелна изява на изследователските и творчески възможности на учениците. Сертификатът е издаден от директора на гимназията д-р Камен Ябълкаров през юни 2020 година.

Интересът на Мерилин Халил към зоологията и любовта ѝ към животните са отдавна известни на всички, които я познават.

Ръководител на талантливата и обичаща творчеството в дигиталния свят ученичка е нейния учител по ИТ - инж. Христо Терзиев.

Поздравитетелен адрес от организаторите на Националната изява получи ППМГ „Академик Никола Обрешков“ и ръководителя на Мерлин - инж. Христо Терзиев.

Творческата изява е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН през настоящата учебна година с партньори РУО и Община Стара Загора.

Можем да сме горди с постигнатия резултат и успехите да се множат, преоткривайки нови поводи за себеизява чрез оригинални идеи и съвместни проекти!

Кристиян, Али и Станко от ППМГ "Академик Никола Обрешков" с призови места в състезание по Информационни технологии. Това и трето поред състезание, в което ученици на инж. Христо Терзиев са в челните редици. Наскоро те заслужиха всички награди в Национален конкурс => ППМГ обра наградите в Национален конкурс – Две ПЪРВИ, Две ВТОРИ, Една ТРЕТА и Четири ПООЩРИТЕЛНИ наградиА само преди няколко дни имаме и ПЪРВО място на НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС с МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ за НИКИТА от 8 клас!

 

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ по предложение на Комисията за организиране и провеждане на Ученическото състезание за купата на Декана на ФМИ по Информационни технологии обяви класирането на участниците в Ученическото състезание за купата на Декана на ФМИ по Информационни технологии.

Второ и трето място са за учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Уеб сайтът на Кристиян Иванов и Али Алиев от 8 клас е класиран на ВТОРО място.

ТРЕТО място е за уеб сайта на Станко Мечков от 9 клас.

Кристиян и Станко са активни участници в кръжока по „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител инж. Христо Терзиев.

 

БРАВО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТАРАНИЕТО И ТАЛАНТА ИМ!

Протокол от класирането

НАГРАДИТЕ

Заради извънредното положение организаторите увериха, че наградите ще бъдат изпратени по пощата в най-скоро време през този месец.

Ученици на инж. Христо Терзиев заслужиха призови места в НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС. Това и втора поредна Национална изява, в която ПЪРВИТЕ места са за ППМГ. Само преди няколко дни имаме ПЪРВО място на НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС с МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ за НИКИТА от 8 клас!

Жури определи победителите в Националния конкурс за детско творчество „Природата - моето вдъхновение“. ППМГ „Академик Никола Обрешков“ е с най-много отличия в емблематичната Национална надпревара.

В направление „Мултимедийни презентации“ с ПЪРВИ НАГРАДИ са отличени творбите на СЛАВЕНА СТЕФАНОВА от 10 клас и МАРТИНА ПЕЕВА от 9 клас на разградската гимназия.

ВТОРИТЕ НАГРАДИ също са за ППМГ –  за СТАНИСЛАВА ГЕОРГИЕВА от 9 клас и ШЕНГЮЛ ХАЛИЛ от 10 клас.

ТРЕТА НАГРАДА е за МЕЛЕК СЕВГИНОВА от 8 клас на ППМГ.

ЧЕТИРИ ПООЩРЕНИЯ още за учениците от Математическата гимназия. Те са за:

 • Антоанета Георгиева, 9 кл, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, Разград
 • Ебру Илханова, 10 кл, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, Разград
 • Пресияна Досева, 9 кл, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, Разград
 • Стефания Каракашева, 9 кл, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, гр. Разград

 

СПЕЦИАЛНИ ПОХВАЛИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА ППМГ

Организаторите на Националния конкурс похвалиха учениците на инж. Христо Терзиев, затова че в презентациите си показват разнообразни визуални ефекти, представят атрактивно личното си отношение към природата или предлагат еко-проекти, които да развият в бъдеще. 

СПЕЦИАЛНА ГРАМОТА ЗА ППМГ

Националната изява носи и СПЕЦИАЛНА ГРАМОТА за училището като цяло. 

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за СЛАВЕНА, МАРТИНА, СТАНИСЛАВА, ШЕНГЮЛ, МЕЛЕК, АНИ, ЕБРУ, ПРЕСИЯНА и СТЕФАНИЯ!

