Поредно отличие в началото на учебна година за доктор инж. Христо Терзиев от Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“

22 талантливи разградски деца от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” бяха отличени на XV Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“.

За отличната подготовка на учениците Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков награди техния преподавател доктор инж. Христо Терзиев.

Участието на възпитаниците на доктор инж. Христо Терзиев на Националната изява е за пореден път, а самото представяне през всичките години е повече от успешно.

Радващо е, че сред най – добрите работи винаги са попадали и разработки на наши деца.

Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” е организиран от Национално движение „Русофили“, Международен обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Целта на конкурса е чрез проучвания на важни моменти в историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо - руските отношения.

Снимка: e-Razgrad

Национално движение Русофили, Синдикатът на българските учители и Международен обществен фонд „Российский фонд мира“ награждават с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ доктор инж. Христо Терзиев

Доктор инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ на Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”.

Отличието връчи Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” е организиран от Национално движение „Русофили“, Международен обществен фонд „Российский фонд мира“, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Д-р инж. Христо Терзиев на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“

На Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ д-р инж. Христо Терзиев бе научен ръководител на талантливия Никита Стефанов от ППМГ „Академик Никола Обрешков“.

Събитието се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе и събра над 100 ученици и студенти от цялата страна. Те имаха възможност да представят своите доклади и презентации по теми, свързани предимно с българския език, литературата, историята и народното творчество. 4 основни и 21 средни училища, както и 5 университета участваха в инициативата.

Поздравления към участниците бяха отправени от множество институции, като сред тях бяха Министерството на образованието и науката, както и Община Русе.

Заместник областният управител на област Русе д-р Стефка Караколева пожела успех на форума: „Продължавайте да търсите отговори на въпросите, които вълнуват обществото!“, допълни още тя.  „Искам да благодаря на Вас и екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, че през всички тези години съумявате да крепите и поддържате високо нивото на културата и духа на русенци. Емблематичната сграда на библиотеката винаги е била дом на интересни събития и е предоставяла чудесна материална и литературна база на нашите деца.  

Всички участници в форума имаха възможност отблизо да се докоснат до историята на сградата, както и да разгледат личната библиотека на Михаил Арнаудов.

 Форумът се реализира с подкрепата на Регионалното управление на образованието.

Д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА за ОРИГИНАЛНО представяне на Националния Конкурс по Превенция на наркоманиите

В ежегодния Конкурс по Превенция на наркоманиите участие взеха възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев.

Учениците имаха право да избират дали да творят в посока независимият от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за освобождението на нашия край и България като цяло.

Конкурсът е организиран от Община Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества.

Поредно отличие като ръководител на д-р инж. Христо Терзиев

Д-р инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА в творческата надпревара „Как да сърфираме безопасно в интернет – тъмната и светлата му страна“ от кмета на Община Разград - Денчо Бояджиев и Председателя на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград – Станислава Петрова.

Възпитаничка на д-р инж. Христо Терзиев се представи отлично и с ПЪРВОТО си място в конкурса оглави челото на класацията.

Целта на конкурса бе да се привлече вниманието към необходимостта да се осигури на децата и младите хора по-безопасна онлайн среда, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставени от Световната мрежа без големи рискове.

Конкурсът е организиран от ОбСНВ гр.Разград по случай 9 февруари – Международния ден за безопасен интернет.

Д-р инж. Христо Терзиев имаше честта да приветства българите в европейските институции, заедно с великата българска актриса Цветана Манева и изключителната Стефка Костадинова 

Онлайн тържество на еврокомисар Мария Габриел по случай най-големия Национален празник на България – 3 март събра виртуално над 300 българи.

На тази свещена дата, белязала нашето Освобождение, най-съкровения ден в календара на българската Национална история, слово произнесоха великата българска актриса Цветана Манева, българската спортистка, олимпийска шампионка, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина, поставила рекорд от 209см., председател на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, както и Първият в Националната надпревара за най-добър дигитален учителски блог с принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България –  д-р инж. Христо Терзиев.

Това е висока чест и признание за високия професионализъм и приноса му за развитието на образованието. Съветникът по комуникациите на комисар Габриел - Снежина Петрова, представи д-р инж. Христо Терзиев:

„Трети март е дата свята за всички българи. Нашите учители учат още от най-ранна възраст да почитаме подвига на загиналите за свободата на България. Радвам се да ви представя учителят – носител на наградата на тазгодишната Националната класация за „Дигитални учителски блог решения“ Digital-Teach Blogs BG –  д-р инж. Христо Терзиев“.

Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел благодари за участието на учителя д-р инж. Христо Терзиев, защото това е образованието, което искаме да видим, с много любов към историята ни, но с още по-голяма увереност за иновации в полза на нашите деца.

В празнична програма участие взе най-малкия златен медалист по математика в света - второкласника Лъчезар Томов, а прекрасните деца от българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството в Брюксел и от българската секция в Европейското училище изнесоха родолюбивите стихове и песни.

Д-р инж. Христо Терзиев е удостоен с Грамота и предметни награди на Националния изследователски конкурс „Паметта за Левски в моя роден край“

Отново има повод за гордост.

Възпитаници на д-р инж. Христо Терзиев участваха в Националния изследователски конкурс „Паметта за Левски в моя роден край“. Имаме ВТОРО място.

За отлично представяне организаторите наградиха техния ръководител д-р инж. Христо Терзиев. Той получава СПЕЦИАЛНА НАГРАДА, включваща Грамота и предметни награди.

Изследователската инициатива „Паметта за Левски в моя роден край“ е част от изявите, посветени на патронния празник на СУ „Васил Левски“ – Троян.

Д-р инж. Христо Терзиев е ПЪРВИЯТ ПОБЕДИТЕЛ в ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНАТА надпревара с уеб сайта си, съчетаващ платформа за Обучение в Електронна Среда

Българският еврокомисар Мария Габриeл връчи наградата на д-р инж. Христо Терзиев, победител в Националната класация за „Дигитални учителски блог решения“ Digital-Teach Blogs BG в категория „Модерна педагогика и дигитализация“.

Д-р инж. Христо Терзиев е ПЪРВИ в класирането и безспорен ФАВОРИТ в Първата НАЦИОНАЛНА надпревара за най-добър дигитален учителски блог със сертификат за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България.

Иновативният сайт на креативния преподавател д-р инж. Христо Терзиев бе избран с максималния вот за най-доброто дигитално учителско блог решение в България. Критериите за оценка бяха: иновативност, дизайн, съдържание и структуриране, регулярност и целенасоченост на публикациите.

Уеб сайтът е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса (COVID-19), както и по времето на нея.

Професионално разработеното дигитално решение предлага достъп до платформата „В час с д-р инж. Христо Терзиев“, където е и самото обучение в електронна среда от разстояние. Останалата част от сайта на д-р инж. Христо Терзиев е изработена във формата на професионално портфолио.

По време на тържествената церемония Мария Габриел заяви: „Важно е цифровото образование да поставя хората в центъра. Това означава да насърчава развитието на цифрови умения, но също така и креативността, критичното мислене, уменията за общуване, сътрудничеството и работата в екип. Новите цифрови технологии заемат важно място в учебния процес. Те никога няма да могат да заместят преподавателите, но могат да бъдат източник на възможности и решения“.

