Уважаеми ученици,

Прекъсването на учебния процес в училищата в страната във връзка с въведеното извънредно положение за ограничаване на разпространението на COVID-19 налага училищната система да предприеме бързи мерки за поддържане на непрекъснатостта на обучението и за осигуряване на активна комуникация между учители и ученици, считано от 16.03.2020 г.

Поради това обучението по Информационни технологии продължава ДИСТАНЦИОННО от познатият ви вече уеб сайт „В час с инж. Христо Терзиев“.

Използвайте вашите акаунти, с които вече разполагате, за осигуряване на пълна функционалност до различни приложения, инструменти и ресурси.

Уеб сайтът „В час с инж. Христо Терзиев“ е достъпен от всяко устройство – мобилен телефон, таблет, настолен и преносим компютър и свързващ ви с вашият преподавател инж. Христо Терзиев.

Инфраструктурата му позволява организиране и провеждане на обучение от разстояние и споделяне на учебни материали и ресурси.

Изберете клас и продължете към Дистанционното обучение по ИТ с инж. Христо Терзиев

.. =>>    8 клас

.. =>>    9 клас

.. =>>   10 клас

.. =>>   11 клас

.. =>>   12 клас

Съгласно инструкциите на Министерство на образованието и науката времето на карантина се използва за преговаряне, за нови знания, за самоподготовка и упражнения.

Както знаете, обучението по ИТ е базирано на учебниците по Информационни технологии на издателство "Просвета".

Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др.

В дистанционното обучение по ИТ използваме електронния вариант на учебника по Информационни технологии на издателство "Просвета".

Как да получите достъп до безплатните интерактивните електронни учебници на Просвета?

 • Създайте профил в платформата е-Просвета, като се регистрирате тук.
 • Използвайте бутона със знак „+“ , за да добавите е-учебника, който ви е необходим.
 • Изберете клас и натиснете бутона „Добави“ под учебника, който ви е нужен.
 • Използвайте бутона „Отвори“, за да влезете в интерактивния електронен учебник и да използвате всички допълнителни електронни образователни ресурси в него.
 • Успех.

(Още информация за начина на безплатно достъпване на електронните учебници ще намерите на този сайт: www.e-prosveta.bg)

Как да изтеглите допълнителните ресурсни файлове на електронните варианти на учебниците по Информационни технологии на издателство "Просвета"?

 

ВАЖНО!!!

Директорът на ППМГ „Академик Никола Обрешков“  г-н Мануел Василев публикува графика на часовете от 16-ти до 29-ти март в е-Дневника:

 1. 09.00-09.30
 2. 09.40-10.10
 3. 10.20-10.50
 4. 11.00-11.30
 5. 11.40-12.10
 6. 12.20-12.50
 7. 13.00-13.30
 8. 13.40-14.10
 9. 14.20-14.50
 10. 15.00-15.30

Седмичното разписание също е отразено в е-Дневника.

 

ОРГАНИЗАЦИЯ на Виртуалното „Влизане в час по Информационни технологии“ с инж. Христо Терзиев

Спазвайте графика на вашите часове, като „Влизате в час по Информационни технологии“ с акаунтите си в определеното време.

След вход в сайта е видимо обучението за съответната паралелка.

Моля, имайте предвид, че системата отчита в РЕАЛНО време вашето присъствие в уеб сайта.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Как да се регистрирам в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“? 

При необходимост прочетете инструкциите: Как да се регистрирам в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“?

Почти всички ученици на инж. Христо Терзиев имат акаунти и са свикнали да използват уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“. Изключение прави 10 в. клас, които изучават ЗУЧ Информационни технологии от II срок. Ден преди да стартира Дистанционното обучение за по-малко от половин час повече от половината от тях успяха вече да се регистрират!

Обновена информация: На 16 март стартира Дистанционното обучение и 100% от учениците на инж. Христо Терзиев имат регистрации и използат уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“.

 

РЕЗЕРВНИ ВАРИАНТИ ЗА КОМУНИКАЦИЯ

 • Използвайте като резервен вариант и виртуалните класни стаи на Edmodo, които създадохме в час, когато се запознахме със „Среди и средства за споделена съвместна работа“.
 • Създадох също и Фейсбук групи.  Моля, последвайте връзката след вход в сайта и избиране ресурсите на вашия клас.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ВРЪЗКА НА УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ С ИНЖ. ХРИСТО ТЕРЗИЕВ

 • Ако имате въпроси, задавайте ги в SHKOLO.BG
 • E-mail за кореспонденция: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Скъпи ученици, добре дошли!

Нека тази година в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Разград бъде за вас ползотворна, изпълнена с много незабравими и вълнуващи мигове! Бъдете горди, че сте част от една гимназия с богата история и традиции и с динамично настояще! 

Раздел „В час с инж. Христо Терзиев“ на този сайт е предназначен за публикуване на уроци, задачи за упражнение и тестове по Информационни технологии за 8, 9, 10, 11 и 12 клас.

инж. Христо Терзиев

Изберете клас и продължете към ресурсите

.. =>>    8 клас

.. =>>    9 клас

.. =>>   10 клас

.. =>>   11 клас

.. =>>   12 клас

Иновативно обучение с инж. Христо Терзиев

Когато влизате във вашия акаунт „В час с инж. Христо Терзиев“, имате пълен достъп до отворени образователни ресурси и обучителни материали, които ще се използват в процеса на обучение по Информационни технологии.

Инструкции за регистриране на нови ученици

Как да създадете нов акаунт в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“?

Акаунтът в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“ ви дава пълен достъп само с едно влизане до отворени образователни ресурси и обучителни материали, които ще се използват в процеса на обучение по Информационни технологии.

Ето как да го създадете:

 • Изберете „Регистрация“

 • След което създайте такава с вашите данни

 • Изчакайте одобряване на вашия акаунт от администратора инж. Христо Терзиев

 

Как да влезете във вашия акаунт в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“?

 • След одобряване на вашия акаунт, вие можете да въведете вашите данни за вход от тук

 • Ако сте включили двуфакторно удостоверяване за вашия потребителски акаунт, моля въведете вашия таен ключ. Ако не знаете какво означава това, може да оставите полето празно

 • Натиснете „Вход“ и можете пълноценно да използвате уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“