Обучение с инж. Терзиев по програмиране на WEB-дизайн

2019г - 2020г – И тази година учениците от школата по WEB-дизайн на инж. Христо Терзиев завършиха достойно обучението си с участия в конкурс, състезание и Националната олимпиада по Информационни технологии. Имаме и наградени. 

За пета поредна година в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ се проведе обучение по WEB-дизайн с ръководител инж. Христо Терзиев. В групата по интереси „ДИНАМИЧЕН УЕБДИЗАЙН“ се включиха ученици, интересуващи се от информационните технологии, независимо дали бяха напълно начинаещи в сферата на уеб дизайна или искаха да структурират своите знания и умения.

Учениците бяха въведени в основите на разработката и изграждането на уеб сайтове. Запознаха подробно с уеб-дизайна и езиците за уеб разработка – HTML и CSS.

Изучиха се основни тагове и тяхното структуриране за създаването на уеб страница, стилистичната обработка, психологията на цветовете и copywrite-a, responsive design-a,  за да може уеб съдържанието да се показва на различни устройства. Показаха се добрите практики за разработка на сайт от нулата и изграждане на цялостен интерактивен дизайн.

Учениците вложиха наученото и го съчетаха със своите творчески възможности и умения като изработиха оригинални сайтове, отличаващи се с креативни идеи и индивидуалност в детайлите.

Придобитите знания и умения в часовете по „Уеб дизайн“ носят резултат. Най-добрите иновативни уеб решения бяха наградени.

В традиционния Конкурс за „Най-добър УЕБ САЙТ“  първо място заслужи - Алкин Нергин Вежди 9б клас, второ място - Кристиян Даниелов Иванов 8в клас и трето място – Станко Динев Мечков 9а клас.

На областния кръг на Олимпиадата по Информационни технологии в категория „Уеб сайт“ максималните 100 точки взеха Мартин Тихомиров Тотев 8б клас и Фатменур Бейтиева Ердинчева 8б клас, а Кристиян Даниелов Иванов 8в клас получи 74 точки.

На Ученическото състезание за купата на Декана на ФМИ по Информационни технологии на Факултета по математика и информатика на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ имаме призови места. Уеб сайтът на Кристиян Даниелов Иванов 8в клас е класиран на ВТОРО място. ТРЕТО място е за уеб сайта на Станко Динев Мечков 9б клас.

За пореден път възпитаниците на Математическата гимназия доказаха , че не само успешно усвояват академични знания и професионални умения, но и активно се включват в извънкласни дейности за развитие на личностния потенциал.