Българският еврокомисар Мария Габриeл поздрави д-р инж. Христо Терзиев за неговото професионално разработено иновативно блог решение, като знак за висок професионализъм, творчески усет и прозорливост.

ПЪРВИЯТ победител в ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА класация за „Дигитални учителски блог решения“ д-р инж. Христо Терзиев получава златна купа, сертификат, 5 години безплатна хостинг услуга, награда осигурена от ICN.bg, публикация в сп. „STEM в България, Европа и Света“, награда осигурена от EITED и други предметни награди.

Сертификатът на д-р инж. Христо Терзиев се връчва за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България.

В Националната надпревара взеха участие учители от Бургас, София, Русе, Разград и Тарагона-Реус, Барселона (Испания).

Digital-Teach Blogs BG е организиран от EduTechFlag – организация за създаване и подпомагане ефективното използване на интелигентни и модерни практики в областта на образованието. Целта е споделяне на иновативни решения за обучение и преподаване. Мотото на инициативата е “Empower Digitally Shared Knowledge Power”.

Националната класация има принос за реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа (European Framework for the Digital Competence of Educators: DigCompEdu).

ГРАМОТА на д-р инж. Христо Терзиев в конкурса „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград“

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград са ОТЛИЧЕНИ в конкурса „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград“, който е част от празничните изяви, посветени на Деня на Разград – 28 януари. Надпреварата включва фотоколажи с цел да провокира проучвателската и краеведческата дейност на участниците.

Кметът на Разград и ръководството на Община Разград поднесе своята благодарност към всички ученици и към техния ръководител д-р инж. Христо Терзиев. Те приемат техните творчески търсения и усилия, като специален знак на любов към Разград и родния край и съпричастност към неговото минало и традиции. Считат, че това е прекрасен начин да демонстрират своята принадлежност към града и неговите хора.

Организатори на конкурса са Община Разград и ЦПЛР - Център за ученическо техническо и научно творчество.

Двама ученици на д-р инж. Христо Терзиев са призьори в Национален конкурс

Д-р инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за отлично представяне на учениците от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, заели две ТРЕТИ места в Националния конкурс "Красива природа, красива наука".

Конкурсът се организира от Научно-образователен център “СТЕАМ“ и Община Шумен. Финансира се от Общински фонд „Култура“ към Общината.

Организаторите отправиха поздравления и пожелания за нови успехи към д-р инж. Христо Терзиев.

ПЪРВО място на НАЦИОНАЛЕН конкурс в раздела „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ заслужи д-р инж. Христо Терзиев

НАЦИОНАЛЕН конкурс носи на д-р инж. Христо Терзиев ПЪРВО място в раздела „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ за интерактивен урок по история на България.

Националната надпревара е под наслов “УЧРЕДЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ – 1870 Г. – ВЕНЕЦ НА ЦЪРКОВНО-НАЦИОНАЛНИТЕ БОРБИ”.

В Регионалното управление на образованието – Разград, началникът на институцията Ангел Петков връчи ГРАМОТА и ПРЕДМЕТНА НАГРАДА на д-р инж. Христо Терзиев.

Конкурсът се организира от Национален клуб “РОДОЛЮБИЕ" е със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, Общобългарска фондация “ТАНГРА ТанНакРа”, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей и др.

Д-р инж. Христо Терзиев е с ГРАМОТА за участие и отлично представяне в Конкурса "Моето семейство"

Ролята на семейството в днешното общество показаха ученици на д-р инж. Христо Терзиев с участието си в Националния Конкурс "Моето семейство". Те изразиха в своите проекти как всички заедно да съпреживеем моментите на топлина, сплотеност и ежедневни радости. Показаха важността на семейството, както и споделиха щастието на своето семейство.

С ГРАМОТА е награден техния ръководител д-р инж. Христо Терзиев за участие и отлично представяне в Конкурса "Моето семейство".

Председателят на НЧ "Развитие - 1904" кв. Въбел, гр. Търговище Светла Манолова, организатор на конкурса изрази и своята благодарност:

„Благодарим ВИ за участието и приноса за популяризирането важността на семейството за обществото ни!“

Спечеленият плакет е с послание:

"С благодарност за подкрепата"

 

Доктор инж. Христо Терзиев е ръководител на ученици, участващи в Конкурса „Моята Коледа!”

Във връзка с наближаването на най-светлият християнски празник – Коледа – символ на ново начало и надежда за по-добър живот Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център - Сливен обяви конкурс за презентация на тема „Моята Коледа!”.

99 ученици на доктор инж. Христо Терзиев от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ участваха със свои творби в емблематичния конкурс.

Младите математици изразиха позитивни послания за здраве, надежда и празничност.

Община Сливен и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център отличи с ГРАМОТА и ПРЕДМЕТНИ НАГРАДИ ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за МАСОВО УЧАСТИЕ и ВЪЗДЕЙСТВАЩИ ПОСЛАНИЯ в Конкурса „Моята Коледа!”. 

Доктор инж. Христо Терзиев е победител в НАЦИОНАЛНАТА класация "Дигитални учителски блог решения" Digital-Teach Blogs BG

Обявиха класирането в НАЦИОНАЛНАТА класация "Дигитални учителски блог решения" Digital-Teach Blogs BG, в която взеха участие учители от Бургас, София, Русе, Разград и Тарагона-Реус, Барселона (Испания).

ПОБЕДИТЕЛ в НАЦИОНАЛНАТА надпревара в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ е доктор инж. Христо Терзиев.

Иновативният сайт на креативния преподавател доктор инж. Христо Терзиев бе избран с 280 гласа за най-доброто дигитално учителско блог решение в България. Критериите за оценка бяха: иновативност, дизайн, съдържание и структуриране, регулярност и целенасоченост на публикациите.

Уеб сайтът на д-р инж. Христо Терзиев https://www.hristoterziev.com е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса (COVID-19), както и по времето на нея.

Националната класация за дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG има за цел споделянето на знания сред образоватeлните общности в България. Мотото на инициативата е “Empower Digitally Shared Knowledge Power”.

Поздравления и ГРАМОТА за д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мила Родино”

Като ръководител на ученици е награден д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мила Родино”.

Негови възпитаници взеха участие в категория „Презентация“ на Националната изява под надслов: „170 години ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАН ВАЗОВ“.

Организаторите ги похвалиха: „Всички участници са изразили по невероятен начин чувството си за национална принадлежност и преклонение пред Патриарха на българската литература – Иван Вазов!

Изказваме нашата ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ и пожелания за бъдещи успехи!!!“

Националният ученически конкурс „Мила Родино” е организиран от Народно читалище ”Васил Христов 1927”- с. Рупци под патронажа ба кмета на община Червен бряг.

Безспорен ФАВОРИТ в Първата НАЦИОНАЛНА класация за най-добър дигитален учителски блог е доктор инж. Христо Терзиев

Приключи НАЦИОНАЛНАТА класация за професионално разработени дигитални учителски блог решения. Целта на ежегодната класация е споделянето на знания сред образователните общности в България. В надпреварата участваха учители от Бургас, София, Русе, Разград и Тарагона-Реус, Барселона (Испания).