 

Протокол от класирането

 

НАГРАДИТЕ

Заради извънредното положение организаторите увериха, че наградите ще бъдат изпратени по пощата в най-скоро време през този месец.

Никита, Пресияна и Юджел представят ППМГ на Националната изява

Протокол от класирането на ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ от първи кръг – училищно ниво на Двадесет и осми Национален ученически конкурс под наслов „Учредяване на българската екзархия – 1870 година – венец на църковно-националните  борби“:

 1. място - Никита Стоименов Стефанов, 8в клас
 2. място - Пресияна Мирославова Досева, 9 клас
 3. място - Юджел-Джан Юджел Хюсеин, 8в клас

Научен ръководител на тримата талантливи ученици е инж. Христо Терзиев.

Националният конкурс е включен в Националния календар за извънучилищните изяви и в програмата на МОН за насърчаване на творческите способности на децата.

Организаторите на конкурса: Националният клуб “Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в.“Учителско дело“ и в.“Аз Буки”

Браво на НИКИТА!

БЕЗАПЕЛАЦИОННО ПЪРВО МЯСТО на Никита Стефанов от 8 клас на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ - Разград на НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „БЪЛГАРИЯ В КАРТИНИ И СЛОВО“.

Първото място е напълно заслужено за уникалния проект на амбициозния Никита. Той вложи неимоверно старание, желание, усърдие, въображение и креативност в реализиране на идеята си с ръководител инж. Христо Терзиев.

С това отличие ППМГ „Академик Никола Обрешков“ е единственото училище от Разград, което е сред наградените в направление „Мултимедийни презентации и клипове“  на Националния конкурс с международно участие.

Поздравления!

Протоколът от класирането:

Националният конкурс с Международно участие „България в картини и слово“ е организиран от Център за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс Търговище и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА.

5 ученици на инж. Христо Терзиев с възможност да представят своите проекти на Националната Олимпиада по Информационни технологии

2 проекта са с максимума точки 100, а трети с 96 точки.

Отлични резултати на Олимпиада по Информационни технологии отново пoказаха млади таланти от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград.

5 ученици на инж. Христо Терзиев продължават на Националното ниво на Олимпиадата по технологии. Те са разработили 3 проекта в две направления – уеб сайт и мултимедия.

2 проекта, от тях са оценени с максимума точки 100, а трети с 96 точки. БРАВО!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за вложените усилия и таланта на Джансу, Дилек, Фани, Мартин и Онур!

Учениците, които са предложени за Националната Олимпиада по информационни технологии и техните проекти са:

 1. „България - величествена природа и забележителности“ с регистрационен №695 в категория „Мултимедия“, класиран с 96 точки

на Онур Бюлент Шеит, 8в. клас

 1. „Играй, забавлявай се и учи с нас!“ с регистрационен №548 в категория „Мултимедия“, класиран със 100 точки

на Джансу Орхан Тюркоглу, 8в. клас

и Дилек Мехмед Реджеб, 8в. клас

 1. „Поколения мобилни мрежи“ с регистрационен №232 в категория „Уеб сайт“, класиран с 100 точки

на Мартин Тихомиров Тотев, 8б. клас

и Фатменур Бейтиева Ердинчева, 8б. клас

Да им пожелаем УСПЕХ и на НАЦИОНАЛНО НИВО!

11 ученици на инж. Христо Терзиев участваха със 7 проекта на Областния кръг на Олимпиадата по Информационни технологии

5 ученици на инж. Христо Терзиев продължават на Национално ниво в олимпиадата

Областният кръг на Олимпиадата по Информационни технологии се проведе изцяло в дигитална среда, поради обявеното извънредно положение в страната.

Протоколът за резултатите на учениците от Областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии е готов.

В надпреварата участваха 11 ученици с научен ръководител инж. Христо Терзиев. Петима от тях са класирани за Националното ниво на олимпиадата.

Два проекта са получили максимума точки 100, а трети - 96 точки. ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Джансу, Дилек, Фани, Мартин, Онур!

Достойно представяне за Никита, Найлян, Рая, Юджел, Кристиян и Али!

