Станах готвач благодарение на баба си. В детството си винаги прекарвах летата и зимните ваканции на село при баба и дядо. Бяха безгрижни моменти. Домати и краставици имаше в градината, баба правеше домашно сирене и бе изключителна майсторка  на нейния специалитет - така наречените „Раки“ (пълнени червени чушки). Тя ги правеше с такъв божествен вкус, който все още не съм повторил.

Пълнените "Раки" са традиционна капанска рецепта. Правят се от сушени червени чушки (сушени точно толкова, колкото и трябва за постигане на неповторим вкус на раките!). Пълнят се с булгур. Вкусни са както топли, така и студени! Задължително присъстват на нашата трапеза за Бъдни вечер!

Няма нищо по-уютно и приятно от моментите на село при баба и дядо. А, когато дойдеше зимата и всичко побелееше навън, дървата пукаха и всичко изглеждаше като една приказка.

Баба ми ме насочи към кулинарията, напътстваше моето изразено любопитство и знаеше, че ще се справя. Сега съм ѝ благодарен, че ме съветваше и ми даде кураж да се занимавам с тази нелека професия.

Образованието ми е хлебар и сладкар – от Техникума по хранителна вкусова промишленост и селско стопанство „Ангел Кънчев“ – гр. Разград, но впоследствие с течение на годините станах и готвач.

Знания за готвач получих и от СПТУ по Хранене и Хранително Вкусова Промишленост - гр.Търговище, а след това практиката ме изгради като готвач.

Като студент работих в бързи закуски, по късно станах готвач за две години в много посещавано денонощно заведение, след това една година в уважаван ресторант, едно лято в заведение на морето и две лета в заведение на Пчелина.

Благодарен съм, че ми гласуваха доверие, въпреки че бях много млад. Учих се от много добри готвачки, до мен бяха хора с опит, аз ги наблюдавах как мислят и какво правят.

Най-големият професионален комплимент, който съм получавал е от собственичката на заведения, в което работих. Тя бе с изтънчен вкус и изключителен готвач. Каза че съм оправдал очакванията ѝ, че мъжете готвят по-добре.