На ПЪРВО МЯСТО в НАЦИОНАЛНАТА класация е доктор инж. Христо Терзиев, който участва със самостоятелно разработения си учителски блог. Уеб сайтът е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса (COVID-19), както и по времето на нея. 

Професионално разработеното дигитално решение предлага достъп до „В час с доктор инж. Христо Терзиев“, където е и самото обучение в електронна среда. Останалата част от сайта на доктор инж. Христо Терзиев е изработен във формата на професионално портфолио.

До момента уеб сайта е посетен от 12 029 уникални посетители. Разгледали са 122 194 страници със средна продължителност на сесията от 5 минути и 44 секунди, при която са заредили средно 4,30 страници. Процентът на завърналите се потребители е 42,3%.

Общо от 59 държави е посетен сайта, част от които са дадени на фигурата.

Със синьо са отбелязани държавите по света, от които потребители са посетили уеб сайта на доктор инж. Христо Терзиев.

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за победителите в Първата НАЦИОНАЛНА класация за дигитални учителски блог решения публикуваха организаторите в своята страница. Награждането ще е през месец януари.

Националната класация в България "Дигитални учителски блог решения" е проектирана през 2020 г. от ЕдуТехФлаг (Флаг за Образование и Технологии). В класацията могат да участват учители, индивидуaлно или в екип, от училища в страната и от български училища в чужбина. Може да се участва само с един блог.

Националната класация има принос за реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа (European Framework for the Digital Competence of Educators: DigCompEdu). 

 

Доктор инж. Христо Терзиев е отличен с ПЪРВО място на Национален конкурс в раздел „МИСИЯ УЧИТЕЛ“

През месец октомври завърши класирането по заключителния етап на XXVIII Национален ученически конкурс организиран от Националният клуб „Родолюбие“ под наслов “УЧРЕДЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ – 1870 Г. – ВЕНЕЦ НА ЦЪРКОВНО-НАЦИОНАЛНИТЕ БОРБИ” и свързания с него конкурс "МИСИЯ УЧИТЕЛ".

ПЪРВО място е за доктор инж. Христо Терзиев. Неговата разработка „Интерактивен урок по история на България“ е отличена в раздел „МИСИЯ УЧИТЕЛ“.

Националната надпревара организирана от Национален клуб “РОДОЛЮБИЕ" е със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, Общобългарска фондация “ТАНГРА ТанНакРа”, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей и др.

Конкурсът се организира и за всички българските неделни училища в чужбина.

Доктор инж. Христо Терзиев отличен в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии

Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ награждава доктор инж. Христо Терзиев за ОТЛИЧНО представяне в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии.

Ръководените от него трима ученици взеха призови места с разработка на уеб сайтове със средствата на езиците HTML и CSS.

Уеб сайтът на Кристиян Иванов и Али Алиев е класиран на ВТОРО място.

ТРЕТО място е за уеб сайта на Станко Мечков.

Кристиян и Станко от години посещават училищния клуб за занимания по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ с ръководител доктор инж. Христо Терзиев.

Допълнителното обучение, което учениците са избрали, безспорно е довело до високия резултат. Още=> ВТОРО и ТРЕТО място в състезание по Информационни технологии за ученици на доктор инж. Христо Терзиев

В ежегодна национална класация за дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG д-р инж. Христо Терзиев участва със самостоятелно разработения си учителски блог https://www.hristoterziev.com Уеб сайтът е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса (COVID-19), както и по времето на нея.

Целта на ежегодната класация за професионално разработени дигитални учителски блог решения е споделянето на знания сред образоватeлните общности в България. В надпреварата участват учители от Бургас, София, Русе, Разград и Тарагона-Реус, Барселона (Испания).

Сред прецизния подбор на журито бяха избрани най-добрите професионални дигитални учителски блог решения, които от 10 Ноември до 10 Декември се обявят за гласуване от образователните общности в България.

Сред избраните уеб сайтове е блогът на д-р инж. Христо Терзиев. 

Блоговете са  своеобразни онлайн дневници. “Weblogs” или “blogs” - Като термин започва да се използва през 1997г. от Йорн Бъргър  като публична онлайн среда за писане.

​Уеб блоговете могат да се използват като пространство за съхраняване на персонални разсъждения и за документиране.

Националната класация има принос за реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа (European Framework for the Digital Competence of Educators: DigCompEdu).

This Certificate is awarded to Hristo Terziev for Presenting a Scientific Paper Titled: „Determining the amount of hidden information in JPEG images“.

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция / International Scientific Conference “Defense Technology” 2020, организирана и проведена от Факултет " „А, ПВО и КИС”" на Национален военен университет „Васил Левски“, България.

Докладът е публикуван в Сборник доклади от International Scientific Conference “Defense Technology” DefTech 2020, pp. 340-346, Faculty of Artillery, Air Defense and Communication and Information Systems, ISSN 2367-7902. 

Локален победител за България е екип Protect с ръководител инж. Христо Терзиев в световното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge“

На международния хакатон на НАСА „Space Apps Challenge“ инж. Христо Терзиев бе ръководител на два екипа – Protect и Cortec. През последните 48 часа те бяха част от световната общност, която едновременно обедини сили и работи за разрешаването на някои от глобалните предизвикателства пред човечеството и дадоха своя огромен принос към развитието на технологиите, изучаването на Космоса и подобряването живота на Земята.

Екип Protect с ръководител инж. Христо Терзиев стана локален победител за България в международния хакатон „NASA Space Apps Challenge”, като се представи отлично с инициативата Чиста и уютна среда в категория Sustaining Our Planet for Future Generations и заслужи аплодисментите на авторитетното жури в състав:  проф. Милко Маринов, проф. Ирена Вълова, д-р Йордан Калмуков, Вихрен Ганев и Николай Маринов.

Екип Cortec също се представи блестящо и получава награди от организаторите.

NASA Space Apps Challenge е най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код, което дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.

Целта на хакатона е да се стимулират иновативно мислещи хора да дадат нов поглед към данните на НАСА. И не само. Да се стимулира създаването на млади бизнес проекти, защото състезанието дава видимост на победителите и ги свързва с други, подобни на тях новатори.

Инж. Христо Терзиев е с награда от Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“

В раздел „Медийни презентации“ двама ученици на инж. Христо Терзиев се представиха блестящо и завоюваха призови места. Браво! Двама ученици от ППМГ с Национални награди в конкурса „Куба - далечна и близка“

Отличен педагог – научен ръководител на наградените ученици е инж. Христо Терзиев.

Организатори на конкурса са Асоциацията за приятелство "България-Куба", Фондация "Устойчиво развитие за България", СБУ, СБП, СБЖ, Националният дворец на децата, БАС, със съдействието на МОН и на посолството на Куба в България. Ръководител на организационния комитет и инициатор на конкурса е почетният председател на Асоциацията "България-Куба" Станка Шопова.

С първа и втора награда в категория „Презентация“ в Националния конкурс „ВАЗОВА БЪЛГАРИЯ“ са възпитаници на инж. Христо Терзиев

Подготвените от инж. Христо Терзиев ученици Славена Стефанова и Силвияна Димитрова от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – гр. Разград са удостоени с първа и втора награда в категория „Презентация“ в конкурса „ВАЗОВА БЪЛГАРИЯ“ 2020. 