Протоколът за резултатите на учениците от Областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии, направление „Мултимедия“

Протоколът за резултатите на учениците от Областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии, направление „Уеб сайт“

7 проекта на 11 ученици на инж. Христо Терзиев на Областния кръг на Олимпиадата по Информационни технологии

Областният кръг на Олимпиадата по Информационни технологии се проведе на 14 март от 09.30 изцяло в дигитална среда. Състезанието не успя да се състои в Разград, поради обявеното извънредно положение в страната на 13 март.

Домакин на Областният кръг на Олимпиадата по технологии е ППМГ „Академик Никола Обрешков“. Надпреварата се състоя on-line, чрез осъществяване на видео връзка, чрез приложението Google – Hangouts, като всички свои материали, свързани със защитата на съответния проект бяха качени предварително в Google Classroom, класна стая „Олимпиада по ИТ“.

В първата Онлайн олимпиада по Информационни технологии участват 11 ученици на инж. Христо Терзиев. Те презентират своите 7 проекти в две основни направления – мултимедия и уеб сайт. 

 

В категория „УЕБ САЙТ“ учениците на инж. Христо Терзиев се представят с проектите:

 1. „Поколения мобилни мрежи“ с регистрационен №232

на Мартин Тихомиров Тотев, 8б. клас

и Фатменур Бейтиева Ердинчева, 8б. клас

 1. „Стилове музика“ с регистрационен №461

на Кристиян Даниелов Иванов, 8в. клас

и Али Левентов Алпиев, 8в. клас.

Кратко описание на направление: Уеб (WEB) сайт

Уеб сайтът представлява съвкупност от логически свързани уеб страници, които имат общ адрес в интернет. Те могат да съдържат едновременно или в различни комбинации текст, снимки, графични елементи, звук, анимация и видео. Всеки уеб сайт има начална страница и вътрешни страници, които в по-големите сайтове образуват сложна дървовидна структура. Предполага се използване на технологии като HTML, CSS, JavaScript , онлайн конструктори и др. Не се препоръчва използване на технологии, които изискват допълнителна инсталация на приставки (plug-ins). Сайтът трябва да е публикуван в интернет и да е достъпен по време на областния и националния кръг на олимпиадата.

 

В категория „МУЛТИМЕДИЯ“ проектите на ученици на инж. Христо Терзиев са:

 1. „Как разрушаваме света“ с регистрационен №519

на Найлян Несин Хавенгели, 8в. клас

и Рая Стоянова Илиева, 8в. клас

 1. „България - величествена природа и забележителности“ с регистрационен №695

на Онур Бюлент Шеит, 8в. клас

 1. „Играй, забавлявай се и учи с нас!“ с регистрационен №548

на Джансу Орхан Тюркоглу, 8в. клас

и Дилек Мехмед Реджеб, 8в. клас

 1. „Васил Левски – от Карлово до Къкрина“ с регистрационен №462

на  Никита Стоименов Стефанов, 8в. клас

 1. „В окото на стихията: Австралия“ с регистрационен №610

на Юджел-Джан Юджел Хюсеин, 8в. клас

 

Кратко описание на направление: „МУЛТИМЕДИЯ“

Мултимедийният продукт трябва да демонстрира представяне по избрана тема с използване на достатъчно естетични, убедителни и атрактивни мултимедийни възможности (презентация, демонстрация на резултати от проект или самостоятелно изследване, портфолио и др. подобни). Той трябва да дава възможност за интерактивно взаимодействие с потребителя. Типични технологични средства за изготвяне на подобно приложение са например: MS Power Point (евентуално с използване на Visual Basic for Applications), Adobe Macromedia Flash (евентуално с използване на Action Script), MS Movie Maker и др. подобни.

Надяваме се на УСПЕХ!

На 9 март се провежда Областния кръг на Олимпиадата по информационни технологии в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Н. Обрешков“.

13 ученици на инж. Христо Терзиев представят своите проекти в три основни направления – мултимедия, уеб сайт и интернет приложения.

Г Р А Ф И К

за провеждане на областния кръг на олимпиадата по информационни технологии в област РАЗГРАД

 

13 ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград преминават Общинския кръг на Олимпиадата по Информационни технологии

Олимпиадата по информационни технологии (ИТ) се провежда в три кръга – общински, областен и национален.

9 проекта на 13 ученици на инж. Христо Терзиев преминават Общинския кръг на Олимпиадата по Информационни технологии и ще участват на Областния кръг.

