Пред ученици и преподаватели от Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков”, участниците в кръжока „Динамичен уеб дизайн” с ръководител инж. Христо Терзиев представиха резултати от своята работа досега.

Младите уеб-дизайнери припомниха задължителните условия за съществуването на всеки интернет сайт – да има свой домейн, да е надеждно хостван и да има заделени достатъчно пространство и ресурси за опериране. Разказаха как се структурира HTML5 документ и какви елементи се използват за изграждане на една уеб страница. Демонстрираха изработването на меню на сайт, вмъкване на изображения в него с използване на графични изображения. Показаха как се форматират HTML таблици и как се създава галерия със снимки.

Директорът на Математическата гимназия Мануел Василев изрази удовлетворение от видяното и от подготовката на учениците към момента. Благодари на всички за положения труд и за отговорното отношение към преподаваната материя - публикува ОИЦ-Разград в Единния информационен портал на Еврофондовете. Още>

Pin It