Националният ученически конкурс "Вазова България" се организира от Община Сопот и къща-музей "Иван Вазов".

Стартира ежегодна национална класация за професионални разработени дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG в България.

Д-р инж. Христо Терзиев участва със самостоятелно разработения си учителски блог https://www.hristoterziev.com Уеб сайтът е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса (COVID-19), както и по времето на нея.

Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа (European Framework for the Digital Competence of Educators: DigCompEdu) описва, какво означава учителите да бъдат цифрово компетентни. Тя предоставя обща референтна рамка в подкрепа на развитието на специфични за образованието цифрови компетенции в Европа.

В отговор на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа, Националната класация за дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG има за цел споделянето на знания сред образоватeлните общности в България. В класацията участват учители, индивидуaлно или в екип, от училища в страната и от български училища в чужбина само с един блог. Мотото на инициативата е “Empower Digitally Shared Knowledge Power”.

До 10-ти Ноември 2020 г., жури ще оценява решенията, които отговарят на критериите: иновативност (25 т.), дизайн (15 т.), съдържание и структуриране (25 т.), регулярност и целенасоченост на публикациите (35 т.).

От 10 Ноември до 10 Декември, най-добрите блогове ще се обявят за гласуване от образователните общности в България.

Инж. Христо Терзиев е ръководител на наградени ученици на Националната изява „Зелена планета“

Учениците Мария Кръстева, Диляра Мустафа и Станислава Христова от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ бяха отличени в Национален детски екологичен конкурс „Зелената планета 2020” за техните добре структурирани и пълноценни проекти.

Техен ръководител е инж. Христо Терзиев. Награден е с Грамота от Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Представителството на Россътрудничество в Република България.

Конкурсът е българския етап на Международния детски екологичен форум „Зелена планета“, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета” в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението” и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Инж. Христо Терзиев е с награда от Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“

И тази година много деца от почти всички области на България взеха участие в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка", обединени от интереса си към Острова на свободата.

В раздел „Медийни презентации“ двама ученици на инж. Христо Терзиев се представиха блестящо и завоюваха призови места. Браво! Двама ученици от ППМГ с Национални награди в конкурса „Куба - далечна и близка“

Сред Отличените педагози – научни ръководители на наградените ученици е инж. Христо Терзиев.

Инж. Христо Терзиев е сред отличените педагози – научни ръководители на Международният конкурс "Заедно в XXI век"

За поредна година инж. Христо Терзиев е с награда от престижния Международен конкурс „Заедно в XXI век“.

И тази година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за пореден път спечелиха награди от Международната изява. В Раздел „Медийни презентации“ ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ за своите мултимедийни проекти заслужиха трима от тях.

Сред отличените педагози – научни ръководители на наградените участници в конкурса Международният конкурс "Заедно в XXI век" е инж. Христо Терзиев.

Международният конкурс „Заедно в XXI век“ е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Организатори на конкурса са Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на:

Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България - Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва, под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

За поредна година инж. Христо Терзиев е с награда от престижния Международен конкурс „Заедно в XXI век“

И тази година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за пореден път спечелиха награди от Международната изява. В Раздел „Медийни презентации“ ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ за своите мултимедийни проекти заслужиха трима от тях.

Сред отличените педагози – научни ръководители на наградените участници в конкурса Международният конкурс " Заедно в XXI век" е инж. Христо Терзиев.

Организаторите на международната надпревара благодарят на учениците, техните учители и родители, които въпреки епидемичната обстановка помогнаха на децата за подготовката и дистанционното им участие.

Международният конкурс „Заедно в XXI век“ е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Организатори на конкурса са Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на:

Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Представителството на Россътрудничество в България - Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва, под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

ГРАМОТА за инж. Христо Терзиев като ръководител на ученици заели призови места на Националния конкурс "Вазовата България"

Подготвените от инж. Христо Терзиев ученици Славена Стефанова и Силвияна Димитрова от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – гр. Разград са удостоени с ПЪРВА и ВТОРА награда в категория „Презентация“ в конкурса „ВАЗОВАТА БЪЛГАРИЯ“ 2020.

Конкурсът се организира от Къща музей „Иван Вазов” – Сопот.

Петима ученици под ръководството на инж. Христо Терзиев и тази година се представиха на Националната олимпиада по Техническо чертане

Традиция е участието на ученици на инж. Христо Терзиев в Националните олимпиади по Техническо чертане. И тази година това е поредното блестящо представяне на младите математици с ОТЛИЧНИ ОЦЕНКИ при изключително голяма конкуренция.

Поредните високи постижения на възпитаниците на инж. Христо Терзиев, състезаващи се основно с професионални гимназии на Национално ниво, достигането на петима ученици на Националния кръг на Олимпиадата по Техническо чертане и постигането на Две ОТЛИЧНИ оценки във Финалното класиране донесе и поредната Грамота за техния ръководител. Две ОТЛИЧНИ оценки на Националния кръг на Олимпиадата по Техническо чертане

Грамота за подготовка на отличени участници в Националния конкурс „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България" на инж. Христо Терзиев

ПЪРВО, ВТОРО И ТРЕТО МЯСТО завоюваха възпитаници на инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България". Отново призови места завоюваха възпитаници на инж. Христо Терзиев на пореден Национален конкурс

Националните победители Юджел, Славена и Преслава участваха в РАЗДЕЛ „ПРЕЗЕНТАЦИЯ“.

За поредна вече година ученици на инж. Христо Терзиев участват и печелят призови места от Националния конкурс.

За трета поредна година ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ са с награди от най-голямото международно интензивно състезание по програмиране NASA International Space Apps Challenge. Приз...

Независимият вестник за събитията и хората в Разградска област „Екип 7“ публикува в онлайн изданието си: „За поредна година възпитаници на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ спечелиха призови места в...

Ученици на д-р инж. Христо Терзиев са сред наградените в Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”. Десетокласниците Калоян и Аляра впечатлиха журито с разработките си за Руско-турската...

Д-р инж. Христо Терзиев е сред 10-те наградени с почетна грамота „INSIGNI CUM LAUDE“ за завършване на обучение в образователна и научна степен „ДОКТОР“ в Националния военен университет „Васил...

За завършване на обучение в образователна и научна степен „ДОКТОР“ почетна грамота „INSIGNI CUM LAUDE“ получи д-р инж. Христо Терзиев 143 години от създаването си чества Националният военен...

Доктор инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ на Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” Учениците от две разградски гимназии получиха наградите си от...

Поредно отличие в началото на учебна година за доктор инж. Христо Терзиев от Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ 22 талантливи разградски деца от ППМГ „Акад. Никола...

Национално движение Русофили, Синдикатът на българските учители и Международен обществен фонд „Российский фонд мира“ награждават с ГРАМОТА за ЛАУРЕАТИ доктор инж. Христо Терзиев Доктор инж....

Д-р инж. Христо Терзиев на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ На Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ д-р инж. Христо Терзиев бе...

Д-р инж. Христо Терзиев с ГРАМОТА за ОРИГИНАЛНО представяне на Националния Конкурс по Превенция на наркоманиите В ежегодния Конкурс по Превенция на наркоманиите участие взеха възпитаници на д-р...

