Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел публикува в профила си във Фейсбук:
 
„Днес е светъл ден на признателността към загиналите, отдали живота си за свободата ни! Честита свобода! Това са първите думи, които са изричали останалите живи герои на този ден. Това е най-малкото, което можем да направим, да повторим тяхното: Честита свобода! Нашият знак на признание и благодарност!“.
С тези вдъхновяващи думи великата българска актриса Цветана Манева приветства българите в европейските институции на организираното от мен онлайн тържество за честване на националния празник на България. Благодаря й от сърце!
 
Благодаря за приветствието и на изключителната Стефка Костадинова, поставила феноменалния световен рекорд, който и до днес е недостижим за никой друг на планетата.
 
Гордеем се с постиженията и на невероятния второкласник Лъчезар Томов от Бургас - най-малкия златен медалист по математика в света. Благодаря на прекрасните деца от българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството ни в Брюксел и от българската секция в Европейското училище, които стоплиха сърцата ни с родолюбивите си стихове и песни. Благодаря на техните ръководители, учители и родители за това, че ги възпитават в най-святото чувство за любов към родината, за почит към традициите, за да продължават с таланта си да ни карат да вярваме в бъдещето.
 
Благодаря за участието на учителя д-р инж. Христо Терзиев, защото това е образованието, което искаме да видим, с много любов към историята ни, но с още по-голяма увереност за иновации в полза на нашите деца.
Пожелавам на всеки българин да носи България в сърцето си, да познава и да се гордее с направеното от нашите предшественици и да даде своя принос за по-доброто бъдеще на България и Европа.
Pin It