Скъпи ученици, добре дошли!

Бъдете усърдни и упорити, съхранете любознателността си и смело навлизайте в новите сфери на знанието! Нека тази година в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Разград да бъде изпълнена с много позитивизъм, интересни занимания, нови приятелства! С пожелание за успехи, за постоянство и устрем, защото светът се променя, но силата на знанието неизменно е водеща за духовното развитие и за житейската реализация на личността!

Раздел „В час с доктор инж. Христо Терзиев“ на този сайт е предназначен за публикуване на уроци, задачи за упражнение и тестове по Информатика и Информационни технологии за 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 и 12 клас. 

доктор инж. Христо Терзиев

Изберете клас и продължете към ресурсите

.. =>>    5 клас

.. =>>    6 клас

.. =>>    7 клас

.. =>>    8 клас

.. =>>    9 клас

.. =>>   10 клас

.. =>>   11 клас

.. =>>   12 клас

Иновативно обучение с доктор инж. Христо Терзиев

Когато влизате във вашия акаунт „В час с доктор инж. Христо Терзиев“, имате пълен достъп до отворени образователни ресурси и обучителни материали, които ще се използват в процеса на обучение по Информационни технологии.

Д-р инж. Христо Терзиев е ПОБЕДИТЕЛ в НАЦИОНАЛНА надпревара с уеб сайта си, съчетаващ платформа за Обучение в Електронна Среда

През 2021 година българският еврокомисар Мария Габриeл връчи ПЪРВА награда на д-р инж. Христо Терзиев в Националната класация за „Дигитални учителски блог решения“ Digital-Teach Blogs BG в категория „Модерна педагогика и дигитализация“.

Д-р инж. Христо Терзиев е ПЪРВИ в класирането и безспорен ФАВОРИТ в НАЦИОНАЛНАТА надпревара за най-добър дигитален учителски блог със Сертификат за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България.

Българският еврокомисар Мария Габриeл поздрави д-р инж. Христо Терзиев за неговото професионално разработено иновативно блог решение, като знак за висок професионализъм, творчески усет и прозорливост.

 

Моменти от откриването на учебната година 

Първият учебен ден в ППМГ "Академик Никола Обрешков"
Снимки: Георги Симеонов, Никол Ганева

Учебна 2021-2022 година

НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В УЧИЛИЩАТА

От тук ===>>>

За всички нас предстои една необичайна учебна година – година на предизвикателства, изпитания, отговорности. Необичайна, защото промени ритъма, нагласите, традициите, отговорностите.

В изпълнение на ангажиментите си към децата и учениците Министерството на образованието и науката партнира с държавни институции и неправителствени организации, обединени от обща цел.

В тази връзка Ви предоставяме:

-   Линк към Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел „Киберсигурност“ към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и с Центъра за безопасен интернет https://sacp.government.bg/sites/default/files/SafeNet_DAZD2020.pdf

-   Линк към кратък наръчник за родители, разработен от Асоциация „Родители -https://drive.google.com/file/d/19FPprH5evfjvAOG3q48QtgWmod6u1kBM/view?usp=sharing

Уважаеми ученици,

При евентуално прекъсване на учебния процес комуникацията по Информационни технологии и Информатика продължава ДИСТАНЦИОННО с помощта на три платформи:

1. Microsoft Teams – основен вариант

2. Google Classroom – резервен вариант

3. Shkolo.bg – помощна резервна платформа за кратки съобщения

Всички учебни материали ще бъдат качвани на познатия ви вече уеб сайт „В час с инж. Христо Терзиев“ в съответното меню според седмичния ви график.

Използвайте вашите акаунти, с които вече разполагате, за осигуряване на пълна функционалност до различни приложения, инструменти и ресурси.

Уеб сайтът „В час с инж. Христо Терзиев“ е достъпен от всяко устройство – мобилен телефон, таблет, настолен и преносим компютър и свързващ ви с вашия преподавател инж. Христо Терзиев.

Инфраструктурата му позволява организиране и провеждане на обучение от разстояние и споделяне на учебни материали и ресурси.

Изберете клас и продължете към Дистанционното обучение по ИТ с инж. Христо Терзиев

.. =>>    5 клас

.. =>>    6 клас

.. =>>    7 клас

.. =>>    8 клас

.. =>>    9 клас

.. =>>   10 клас

.. =>>   11 клас

.. =>>   12 клас

Съгласно инструкциите на Министерство на образованието и науката дистанционното обучение се използва за преговаряне, за нови знания, за самоподготовка и упражнения.

Както знаете, обучението по ИТ е базирано на учебниците по Информационни технологии на издателство "Просвета".

Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др.

В дистанционното обучение по ИТ използваме електронния вариант на учебника по Информационни технологии на издателство "Просвета".

Как да получите достъп до безплатните интерактивните електронни учебници на Просвета?

 • Създайте профил в платформата е-Просвета, като се регистрирате тук.
 • Използвайте бутона със знак „+“ , за да добавите е-учебника, който ви е необходим.
 • Изберете клас и натиснете бутона „Добави“ под учебника, който ви е нужен.
 • Използвайте бутона „Отвори“, за да влезете в интерактивния електронен учебник и да използвате всички допълнителни електронни образователни ресурси в него.
 • Успех.

(Още информация за начина на безплатно достъпване на електронните учебници ще намерите на този сайт: www.e-prosveta.bg)

Как да изтеглите допълнителните ресурсни файлове на електронните варианти на учебниците по Информационни технологии на издателство "Просвета"?

 

ОРГАНИЗАЦИЯ на Виртуалното „Влизане в час по Информационни технологии и Информатика“ с инж. Христо Терзиев

Спазвайте графика на вашите часове, като „Влизате в час“ с акаунтите си в определеното време.

След вход в сайта е видимо обучението за съответната паралелка.

Моля, имайте предвид, че системата отчита в РЕАЛНО време вашето присъствие в уеб сайта.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Как да се регистрирам в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“? 

При необходимост прочетете инструкциите: Как да се регистрирам в уеб сайта „В час с инж. Христо Терзиев“?

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ВРЪЗКА НА УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ С ИНЖ. ХРИСТО ТЕРЗИЕВ

 • Ако имате въпроси, задавайте ги в SHKOLO.BG
 • E-mail за кореспонденция: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Инструкции за регистриране на нови ученици

Как да създадете нов акаунт в уеб сайта „В час с доктор инж. Христо Терзиев“?

Акаунтът в уеб сайта „В час с доктор инж. Христо Терзиев“ ви дава пълен достъп само с едно влизане до отворени образователни ресурси и обучителни материали, които ще се използват в процеса на обучение по Информационни технологии.

Ето как да го създадете:

 • Изберете „Регистрация“

 • След което създайте такава с вашите данни

 • Изчакайте одобряване на вашия акаунт от администратора доктор инж. Христо Терзиев

 

Как да влезете във вашия акаунт в уеб сайта „В час с доктор инж. Христо Терзиев“?

 • След одобряване на вашия акаунт, вие можете да въведете вашите данни за вход от тук

 • Ако сте включили двуфакторно удостоверяване за вашия потребителски акаунт, моля въведете вашия таен ключ. Ако не знаете какво означава това, може да оставите полето празно

 • Натиснете „Вход“ и можете пълноценно да използвате уеб сайта „В час с доктор инж. Христо Терзиев“