Поредно отличие като ръководител на д-р инж. Христо Терзиев Д-р инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА в творческата надпревара „Как да сърфираме безопасно в интернет – тъмната и светлата му...

  Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел публикува в профила си във Фейсбук:   „Днес е светъл ден на признателността към загиналите, отдали живота си за...

Д-р инж. Христо Терзиев имаше честта да приветства българите в европейските институции, заедно с великата българска актриса Цветана Манева и изключителната Стефка Костадинова  Онлайн тържество на...

Доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО МЯСТО на Националния конкурс „Мисия учител“ за негов интерактивен урок по история на България Вестникът на Националното издателство за образование и наука...

Мария Габриел връчи наградите на победителите в Националната класация за дигитални учителски блог решения, отрази Националното издателство за образование и наука "Аз-буки". Уеб сайтът на доктор...

Д-р инж. Христо Терзиев е удостоен с Грамота и предметни награди на Националния изследователски конкурс „Паметта за Левски в моя роден край“ Отново има повод за гордост. Възпитаници на д-р инж....

Победителят в Националната класация за дигитални учителски блог решения д-р инж. Христо Терзиев по БНР София Днес в предаването "Радиокафе" на БНР София ще се излъчи интервю с Победителят в...

Българският еврокомисар Мария Габриел му връчи отличието за дигиталното му учителско блог решение, публикува вестник „Екип 7“.

Сред наградените четирима учители е д-р инж. Христо Терзиев Учителят по информационни технологии д-р инж. Христо Терзиев получи грамота за първо място в раздела „Мисия учител“ в 28-ия Национален...

Доктор инж. Христо Терзиев е на ПЪРВО МЯСТО на Националния конкурс „Мисия учител“ за негов интерактивен урок по история на България Националното издателство за образование и наука "Аз-буки"...

Д-р инж. Христо Терзиев е ПЪРВИЯТ ПОБЕДИТЕЛ в ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНАТА надпревара с уеб сайта си, съчетаващ платформа за Обучение в Електронна Среда Българският еврокомисар Мария Габриeл връчи...

В Националната класация за дигитални учителски блог решения доктор инж. Христо Терзиев е победител в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ Онлайн медията Publics.bg отрази победата на...

В Националната класация за дигитални учителски блог решения доктор инж. Христо Терзиев е победител в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ 24 Часа.bg отрази победата на доктор инж....

Уеб сайтът на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Испания отрази  ПОБЕДАТА в НАЦИОНАЛНАТА надпревара в категория „Модерна педагогика и дигитализация“ на доктор инж. Христо...

ГРАМОТА на д-р инж. Христо Терзиев в конкурса „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград“ Ученици на д-р инж. Христо Терзиев от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград са ОТЛИЧЕНИ в конкурса...

Двама ученици на д-р инж. Христо Терзиев са призьори в Национален конкурс Д-р инж. Христо Терзиев е награден с ГРАМОТА за отлично представяне на учениците от ППМГ „Академик Никола Обрешков“,...

ПЪРВО място на НАЦИОНАЛЕН конкурс в раздела „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ заслужи д-р инж. Христо Терзиев НАЦИОНАЛЕН конкурс носи на д-р инж. Христо Терзиев ПЪРВО място в раздела „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ за интерактивен...

Д-р инж. Христо Терзиев е с ГРАМОТА за участие и отлично представяне в Конкурса "Моето семейство" Ролята на семейството в днешното общество показаха ученици на д-р инж. Христо Терзиев с участието...

Възпитаник на доктор инж. Христо Терзиев е сред отличените на Националния ученически конкурс под наслов „Учредяване на Българската екзархия – 1870 г., венец на църковно-националните...

Доктор инж. Христо Терзиев е ръководител на ученици, участващи в Конкурса „Моята Коледа!” Във връзка с наближаването на най-светлият християнски празник – Коледа – символ на ново начало и надежда...

Доктор инж. Христо Терзиев е победител в НАЦИОНАЛНАТА класация "Дигитални учителски блог решения" Digital-Teach Blogs BG Обявиха класирането в НАЦИОНАЛНАТА класация "Дигитални учителски блог...

Инж. Христо Терзиев защити успешно дисертация за ОНС "ДОКТОР" в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“ Днес е тържествен ден за инж. Христо Терзиев, след УСПЕШНА ЗАЩИТА...

Инж. Христо Терзиев защити успешно дисертация за ОНС "ДОКТОР" в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“. Още => Изцяло ПОЛОЖИТЕЛНИ ОЦЕНКИ на дисертационния труд на инж....

Поздравления и ГРАМОТА за д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мила Родино” Като ръководител на ученици е награден д-р инж. Христо Терзиев на Националния конкурс „Мила Родино”. Негови...

Национален център за информация и документация (НАЦИД): РЕГИСТЪР ЗА АКАДЕМИЧНИ ДЛЪЖНОСТИ И ДИСЕРТАЦИИ Информация за д-р инж. Христо Терзиев.

Безспорен ФАВОРИТ в Първата НАЦИОНАЛНА класация за най-добър дигитален учителски блог е доктор инж. Христо Терзиев Приключи НАЦИОНАЛНАТА класация за професионално разработени дигитални учителски...

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция / International Scientific Conference “Defense Technology” 2020 Участие на инж. Христо Терзиев в Международна научна конференция /...

  СПРАВКА-ДЕКЛАРАЦИЯ от доктор инж. Христо Трифонов Терзиев за изпълнение на минимални национални изисквания за ОНС „доктор“ в област на висше образование „Технически науки“, професионално...

Данни за вписване на учен в Регистъра за научната дейност в Република България  Име, презиме, фамилия Христо Трифонов Терзиев   Hristo Trifonov...

Защита на дисертационен труд за придобиване на ОНС „доктор”,  разработен от инженер Христо Трифонов Терзиев   Тема: „Изследване на възможностите за определяне на количеството скрита информация в...

Обявена е процедура за образователна и научна степен "доктор" на инженер Христо Терзиев в Националния военен университет "Васил Левски" - Велико Търново.

Инж. Христо Терзиев - Положен изпит по курс „Математически и методически основи на научните изследвания", проведен в НВУ „Васил Левски“ с оценка: ОТЛИЧЕН 6.00

  Доктор инж. Христо Терзиев е отличен с ПЪРВО място на Национален конкурс в раздел „МИСИЯ УЧИТЕЛ“ През месец октомври завърши класирането по заключителния етап на XXVIII Национален ученически...

Доктор инж. Христо Терзиев отличен в ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ДЕКАНА по Информационни технологии Ръководството на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин...

В ежегодна национална класация за дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG д-р инж. Христо Терзиев участва със самостоятелно разработения си учителски блог...

This Certificate is awarded to Hristo Terziev for Presenting a Scientific Paper Titled: „Determining the amount of hidden information in JPEG images“. Инж. Христо Терзиев на Международна научна...

Локален победител за България е екип Protect с ръководител инж. Христо Терзиев в световното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge“ На международния хакатон на НАСА „Space Apps...

Инж. Христо Терзиев е с награда от Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“ В раздел „Медийни презентации“ двама ученици на инж. Христо Терзиев се представиха блестящо и завоюваха...

