Учител будител вдъхновен от историята на България с магнетизма да буди Духа и той да свети в очите на подрастващите. За да се съхранят изконните национални и общочовешки добродетели, а „България да пребъде във времето и до края на времената!“

С благодарност на д-р Денка Благоева и читалището в град Бургас за оказаната чест по повод най светлия български празник на духовността, просвещението и книжнината - ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.

Денят, в който с почит и благоговение възхваляваме светлите образи на българските просветители, книжовници, революционери, стремили се към възраждане на национален дух, образование и книжовност, народните будители, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечeството в идеал на цял един народ.

В този празничен ден нека вярваме във възможностите на българския народ, нека единни в мислите и делата си, вдъхновени от будителите, предадем на идните поколения свещените традиции, които ни правят горди и единни като нация.