Поредни отличия на ученици, работили под ръководството на на инж. Христо Терзиев, публикува в уеб сайта си „Екип 7“ =>

Националният конкурс за детско творчество „Природата – моето вдъхновение“ донесе куп призове на младите таланти на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“- две първи, две втори, една трета и четири поощрителни награди. Това превръща елитната гимназия в завоювала най-много отличия в надпреварата. 

В направление „Мултимедийни презентации“ с първи награди са отличени творбите на Славена Стефанова от 10 клас и Мартина Пеева от 9 клас. Втори награди заслужиха деветокласничката Станислава Георгиева и Шенгюл Халил от 10 клас. Третата награда завоюва ученичката в осми клас Мелек Севгинова. 

Четирите поощрения грабнаха Антоанета Георгиева от 9 кл., нейните връстнички Пресияна Досева и Стефания Каракашева и десетокласничката Ебру Илханова. 

Организаторите на Националния конкурс похвалиха изявените ученици за използваните в презентациите си разнообразни визуални ефекти, както и затова че представят атрактивно личното си отношение към природата или предлагат еко-проекти, които да развият в бъдеще. 

Националната изява на възпитаници на Математическата носи на учебното заведение специална грамота. 

Както писахме по-рано осмокласникът Никита Стефанов се класира на първо място в Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, преборвайки конкуренцията от стотици ученици. Наградите на учениците обаче далеч не приключват дотук. Трето поредно състезание по информационни технологии донесе на учениците второ и трето място. Кристиян, Али и Станко заслужиха призови места. Класирането на участниците обяви ръководството на Факултета по математика и информатика на ШУ „Епископ Константин Преславски“ по предложение на Комисията за организиране и провеждане на Ученическото състезание за купата на Декана на Факултета по Информационни технологии. 

Уеб сайтът на Кристиян Иванов и Али Алиев от 8 клас е класиран на второ място, а третата позиция е за уеб сайта на Станко Мечков от 9 клас. Двамата са активни участници в кръжока по „Динамичен уебдизайн“ с ръководител инж. Христо Терзиев, като Станко традиционно печели награди в състезания по програмиране в интернет. 

В онлайн конкурсът на тема „Спомен за бъдещето – послание до моето Аз“ пък 13 възпитаници на инж. Терзиев получават ваучер за безплатно посещение на музейни обекти в Сливен. Конкурсът е организиран от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен съвместно с Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен. 

„Нека със същата упоритост и ентусиазъм да превземат още такива върхове“, пожелава на своите възпитаници преподавателят им по информационни технологии инж. Христо Терзиев, подготвил всички отличени.

Pin It