С първа и втора награда в категория „Презентация“ в Националния конкурс „ВАЗОВА БЪЛГАРИЯ“ са възпитаници на инж. Христо Терзиев Подготвените от инж. Христо Терзиев ученици Славена Стефанова и...

Стартира ежегодна национална класация за професионални разработени дигитални учителски блог решения Digital-Teach Blogs BG в България. Д-р инж. Христо Терзиев участва със самостоятелно...

Инж. Христо Терзиев е ръководител на наградени ученици на Националната изява „Зелена планета“ Учениците Мария Кръстева, Диляра Мустафа и Станислава Христова от ППМГ „Академик Никола Обрешков“...

Инж. Христо Терзиев е с награда от Националния ученически конкурс „Куба - далечна и близка“ И тази година много деца от почти всички области на България взеха участие в Националния ученически...

Инж. Христо Терзиев е сред отличените педагози – научни ръководители на Международният конкурс "Заедно в XXI век" За поредна година инж. Христо Терзиев е с награда от престижния Международен...

За поредна година инж. Христо Терзиев е с награда от престижния Международен конкурс „Заедно в XXI век“ И тази година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ за пореден път спечелиха награди...

ГРАМОТА за инж. Христо Терзиев като ръководител на ученици заели призови места на Националния конкурс "Вазовата България" Подготвените от инж. Христо Терзиев ученици Славена Стефанова и Силвияна...

Петима ученици под ръководството на инж. Христо Терзиев и тази година се представиха на Националната олимпиада по Техническо чертане Традиция е участието на ученици на инж. Христо Терзиев в...

Поредни отличия на ученици, работили под ръководството на на инж. Христо Терзиев, публикува в уеб сайта си „Екип 7“ => Националният конкурс за детско творчество „Природата – моето...

Грамота за подготовка на отличени участници в Националния конкурс „Мадарският конник - символ на историческото минало и европейското бъдеще на България" на инж. Христо Терзиев ПЪРВО, ВТОРО И...

Алея на първенците За пореден път ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“, работили под ръководството на инж. Христо Терзиев печелят национални награди, публикува вестник „Екип 7“. „Нека със...

Осмокласникът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Никита Стефанов завоюва първото място на Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, публикува в уеб сайта си „Екип 7“....

Грамота за подготовка на отличени участници в конкурса на инж. Христо Терзиев Възпитаник на инж. Христо Терзиев убедително спечели ПЪРВО място в Националния конкурс с международно участие...

Осмокласникът в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Никита Стефанов завоюва първото място на Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“, публикува вестник „Екип 7“.

Грамота за ръководител на ученици от клуб "Динамичен уебдизайн" на инж. Христо Терзиев НАГРАДА ЗА АКТИВНО И УСПЕШНО УЧАСТИЕ в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ получи...

Клуб "Динамичен уебдизайн" с ръководител инж. Христо Терзиев получи Специална награда на Регионално управление на образованието град Разград Регионално управление на образованието град Разград...

Забавен, интуитивен, пъстър, различен, в крак с времето си – така кратко може да се опише вестникът „Фоторепортер“, който любопитните към света ученици в Профилираната природоматематическа...

Талантливи и умни са учениците на ППМГ – една ПЪРВА и три ТРЕТИ награди Грамота на Христо Терзиев, учител в ППМГ „Академик Никола Обрешков“, гр Разград За успешната му работа по привличане на...

Има наградени сред 11-те ученици от ППМГ в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“!БРАВО за положените усилия! ЕДИНАДЕСЕТ ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ –...

Четирима учениците на инж. Христо Терзиев са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс Снимки, видео и част от тяхното научно описание на класиралите се успешно участници в...

Поздравления от организатора НОЦ STEAM за успешно представяне на ученици на Националния конкурс “Красива природа, красива наука” Поздравления от Силвина Симеонова от Научно-образователния център...

Общо четирима са учениците на инж. Христо Терзиев, които са на призови места в ТРИ направления на Националния конкурс. Те заслужиха едно ПЪРВО място и три ТРЕТИ места! ПЪРВО място е за Радина...

Учител будител вдъхновен от историята на България с магнетизма да буди Духа и той да свети в очите на подрастващите. За да се съхранят изконните национални и общочовешки добродетели, а „България...

Национален конкурс носи грамота на инж. Христо Терзиев за най-масово участие В Националния ученически конкурс  „Времена и Будители“ с интересни проекти се включиха ученици на инж. Христо Терзиев...

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция „Техника, технологии, образование“ – ICTTE 2019 / International Conference on Technics, Technologies and Education ICTTE 2019 Участие на...

Вероника от ППМГ е номинирана в ТОП 10 в модул ,,Мултимедийна презентация" на конкурса Националният музей на образованието публикува информация за номинираните ТОП 10 ученици в НАЦИОНАЛНИЯ...

Ученичка на инж. Христо Терзиев в ТОП 10 на НАЦИОНАЛНИЯ конкурс  ,,Времена и будители”  Националният музей на образованието публикува Протокол на номинираните участници във Втория Национален...

Това е Вероника Пламенова Пасева XI кл. с презентация на тема ,,Иван Вазов (1850-1921 г.)" В обявения от Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово ...

Вестник „Екип 7“: Възпитаници на Математическата гимназия - с множество награди от национални конкурси. С 20 отличия в 3 конкурса учениците прославиха училището си. През летните месеци...

Уеб сайтът на вестник „Екип 7“ публикува материал за двадесет ученици на инж. Христо Терзиев с множество награди от национални конкурси Двадесет ученици от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ с изявен талант...

  Журито в Сопот излезе с решение за наградите на Петия национален ученически конкурс „Вазовата България“, публикува Информационната интернет медия в Розовата долина KARLOVO.TV....

НАЦИОНАЛНИЯТ ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ със съдействието на МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА и ПОД ПАТРОНАЖА НА ПОСОЛСТВОТО НА...

Официалният уеб сайт на Къща музей „Иван Вазов” публикува класирането в  Националния конкурс „Вазовата България“. Още=>> След проведено заседание, журито в Сопот излезе с решение за...

Завърши XIII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, който се провежда от Национално движение „Русофили“. Журито обяви наградите за победителите, сред които са ученици от...

На тържествена церемония в Руския културно-информационен център в град София ученичката от 8б клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Севдийе бе удостоена с Трето място и званието „Лауреат“...

Резултатите от националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ бяха обявени в Руския културно-информационен център в столицата. В жанр „Мултимедийни проекти“ във възрастова група 5-8 клас трето...

Грамота Изпълнителният комитет на Синдиката на българските учители награждава Христо Терзиев за отлично представяне на неговите ученици

За поредна година инж. Христо Терзиев е награден на Националния конкурс Инж. Христо Терзиев е награден от Национално движение „Русофили“, Съюз на българските писатели, Съюз на българските...

За поредна година учител и ученичка от ППМГ „Акад.Н.Обрешков“ – са сред финалистите на Националния конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” Грамота и предметни награди получи инж. Христо Терзиев като...

Инж. Христо Терзиев е награден за научен ръководител в Международния конкурс „Заедно в XXI век“, включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците Под ръководството...

