Спортно ориентиране

Един от любимите ми спортове. Участвал съм в много състезания по спортно ориентиране, организирани от Туристическо дружество „Буйна гора“ – Разрад.

Спортното ориентиране е спорт, в който от състезателя се изисква да се ориентира в непозната местност сред природата, като се придвижва с помощта на карта и компас. Целта е да се открият и посетят в определен ред контролните точки, отбелязани по предварително очертан маршрут на картата, като се избира възможно най-краткият и бърз път.

При спортното ориентиране класирането се определя по времето, за което състезателите са преминали своя маршрут от старта до финала, преминавайки през всички контролни точки.

Колоездене

Като ученик прекарвах ваканциите си на село. Баща ми бе осигурил един велосипед - шосеен бегач, с който кръстосвах между околните селища.

Шах

Това е любимата ми и най-добра съществуваща игра, тъй като изисква много различни умения – тактика, смелост, готовност за поемане на риск, планиране. Играл съм много партии шах с познати и непознати.  Поддържам контакти с шахматисти – като кмс Дочо Цветков от Разград. В студентските си години в Русе имах честта да познавам отблизо най-силният български шахматист гросмайстор Веселин Топалов и неговия баща бай Сашо (Александър). Когато е още на 8 години, баща му го въвежда в правилата на шахмата.

Футбол

В ученическите си години играех футбол, бях вратар. След часовете често ритахме топка. Именно тогава се роди моята страст към вратарския пост. Бях несменяем титуляр на отбора на класа ни. Бяхме се събрали страхотен екип – имахме отлични нападатели и защитници, като Митьо Якимов, Севгин Адем – който по късно стана играч на Лудогорец (Разград), а след това съдия от “А” група, Метин и много други.

След това ме включиха като вратар и в сборния отбор на Ученическите игри по футбол. Играл съм и в турнири по футбол на малки врати.

Като студент продължих да играя вратар.

По принцип съм от ПФК „Левски“, но естествено съм за ПФК „Лудогорец”.