Обучение и резултати по Техническо чертане

2019г - 2020г – Обучение по Техническо чертане с инж. Христо Терзиев и участие на Националния кръг на олимпиада на пет ученици. Постижения са двете ОТЛИЧНИ оценки.

Учебната 2019-20 година бе четвъртата поредна, в която инж. Христо Терзиев участва в Националната програма „С грижа за всеки ученик”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” на Министерството на образованието и науката по предмета Техническо чертане.

Допълнително към групата, работеща по проекта се включиха още 3 ученици. Бяха сформирани две групи за подготовка и участие в Олимпиадата по техническо чертане (една група ученици от 8 клас и една група ученици от 9 клас).

Подготовката и участието на ученици от ППМГ - Разград в Националната олимпиада по Техническо чертане през учебната 2019-20 година бе на високо ниво и те защитиха достойно традицията на ППМГ за традиционно поредно представяне на Национален кръг на Олимпиада по Техническо чертане.

Oбщo ПЕТИМА ученици на ППМГ достигнаха ФИНАЛА на ХХХVI Национална олимпиада по Техническо чертане. Това стана възможно след постигнати ОТЛИЧНИ оценки, сериозната им подготовка, добрият екип и силната им мотивация за успех. =>> Две ОТЛИЧНИ оценки на Националния кръг на Олимпиадата по Техническо чертане

Осмокласникът от Математическата гимназия Кирил Кирилов Радев постигна резултат ОТЛИЧЕН - 5,75 и е само на 5 точки разлика от първия в класирането. Кирил е на петнадесето място в България.

Сред най-добрите в страната също е и Кристиян Даниелов Иванов от осми клас, който се представи на много високо ниво и получи ОТЛИЧЕН – 5,50.

ОТЛИЧНИТЕ резултати на двамата възпитаниците на инж. Христо Терзиев са ЕДИНСТВЕНИТЕ в Разградска област в тяхната възрастова група.

Достойно се представи и Алмина Айдънова Басриева във втора възрастова група.

Mлaдeжитe мepиxa cили в изĸлючитeлнo cилнa ĸoнĸypeнция

ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКО ПОСТИЖЕНИЕ за ученици, състезаващи се в условията на силна конкуренция основно с участници от професионални гимназии от цялата страна. За пореден път учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” представиха своето училище, града, областта и показаха сериозно отношение, възпитание и отговорност.