Национално Движение Русофили публикува протокола с наградените учители по азбучен ред от ХІІІ Национален ученически конкурс. Още=>> Инж. Христо Терзиев за поредна година сред наградените...

За поредна година инж. Христо Терзиев е с отличие за постигнати високи резултати в Национална олимпиада Ежегодно в навечерието на 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската...

В трета възрастова група с втора награда е Станко Мечков, осмокласник в ППМГ”Акад. Никола Обрешков”. Той е подготвен от преподавателя Христо Терзиев, публикува DarikNews.bg....

Един от призьорите в Национален конкурс учи в Математическата гимназия В Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, организиран от...

Ученик на инж. Христо Терзиев е на ВТОРО място на Национален конкурс В Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, организиран от...

За поредна година инж. Христо Терзиев е с отличие за постигнати високи резултати в Национална олимпиада Трета вече година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ - Разград с ръководител инж....

Диляра спечели Конкурса на Мария Габриел на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще" и заминава за Брюксел, където ще представи творбата си на тържественото честване на Националния ни...

Диляра е сред победителките в Конкурса на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел с подкрепата на...

Диляра заминава за Брюксел, за да покаже своя компютърна рисунка след победа в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския...

24chasa.bg отрази победата на Диляра, ученичка на инж. Христо Терзиев в ученическият конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския...

Диляра заминава за Брюксел, за да покаже своя компютърна рисунка след победа в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския...

Представителството на Европейската комисия в България отрази победата на Диляра - ученичка на инж. Христо Терзиев в ученическия конкурс за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало,...

12-те победители в конкурса на еврокомисаря Мария Габриел за компютърна рисунка ще представят творбите си в Брюксел. Ученическият конкурс бе на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще"....

Регионалният орган на Министерството на околната среда и водите – Регионална инспекция по околната среда и водите –Русе (РИОСВ) публикува в уеб сайта си финалното класиране на конкурса за...

Осмокласничка от ППМГ "Акад. Н. Обрешков" спечели конкурс за компютърна рисунка, обявен от еврокомисар Мария Габриел и ще участва в изложба през февруари в Европейската комисия В края на миналата...

С голяма гордост от таланта на българските деца обявявам резултатите от конкурса за компютърна рисунка "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", който организирах за учениците от цялата...

Видео с работите на наградените участници в конкурса "Красива природа, красива наука" Лято 2018 г. излъчи организаторът Научно- образователен център STEAM на тържественото награждаване на...

Водещо заглавие на „Екип 7” на първа страница от вестника: Инж. Христо Терзиев се включи в най-големия хакатон в света под егидата на NASA с проект за съхранение историята на човечеството и...

Инж. Христо Терзиев от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ откликна на поканата на МОН и бе одобрен да участва с предизвикателство от категория „Вселена на красотота и чудесата“ – подкатегория „Златният...

Сертификат на инж. Христо Терзиев от “International Space Apps Challenge“ – най-големия хакатон в света за решения с отворен код организиран под егидата на NASA International, който дава...

International Space Apps Challenge In special appreciation for efforts to address challenges on Earth and in Space. Инж. Христо Терзиев се включи в най-големият хакатон в света International...

Курсът по програмиране води инж. Христо Терзиев – магистър по информатика и информационни технологии, публикува уебсайта на вестник „Екип 7“.  Инж. Христо Терзиев, запозна учениците с дизайна и...

Радио Разград отрази дейностите в които взе участие инж. Христо Терзиев по време на Европейската седмица на програмирането в Разград по повод инициативата „Запознайте се и програмирайте“:...

Уеб сайтът ludogorienews.bg отрази участието на инж. Христо Терзиев в Европейската седмица на програмирането и дейностите, в които се включи по повод инициативата „Запознайте се и програмирайте“:...

Инж. Христо Терзиев бе обучаващ преподавател в курса по Програмиране със Scratch в рамките на инициативата Европейска седмица на програмирането EU Code Week в Разград.

Лектор в обучението по програмиране на Scrath за деца като част от инициативата Европейска седмица на програмирането EU Code Week бе инж. Христо Терзиев, публикува вестник „Екип 7“.

Разград за първи път се включи в инициативата Европейска седмица на програмирането EU Code Week. Лектор бе инж. Христо Терзиев – магистър Информатика и информационни технологии, публикува...

Христо Терзиев бе лектор в интерактивен семинар на тема „Интернет на нещата“ (Internet of Thinks – IoT) в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ по време на Европейската седмица...

Лектор на обучението ще бъде инж. Христо Терзиев, магистър „Информатика и информационни технологии“, отбеляза DarikNews.bg.  Още=> Две събития са по повод Европейска седмица на...

Уеб сайтът "Форум 24" публикува информация за включването на инж. Христо Терзиев в Европейската седмица на програмиране като лектор и обучаващ. Още=>

Уеб сайтът ludogorienews.bg публикува информация, че инж. Христо Терзиев ще бъде лектор на обучението в Европейската седмица на програмирането по повод инициативата „Запознайте се и...

Няма по-голям стимул от това да получиш похвала за усилията си от престижно списание като Българска Наука. Статията ми е сред 10-те най-добри.

Научна статия на инж. Христо Терзиев е сред 10-те най-добри. Публикувана е в списание „Българска наука“, Издателство Сдружение “Форум Наука”, бр.111/2018 г., м. юли, стр. 95-101, ISSN 1314 – 1031.

                                  Над 40 деца в продължение на месец учиха есперанто, твориха в работилници по приложно и изобразително изкуство, участваха в образователни и спорни игри в рамките...

40 деца за един месец се потопиха в „В страната на чудесата“, публикува статия вестник „Екип7“. Над 40 деца в продължение на месец учиха есперанто, твориха в работилници по приложно и...

Христо Терзиев преподава по Информационни технологии в първата Детска лятна школа „В страната на чудесата“ , организирана от Народно читалище „Делиорман 2014г“ гр.Разград – публикува...

Публикация от DarikNews: В най-новата инициатива за свободното време на децата на Разград Детската лятна школа „В страната на чудесата“ преподава Христо Терзиев по Информационни технологии....

„Следващият час, разделяйки нашите слънчица на две групи, г-н Христо Терзиев пое и научи децата на забавни, но твърде значими приложения в компютърните технологии“ – е публикация от официалната...

„А г-н Христо Терзиев показа интересни приложения в компютърните технологии с математически и логически задачи, където децата се справиха без грешки.“ – е публикация от официалната страница на...

Вестник „Екип7“ отрази награждаването на Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 години от края от Руско-турската освободителна война. Инж. Христо Терзиев е...

Връчиха грамота и предметна награда на инж. Христо Терзиев на XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 години от края от Руско-турската освободителна...

Четирима ученици и трима учители от Разград с награди от „Не се гаси туй, що не гасне” е заглавие от  DarikNews.bg. Четирима ученици и трима учители от Разград спечелиха награди от 12-тото...

На 17 юни 2018 година от 12:00 часа в Руския културно-информационен център в София се проведе награждаването на победителите в Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”,...

За научен ръководител, подпомогнал подготовката на ученици инж. Христо Терзиев спечели награда и грамота от XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140...

Грамота на Христо Терзиев, учител в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград, за постигнати високи резултати при подготовката и участието на ученици в Национален кръг на олимпидата по Техническо...