Списък на класираните за Областен кръг

Това са проектите:

 1. „Как разрушаваме света“ с регистрационен №519 в категория „Мултимедия“

на Найлян Несин Хавенгели, 8в. клас

и Рая Стоянова Илиева , 8в. клас

 1. „България - величествена природа и забележителности“ с регистрационен №695 в категория „Мултимедия“

на Онур Бюлент Шеит, 8в. клас

 1. „Стилове музика“ с регистрационен №461 в категория „Уеб сайт“

на Али Левентов Алпиев, 8в. клас

и Кристиян Даниелов Иванов, 8в. клас

 1. „Поколения мобилни мрежи“ с регистрационен №232 в категория „Уеб сайт“

на Мартин Тихомиров Тотев, 8б. клас

и Фатменур Бейтиева Ердинчева, 8б. клас

 1. „Играй, забавлявай се и учи с нас!“ с регистрационен номер №548 в категория „Мултимедия“

на Джансу Орхан Тюркоглу, 8в. клас

и Дилек Мехмед Реджеб, 8в. клас

 1. „Васил Левски – от Карлово до Къкрина“ с регистрационен №462 в категория „Мултимедия“

на Никита Стоименов Стефанов, 8в. клас

 1. „България в напредъка на съвременния компютър“ с регистрационен №723 в категория „Уеб сайт“

на Владимир Диянов Неделчев, 8г. клас

 1. „В окото на стихията: Австралия“ с регистрационен №610 в категория „Мултимедия“

на Юджел-Джан Юджел Хюсеин, 8в. клас

 1. „BPCB- Best PC Bulder“ с регистрационен №383 в категория „Интернет приложение“

на Станко Динев Мечков, 9а. клас

ЧЕТИРИМА ученици на инж. Христо Терзиев са с ПРЕДМЕТНИ награди, ДЕСЕТ със специални ГРАМОТИ

За активно и успешно участие Диляра Севгин Мустафа от IX клас на ППМГ е наградена с ПРЕДМЕТНА НАГРАДА и специална ГРАМОТА от конкурс за мултимедийна презентация по повод Деня на народните будители.

Церемонията за награждаване на победителите в ученически конкурс за мултимедийни презентации на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ се проведе в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Конкурсът е организиран от евродепутата от Европейската народна партия Асим Адемов, съвместно с Регионално управление на образованието – Разград.

Общо ЧЕТИРИМА ученици на инж. Христо Терзиев са наградени с ПРЕДМЕТНИ награди, а ДЕСЕТ получиха специални ГРАМОТИ.

ЧЕТИРИМА ученици на инж. Христо Терзиев са с ПРЕДМЕТНИ награди, ДЕСЕТ със специални ГРАМОТИ

За активно и успешно участие Онур Бюлент Шеит от VIII клас на ППМГ е награден с ПРЕДМЕТНА НАГРАДА и специална ГРАМОТА от конкурс за мултимедийна презентация по повод Деня на народните будители.

Церемонията за награждаване на победителите в ученически конкурс за мултимедийни презентации на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ се проведе в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Конкурсът е организиран от евродепутата от Европейската народна партия Асим Адемов, съвместно с Регионално управление на образованието – Разград.

Общо ЧЕТИРИМА ученици на инж. Христо Терзиев са наградени с ПРЕДМЕТНИ награди, а ДЕСЕТ получиха специални ГРАМОТИ.

ЧЕТИРИМА ученици на инж. Христо Терзиев са с ПРЕДМЕТНИ награди, ДЕСЕТ със специални ГРАМОТИ

За активно и успешно участие Станко Динев Мечков от IX клас на ППМГ е награден с ПРЕДМЕТНА НАГРАДА и специална ГРАМОТА от конкурс за мултимедийна презентация по повод Деня на народните будители.

Церемонията за награждаване на победителите в ученически конкурс за мултимедийни презентации на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ се проведе в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Конкурсът е организиран от евродепутата от Европейската народна партия Асим Адемов, съвместно с Регионално управление на образованието – Разград.

Общо ЧЕТИРИМА ученици на инж. Христо Терзиев са наградени с ПРЕДМЕТНИ награди, а ДЕСЕТ получиха специални ГРАМОТИ.