Скъпи учители на ППМГ “Акад. Н. Обрешков”,

Днес беше последният ден, в който прекрачихме прага на училището като ученици! Мечтаехме за този ден! Искахме той да дойде по-скоро! Да сме самостоятелни, да сме пораснали!

Колко пъти тръпнехме пред дъската, треперехме пред контролни и класни работи! Споделяхме радости и тревоги! Спорехме, карахме се, обиждахме се!

А днес сме горди, развълнувани и малко тъжни.

Горди сме, скъпи учители, че бяхме част от това училище. С огромна признателност се обръщам към Вас в този тържествен час. С много търпение, такт, упоритост и всеотдайност Вие ден след ден ни разкривахте тайните на необятния свят на науката. Бяхте строги, изисквахте от нас да сме подготвени, но осъзнаваме, че така Вие изграждахте у нас чувство на отговорност. Вие давахте пример, възпитавахте, калявахте характера ни за великото изпитание, наречено Живот.

Дойдохме при Вас, мили учители, като деца, Вие създадохте от нас Личности, готови да поемат по големия път на Живота. Научихте ни на най-ценното – да следваме мечтите си, да се борим за тях, да сме честни, упорити и всеотдайни… Защото имаме ли Мечти и Цели, ще намерим Пътя. Благодарим Ви от сърце за безсънните нощи, в които проверявахте нашите писмени работи, контролни и тестове…

Днес осъзнаваме, че сме получили най-големия дар –  Вашето внимание, загриженост и обич.

И Ви благодарим!

Развълнувани сме, защото ни предстои най-голямото приключение – Животът! Предизвикателствата! Борбата да сбъднем мечтите си!

По погледите ни личи, че сме готови да посрещнем изпитанията на живота, но и да запазим добротата, сърдечността и чистотата на младежките си пориви и мечти! 

Тъжни сме, защото се разделяме! С дните в училище свършва и нашето безгрижно детство! 

 

Дълбок поклон пред вас, скъпи учители!

 

ВИПУСК 2021

Красимира Панова