Отново награди на ученици на д-р инж. Христо Терзиев в най-голямото състезание за разработване на иновативни технологични решения под егидата на NASA. Отбор SPACE FOR CHANGE е сред 6-те екипа отличени с локални награди. 

За поредна година в най-големият хакатон в света – NASA Space Apps Challenge участваха ученици на д-р инж. Христо Терзиев.

Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код за подобряване живота на планетата Земя и Kосмоса. Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават.

И тази година в Международното технологично състезание по егидата на Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство - National Aeronautics and Space Administration, NASA, се включиха едновременно отбори от над 200 града от всички континенти по целия свят.

В рамките на 48 часа те разработваха иновативни решения за решаването на глобални проблеми.

Участниците се различаваха по възраст, но ги обединяваше интереса им към авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, науки за Земята и космоса, и техните иновативни идеи за подобряване живота на Земята.

Отново ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ бяха сред креативните отбори на събитието с домакин Русенският университет.

Трите екипа - ANSUZ, CORTECH и SPACE IN OUR HANDS от ученици на д-р инж. Христо Терзиев предварително бяха избрали предизвикателство, в което да се включат и разработиха проект, който решава определен проблем в дадената област.

SPACE IN OUR HANDS на дванадесетокласничката Славена Стефанова се представи с приложението "ASTRONOMICAL MAP" в категория MAPPING SPACE TRASH IN REAL TIME.

 

CORTECH на единадесетокласника Станко Мечков демонстрира „CHEDY“ в категория GUI FOR MATERIALS SCIENCE.

 

ANSUZ на деветокласника Антон Лазаров подготви „PROJECT ANSUZ“ в категория SPACE FOR CHANGE.

 

Усилията и ентусиазма на екип SPACE IN OUR HANDS бяха наистина оценени. Специално определеното жури на Space Apps Challenge го обяви сред 6-те екипа отличени с локални награди.

Поздравления за СЛАВЕНА!

 

И трите екипа на д-р инж. Христо Терзиев получават награди от спонсорите на събитието - MentorMate, Musala Soft, Flat Rock, Русенски университет "Ангел Кънчев", Катедра "Компютърни системи и технологии" към Русенски университет, както и сертификат за участие.

NASA също изказа своите поздравления:

„Честито! 

От името на НАСА и нашите девет партньори в космическата агенция бихме искали да отделим минута да благодарим на всички, които участваха този уикенд и допринесоха за творческите и иновативни проекти, които бяха подадени!

Беше вълшебно преживяване да видим хиляди хора от цял ​​свят да се съберат, за да си сътрудничат и да решават проблеми по толкова важни теми и в толкова важен момент.

Моля, знайте, че вашите усилия и ентусиазъм са наистина оценени. Благодарим ви, че работите заедно с нас по тези важни предизвикателства.“

На всеки от участниците NASA's International Space Apps Challenge Global Organizing Team представи официалния сертификат “Galactic Problem-Solver” NASA International Space Apps Challenge certificate

"Толкова сме развълнувани да Ви присъдим признание за участие в най-големия световен годишен хакатон на Земята!

В чест на вашето участие в Space Apps 2021 ние ви представяме официалния сертификат на NASA International Space Apps Challenge за решаване на галактически проблеми.

Благодаря ви за вашата упорита работа, сътрудничество и креативност.

Надяваме се да се видим на Международното предизвикателство за космически приложения на НАСА за 2022 г. на 1-2 октомври 2022 г.!"

 

Сертификат на д-р инж. Христо Терзиев от NASA Space Apps Challenge

Сертификат на Славена Стефанова

Сертификат на Станко Мечков

Сертификат на Антон Лазаров

Поздравления за всички участници, които се включиха в интернационалния хакатон на NASA Space Apps Challenge 2021!

Pin It