Проведе се финала на новото предизвикателство в чест на STEM Discovery Week  – “Математиката в света около мен” като част от “Седмицата на откривателството 2018” на Института по математика и...

Благодарим за търпението към нас и всички знания, които ни дадохте през изминалите години. Учениците от 12а клас

И тази година под ръководството на инж. Христо Терзиев ученик участва на Националната олимпиада по Техническо чертане Ученик на инж. Христо Терзиев бе сред най-добрите ученици от цяла България,...

Вестник „Екип7“ отрази участието на трима ученици с ръководител инж. Христо Терзиев, представящи Разградска област на две национални олимпиади. Инж. Христо Терзиев е ръководител на Павел Дамянов...

За пета поредна година ученик от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград достига до финала на Националната олимпиада по техническо чертане. Тази година това е Павел Ангелов Дамянов от 8 а клас,...

Инж. Христо Терзиев е ръководител на трима ученици представящи Разградска област на две национални олимпиади – публикува официалния сайт на Математическата гимназия. Инж. Христо Терзиев е...

На Христо Трифонов Терзиев като ръководител на Николай Николаев от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Разград, който завоюва престижното трето място на националната олимпиада по Техническо чертане.

Удостоен съм с грамота за уеб разработване на вестник „Студентски РИТЪМ” от директора на Филиал Разград на Русенския университет ”Ангел Кънчев” – доц. д-р Милувка Станчева.

Аз съм един от 4-мата създатели на Електронния вестник „Студентски РИТЪМ ”, който е ПЪРВИЯ СТУДЕНТСКИ ВЕСТНИК в историята на Филиал Разград на Русенския университет ”Ангел Кънчев” На...

За представяне на РЕДКИ ТЕКСТИЛНИ ТЕХНИКИ И ДОМАШНИ ЗАНЯТИЯ на Международния панаир на традиционни занаяти в Етнографски музей „Етър“ бях награден с грамота за принос в съхраняването и...

Със заслужени грамоти в конкурса „Най-добър уебсайт” завърши кръжока по уебдизайн в Природо-математическата гимназия „Акад. Н. Обрешков” гр. Разград – публикува Единния информационен портал...

Отличиха с грамоти най-добрите уебдизайнери в Математическата, е заглавие от вестник „Екип7“. Ръководител им е инж. Христо Терзиев, наградите връчи директорът Мануел Василев.

Отличиха с грамоти най-добрите уебдизайнери в Математическата, е заглавие от уеб сайта на вестник „Екип7“. С конкурс за „Най-добър уебсайт“ приключи кръжокът по динамичен уебдизайн от проект...

Пред ученици и преподаватели от Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков”, участниците в кръжока „Динамичен уеб дизайн” с ръководител инж. Христо Терзиев представиха резултати от...

Гледища Днес информира: В Природоматематическата гимназия се проведе открит урок по "Уеб дизайн" Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград проведоха открит урок по "Уеб дизайн" с...

Уеб сайтът на вестник „Екип 7“ публикува: Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ с ръководител инж. Христо Терзиев. представиха открит урок по „Уеб дизайн“. Младите хора посещават кръжока...

Урок по „Уеб дизайн“ представиха ученици от Математическата е заглавие от вестник „Екип7“. Техен ръководител им е инж. Христо Терзиев.

Инж. Христо Терзиев на Международна научна конференция „Техника, технологии, образование“ –ICTTE 2017 / International Conference on Technics, Technologies and Education ICTTE 2017 Участие на инж....

Инж Христо Терзиев чрез системен и целенасочен труд и професионална компетентност насърчи и разви таланта на Николай Николаев да се ограмотява технически. В оспорвана състезание с най-добрите...

Николай Миленов Николаев, ученик от 8 б клас на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ - Разград, паралелка „Информатика, математика и английски език" е заел престижното трето място в класирането на най-добрите...

Осмокласник от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“- Разград се класира на трето място на Националната олимпиада по техническо чертане – публикува DarikNews.bg. Още> Николай Миленов е ученик в 8“б“...

Ученик на инж. Христо Терзиев с успех на национално ниво. Осмокласник от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“- Разград се класира на трето място на Националната олимпиада по техническо чертане –...

Николай Миленов подготвен от преподавателя в ППМГ "Акад. Н. Обрешков" инж. Христо Терзиев, се класира на трето място в 33-та Национална олимпиада по техническо чертане – съобщава БТА....

Осмокласник от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“- Разград се класира на трето място на Националната олимпиада по техническо чертане – публикува информационния портал Bulbox Media. Николай от 8 б клас е...

Възпитаник на инж. Христо Терзиев е сред 12-те ученици, които ще представят Разград на Националната олимпиада по Техническо чертане. Това е Николай Миленов Николаев от 8 б клас, паралелка...

12 ученици от ППМГ ще участват в националния кръг на олимпиади и състезания – е заглавие от вестник „Екип7“. Възпитаник на инж. Христо Терзиев ще представя Разград на Националната олимпиада по...

12 ученици от Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Н. Обрешков” представят Разград в националния кръг на олимпиади и състезания – публикува DarikNews.bg Възпитаник на инж. Христо...

Официалният сайт на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ публикува информация за обучението по Динамичен уебдизайн с ръководител инж. Христо Терзиев. Още>

Разградчани се представиха достойно на Международния панаир на традиционните занаяти в ЕМО Етър, е заглавие на вестник „Гледища“. Христо Терзиев участва на щанда за редки текстилни техника, а...

Инж. Христо Терзиев се включи в акцента на Международния панаир на традиционни занаяти в ЕМО Етър – представянето на редки текстилни техники и домашни занаяти, публикува „Форум 24“. Инж. Христо...

Христо Терзиев представи редки текстилни техники за изработването на капански китки. За демонстрацията занаятчията получи грамота за принос в съхраняването и продължаването на традициите в...

DarikNews.bg отрази участието на инж. Христо Терзиев на акцента на Международния панаир на традиционните занаяти в ЕМО Етър - Представяне на редки текстилни техники – традиционни кукли,...

Уеб сайтът http://new.gabrovo.bg публикува: В рамките на ХІV Международен панаир на традиционните занаяти очаквайте представяне и базар на редки текстилни техники.  Акцент тази година са...

Сертификат на инж. Христо Терзиев за участие в обучителен семинар за работа с Eлектронна образователна платформа и интерактивни ресурси в е-учебниците от 1. до 7. клас.

В Търговище се състоя Националният кръг на олимпиадата по Информационни технологии. ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – Разград бе представена от Ася и Симона от VIII„а“ клас. Те се състезаваха с...

Уикипедия: Математическата гимназия е първото профилирано училище в Разград, основано на 1 септември 1972 г. Профилите са четири – математически, софтуерни и хардуерни науки, природни науки и...

Инж. Христо Терзиев на МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ "АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА" Участвах в Международна конференция АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА'2011 - International Conference "Automatics and...

В доклад на тема „Разработване на сайт на Филиал Разград – структура и перспективи“ „Авторите изказват най-сърдечна благодарност на инж. Христо Трифонов Терзиев за високата професионална работа...

За отлични постижения в учебната работа. От директор: Веселина Байчева