Националният конкурс „Богатствата на Земята и човешкия прогрес“ донесе отличия на възпитаници на старши учител по ИТ д-р инж. Христо Терзиев

Ученици на ППМГ „Академик Никола Обрешков“ с поредни отличия в престижен конкурс. Те получиха награди от Националния ученически конкурс „Богатствата на Земята и човешкият прогрес“, организиран от Минно-геоложкият университет „Св. Ив. Рилски“. В годината, в която университета чества своя 70-годишен юбилей, това е едно от 70-те събития в календара, ангажирало любознателни млади хора с любов към богатствата на България.

Националната изява, която има вече над 10-годишна традиция, дава възможност на учениците да изявят своите познания за полезните изкопаеми и минералите, които се срещат по нашите земи, провокирайки подрастващите да преоткрият красотата и ценността на заобикалящите ни природни забележителности. Класираните на призовите места във възрастова група IX – XII клас получават възможност след завършване на средното си образование, да се запишат в избрана от тях специалност в МГУ „Св. Иван Рилски“.

И тъй като образованието, науката, изкуствата и технологиите винаги са били постаментите на всяко излизане от криза и успех, благополучие, за да превърнат техните принципи и възможности в реални стъпки и постижения, младите математици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ не се страхуват да вървят напред и за поредна година твориха с желание като отново създадоха страхотни проекти. Ръководител на талантливите ученици е доктор инж. Христо Терзиев, старши учител по ИТ.

Комисията за оценяване и класиране на постъпилите материали за Националния ученически конкурс разгледа постъпилите материали по раздели и възрастови групи и обяви единодушно класирането.

И добрите новини вече са при нас. Имаме ПЪРВО, ВТОРО и ТРЕТО място в надпреварата с ученици от цяла България!

Изключително сме щастливи всички в училище, че наши ученици „откраднаха“ и трите места във втора възрастова група. А виновниците за щастието в ППМГ „Академик Никола Обрешков“ са:

Мерве от IX клас, която впечатли със своята творба и се поздрави с победата - спечели ПЪРВО място, Грамота и предметни награди в раздел „Постер“ във Втора възрастова група.

Кристин също от IX клас грабна ВТОРО място, Грамота и предметни награди в раздел „Постер“ във Втора възрастова група.

Камелия от IX клас заслужи ТРЕТО място, Грамота и предметни награди в раздел „Постер“ във Втора възрастова група.

Директорът на училището – г-н Мануел Василев, връчи наградите и пожела на учениците да продължават със същия устрем напред, да се доказват. Присъждането на наградите показва, че темите на проектите са значими, а учениците на д-р инж. Христо Терзиев са достойни участници.

Грамота и предметни награди получи и ръководителя на талантливите ученици — д-р инж. Христо Терзиев.

Ръководството на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ поздравява всички участници в конкурса и им пожелава много нови емоции в света на природните чудеса!

Продължавайте да творите!

МГУ “Св. Иван Рилски” е единственото висше училище в България, което осигурява висококачествено образование в областта на проучването, добива и преработката на минерални и енергийни суровини.

Музеите на Минно-геоложкия университет са общо четири. Линк към виртуалните разходки =>>

Брошура, представяща специалностите в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" =>>

Pin It